Memleket Partisi Milletvekili adayı canlı yayınımızdaydı

Memleket Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Mustafa Başesgioğlu, Gündem Medya Haber'de 'Kastamonu'da Siyaset' programına konuk olarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Memleket Partisi Milletvekili adayı canlı yayınımızdaydı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Memleket Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Mustafa Başesgioğlu, Gündem Medya Haber’de “Kastamonu’da Siyaset” programına konuk olarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başesgioğlu açıklamalarında Kastamonu ile ilgili yapılması gerekenleri sıraladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde iken yaşanan sürece değinerek sözlerine başlayan Başesgioğlu; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin varlığıyla benim hiçbir sorunum yok. Cumhuriyeti kuran partidir. Yeri geldiğinde herkesten fazla savunurum. O başka bir şey yönetim tarzı başka bir şey. Ben Ekmeleddin olayından itibaren bu çizgiyi çok yakından takip eden bir siyasetçiyim. Ekmeleddin olayı bize ortadan zor kaldıracağımız bir mağlubiyet yaşattı. Hiç gereksiz yere Ekmeleddin beyin aday yapılması o gün o şartlarda bu millete yapılmış en büyük darbelerden birisidir. O gün bunun bir faturasının olmasını bekledik. Yenildiğin zaman, halkta karşılığın olmadığı zaman siyasete ara vermek lazım. O günden itibaren kopuş sürecimiz başladık. En son CHP İl Başkan Yardımcısıydım. Fakat siyasi atmosfer bizi tahmin ettiğimizin dışında bir kulvara taşırdı. Ben yönetimden ayrıldığımda, sayın Genel Başkanım partiyi kurmamıştı. Ben sabah 8.30’da gittim noter aracılığıyla yönetimden istifa ettim. Bir takım çekincelerimi de arkadaşlarıma ifade ettim. Ben gizli kapaklı iş yapan birisi değilim, kendilerine söyledim” dedi.

“KASTAMONU SİYASETİNE KATTIĞIM DEĞERLE ADAY OLDUM”

Yeni bir yola çıktıklarına vurgu yapan Başesgioğlu; “Bize bir teklif geldi. Teklifi iki yol arkadaşımla değerlendirdim ve sürecin içine girdim. Tabi kolay bir süreç değil. Kastamonu’da yeni bir siyasi parti kurmak dışarıdan görüldüğü gibi hiç kolay değil. Gelen hazine yardımı yok, yerel yönetim yardımı yok, Allah’a şükürler olsun hiçbir müteahhidin kapısına gidip de beş kuruş istemişliğim yok, hiçbir iş adamıyla kapalı-açık ticari iş birliğim olmamıştır. Bu yola koyulduk. Siyasi bir makam söğüt gölgesi değildir. Yeri geldiğinde ya imam olursunuz ya imamı bulursunuz. Ben bu partiyi iki arkadaşımla beraber kurdum. Adaylıkla ilgili son gün son saate kadar bekledim. Başka aday olmayınca, listemizi tamamlayarak, bugüne kadarki alın terimle Kastamonu siyasetine kattığım değerle aday oldum. Genel başkanım da uygun gördü aday oldum” ifadelerini kullandı.

“KENDİMİZİ İFADE ETMEKTE GERÇEKTEN ZORLUK ÇEKİYORUZ”

