Bartın'da Dünya Göçmen Kuşlar Günü kutlandı

Bartın'da Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü, Bartın Şube Müdürlüğü, Gözpınar İlkokulu öğrencileri ile Orman Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kaan Özkazanç'ın katılımıyla 'Dünya Göçmen Kuşlar Günü' kutlandı.

Bartın'da Dünya Göçmen Kuşlar Günü kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bartın'da Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Bartın Şube Müdürlüğü, Gözpınar İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ile Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kaan Özkazanç'ın katılımıyla 'Dünya Göçmen Kuşlar Günü' kutlandı.

Doğanın ayrılmaz bir parçası olan kuşların göç yolculuklarına dikkati çekmek, karşılaştıkları tehditlere karşı duyarlılığı artırmak ve kuş türlerini tanıtmak amacıyla her yıl mayıs ayının ilk haftası 'Dünya Göçmen Kuşlar Günü' olarak kutlanıyor

Dünya Göçmen Kuşlar Günü kapsamında, DKMP Bartın Şube Müdürlüğünce, Büyükkızılkum kumsalında Gözpınar İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ile Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kaan Özkazanç'ın katılımıyla kuş gözlemi etkinliği gerçekleştirildi. Yapılan etkinlikte kuşların zorlu göç yolculukları ve bu sırada karşılaştıkları tehditlerden bahsedildi. Ardından kuş gözlemi yapıldı. Gözlenen türlerle ilgili öğrencilere bilgiler aktarıldı.

Bakmadan Geçme