Kendilerini ifade etmeleri için fırsat tanınmadığına dikkat çeken Başesgioğlu; “Kendimizi ifade etmekte gerçekten zorluk çekiyoruz. Fırsat tanınmıyor. Trol bir site Azdavay Memleket Partisi istifa etti diye bir haber yayınladı. Bütün Azdavay’dakiler şahittir, Azdavay’da bizim ilçe örgütümüz yok. Ama şu an çok değerli bir arkadaşımız bu görevi üstlendi ekibini ve kadrosunu kuruyor, onu da başaracağız. Olmayan bir ilçe yönetimini istifa etti diye manşet yapanları değerli halkımın takdirine sunuyorum. Ankara’da sayın Babacan’ın fonladığı sahne bir site… Bu kesinlikle yalan bir haber. Böyle bir örgütlenme olmadı. Ben kurduğum ilçelerde hiçbir ilçe yöneticisini arayıp da ‘Gel bize ilçe kur, yönetim yer al’ dememişimdir. Çatalzeytin’de Cumhuriyet Halk Partisi mensubu değerli esnaf bir arkadaşım bize geldi. CHP’deki memnuniyetsizliklerini, yönetim tarzının anti demokratik olmasından, yöneticilerin eşit şekilde davranmadıklarından, insanların siyaseten önünü açmadıklarından; siyasi ilkesizlikten kaynaklı bize geldiler. Bana CHP’den istifa ettiğini, Memleket Partisi Çatalzeytin’i kuracağını söyledi. Ben de memnun olacağımı ilettim. Bu arkadaşım kurucular kurulu listesini gönderdi, Ankara’dan atamalarını yaptırdım, Kaymakamlığa evraklarını teslim ettik. Bu arkadaşımız son 24 saate kadar üyeliği hala gerçekleşmemişti. Atama süreci farklıdır, örgütlenme süreci farklıdır. Kendisi ilçe yönetiminin tamamını kurmadığı gibi kongre sürecine dahi gelmemiştir. Geldiler CHP’den döndüler CHP’ye takdir hemşehrilerimin. Bu arkadaşlar CHP’den bize geldiklerinden ben isteseydim ‘CHP’den bize geldiler’ diye burada fotoğraf çektirip medyaya gönderirdim. Kesinlikle böyle bir şey yapmadım. Ben kurduğum 14-15 ilçede böyle bir şey yapmadım. Bu benim duruşum. Ben bunu yapmadım. Kendilerinden gidip kendilerine dönenleri şov yapıp o arkadaşımızı nasıl kullandıklarını bütün Kastamonu’daki siyasetçilerin ve hemşehrilerimin takdirine bırakıyorum. Allah yollarını açık etsin. Çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“EN AĞIR MEDYA AMBARGOSUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

İlimizde bin 100 civarında üyelerinin olduğunu söyleyen Başesgioğlu; “Ben bu şehrin öz evladıyım. Yıllardır da siyasetin içindeyim. Siyasi geçmişimde bir tek tutarsız, ilkesiz, entrikalar, politik zihniyetle insanlara davranmam varsa söylesinler, her şeyi bırakmaya razıyım. Benim hayatım ilke ve kurallar içerisinde. Aynı genel başkanımız Muharrem İnce gibi biz ilkelerimiz ve kurallarımız için siyasete atıldık. Bunu vatandaşlarımıza anlatacağız. Vatandaşlarımız hakem. Bizim tavrımız net. Biz ittifakı halkla yapıyoruz. Geçmişte hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar hiç önemli değil dedik ve herkese kapılarımızı açtık. Kastamonu’da şu an bin 100 civarında üyemiz var. Kastamonu’da üyeliğe müracaat edip de hala üyeliği gerçekleşmeyenler var. Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olması için Kastamonu’dan 444 imza verildi. Kastamonu’da 20 ilçe var, 10 ilçesinde seçim kurulu yok. Bu imzalar ikametgahın bulunduğu ilçede verilmek zorunda. Siyasetin gerçekliğini bilmeyenler trollerinde gaz vermesiyle olayları çarpıttılar. Bu durum sadece Kastamonu’ya has değil. Türkiye’nin her yerinde çarpıttılar. Ben bunun takdirini hemşehrilerime bırakıyorum. 100 bin imzanın nasıl toplandığını Genel Başkanım defaten anlattı. İmza verenlerin Memleket Partisi üyesi olduğunu belgelerle Genel Başkanım çok açık bir şekilde ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinin en ağır medya ambargosuyla karşı karşıyayız. Bunun dışında uluslararası iftiraların, kumpasların hedefindeyiz. Hakkımızda birçok yalan paylaşımlar yapılıyor. Bunların hiçbirinin aslı astarının olmadığını, hepsinin bir trol ordusu tarafından yapıldığını ortaya koyduk. Bunlar sadece ülke içindeki troller değil, yurtdışından da troller bize saldırıyor. Bize niye saldırıyorlar? Biz ne yaptık? Biz memleketin öz evladıyız. Demokratik hakkımızı kullandık. Anayasada ‘100 bin imza toplayan, yüksekokul mezunu olan herkes Cumhurbaşkanı Adayı olabilir’ deniliyor. Bizim demokratik hakkımızı mı elimizden almak istiyorsunuz?” dedi.

“BEN CAMDAN KONUŞMUYORUM, CANDAN KONUŞUYORUM”

Ekonomik desteklerinin olmadığını vurgulayan Başesgioğlu; “Eğer halkımızın desteği ve talepleri olmasa bizim bunu başarmamız mümkün değil. Yeni bir parti olduğumuzdan dolayı üyelerimizin büyük bir kısmı, daha önceden hiçbir siyasi atmosfere girmemiş, hiçbir partiye üye olmamış. Bu arkadaşlarımız her yerde görünmek istemeyebilirler. Çokta haklı gerekçeleri var. Çünkü Türkiye’de korku imparatorluğu var. Bu eksikliğimizi tamamlayacağız. Çok genç üye arkadaşlarımız var. Fakat Türkiye korku imparatorluğu oldu. Bunu hepimiz görüyoruz. Gittiğimiz yerlerde görüyoruz. Esnaf ziyaretlerinde onların işlerini engellememeye özen gösteriyoruz. Esnaflarımızı ziyaret ettiğimizde onların sorunlarını dinliyoruz. Tokalaşıp geçmiyorum. Ben camdan konuşmuyorum, candan konuşuyorum. Billboardlara fotoğraf vererek, büyük otobüsler tutarak, her süsleyerek siyaset yapmak, geçmiş döneme baksınlar, kime ne kazandırmış? Eğer yürekleri yetiyorsa, tüm adayları davet ediyorum, karşılıklı Kastamonu’yu konuşalım, Türkiye’yi konuşalım. Halkımız görsün, hakem olsun. Kimin daracığında ne var?” ifadelerini kullandı.

“SÜREKLİ SÖYLEMDE KALAN BİR TURİZM SEKTÖRÜ VAR”

Kastamonu için “Karadeniz’in kaderine terk edilmiş şehri” vurgusu yapan Başesgioğlu; “Bu ifademde ne kadar haklı olduğumu tüm değerli hemşehrilerim bizzat şahittir. Batı Karadeniz’den, Doğu Karadeniz’e gittikleri zaman güzergahtaki şehirlerin ihtişamını, ekonomik değerlerini, markalaşmalarını, oradaki iş imkanlarını, istihdamlarını gördükçe ve şehrimizle mukayese ettiklerinde gerçekleri çok iyi anlıyorlar. Fakat bu gerçekler görüldüğü halde, buranın da aynı olduğunu anlatan 22 yıllık bir siyaset var. Bunların anlattıklarına bakarsanız Kastamonu; Almanya’nın, İsviçre’nin, Norveç’in bir şehri gibi görünüyor. Fakat gerçekler böyle değil. Tüm verilerde bunu gösteriyor. Tarımda, hayvancılıkta geldiğimiz nokta bunu gösteriyor. Sürekli söylemde kalan bir turizm sektörü var. Safranbolu’nun turizmi ile Kastamonu’nun turizmini karşılaştırdığınızda insanlar net bir şekilde görüyor. Kastamonu’nun 3 ilçesi ilimizdeki insanlardan daha fazlasını besleyecek potansiyele sahip. Tarım ve hayvancılıkta cabası. 22 yıldır iktidar olanlar, Kastamonu’da bir fabrika yaptıklarını söylesinler, özür dileyeceğim. İnsanlarımız mutsuz. Kastamonu’da gençlere yönelik ne yapıyorlar? Şehrimizdeki kültür alanlarında çocuklara yönelik bir sosyal etkinlik göremiyorum. O zaman neden yaptınız bunları? Kastamonu’daki gençlere sesleniyorum; takılın peşime, size Kastamonu’da nasıl yaşanılır göstereceğim. Bütün mesaimi gençlerin geleceği için harcayacağım. Ülkemin ilkeli, düzgün siyasete ihtiyacı var. Ankara’daki vekile değil, Kastamonu’da halkın seçtiği vekile ihtiyaç var. Alacağım maaşın yarısını Kastamonu’daki yoksul öğrencilere bağışladım” şeklinde konuştu.

“HALKIN PARASIYLA, SİYASET YAPILMASINA ARTIK SON VERECEĞİZ”

Kastamonu ile ilgili yapılması gerekenleri sıralayan Başesgioğlu; “Kırık Barajı acilen tamamlanmalı. Derhal buranın ödeneğinin çıkarılması lazım. Asrın felaketini yaşadık, partilere hazine yardımı 3 kat arttı. Ben bunu vatandaşlarımızın vicdanına bırakıyorum. Bu billboardlara, bu arabalara, bu reklamlara fahiş fiyatlar veriyorlar. Halkın parasıyla, siyaset yapılmasına artık son vereceğiz. Parlamentoya girdiğimde seçim yasasının düzenlemesi için her şeyi yapacağız. Türkiye bir daha asla bu partiler yasasıyla, bu seçim sistemi ile seçime girmeyecek. İktidar ile muhalefet bir ilin geleceği için el ele verir, mücadele eder. Birbirlerine küsen zihniyetle bu şehre ne gelir? Şehir şebekesi çalışmasının acilen tamamlaması lazım. Çünkü 2 caddeye sıkışmış bir şehir yapımız var. Sürekli burada arıza oluşuyor. Bu çalışmanın bir an önce tamamlaması lazım. Şehrin otopark sorununun çözülmesi lazım. Ana caddede parklanmalar sonlandırılmalı, bu noktada radikal bir karar alınması lazım. İtfaiye yolda kalır, ambulans yolda kalır, acil hastası olan yolda kalır. Bunun acilen çözülmesi lazım. Bunu başarana bu şehir artı yazacak. Şehrin turizmi mutlaka canlandırılmalı. Tarihi, kültürel, doğal güzelliklerimiz hak ettiği şekilde tanıtılmalı, gereken değer verilmeli. Kastamonu kültür şehri, Kastamonu’da müthiş bir turizm yapılabilir. Yeter ki bu konuyla ilgilenilsin. Sağlık alanında hiç kimsenin komşu illere gitmesine gerek kalmamalı. Hangi çağda yaşıyoruz? Hiç kimsenin il dışına giderek, sıkıntı çekmemesi lazım. İstanbul’da, Ankara’da ne varsa, Kastamonu olarak bizimde buna kavuşmamız lazım. Eğitimde gereken iyileştirmeler yapılmalı, okullarımızın yenilenmesine devam edilmeli. Biz Memleket Partisi olarak iyi yapılan her şeyin yanındayız. Doğruya doğru, yanlışa yanlış. Biz İHA’larda sahip olacağız, SİHA’lara da sahip olacağız. En iyisini yapacağız. Bu memleketin öz evlatları yeter ki bize üretimde katkı sunsun. Biz Azerbaycan’a 5 kat yardım edeceğiz, Libya’da olacağız, Mavi Vatan’a, Anavatan’a, Yavru Vatan’a sonuna kadar sahip çıkacağız. Şehir tüm afetlere karşı hazırlıklı olmalı. Vatandaşlar bir tehlike anında nerede toplanacaklarını bilmiyor. 20 ilçede tüm tedbirlerin hazırlıkları yapılmalı. Tarım ve hayvancılıkta gereken tüm destekler sağlanmalı, üretim arttırılmalı, ekilmeyen bir karış toprak kalmamalı. Gerçekçi bir desteklenmeyle bu gerçekleştirilmeli. Ekilmeyen yere para verilmemeli. Bu gerçek bir denetim mekanizmasından geçirilmeli. Her köyümüze mutlaka bir ziraat mühendisi görevlendirilmeli. Modern tarıma geçilmeli. Kastamonu’da göçü önleyici tedbirler almamız lazım. Yaklaşık 4-5 yılda bir Devrekani nüfusu kadar göç verdik. Dünyanın en güzel coğrafyalarından birinde yaşıyoruz. İnsan eksen insan çıkar bu topraklardan ama ne derece değerlendiriliyor. Biz bunları hak etmiyoruz. Yeter ki boşa harcanan paralar üretime gitsin. Kastamonu’da kentsel dönüşüm hızla yapılmalı. Buna devlet desteğinin olması mutlaka şart. İnsanlar bunu tek başına yapamazlar. Birçok mahallemizde bunun yapılması lazım. İlimizdeki birçok ev eskiden yapılmış. Bu binaların son sisteme göre, ekonomik yapılması gerekiyor” dedi.

“BEN BİR TELEFON, BİR ESKİ KAMYONET, BİR ESKİ SES DÜZENİ İLE BUNLARI YENECEĞİM”

Açıklamalarına devam eden Başesgioğlu; “Haksızlık karşısında korkmayanlarla, kul hakkına girmekten korkanlarla, türkü dinlerken yüreği hoplayanlarla, bir bölük askeri görünce gözleri dolanlarla, tek derdi memleket onlarla, ‘Ne sağdan ne soldan, Atatürk’ün yolundan’ diyenlerle ben başaracağım. Ben bir telefon, bir eski kamyonet, bir eski ses düzeni ile bunları yeneceğim. Gençlere güveniyorum. Alın teri dökenlere güveniyorum. Helal kazananlara güveniyorum. Ben memleket sevdalılarına güveniyorum. Biz Türk milletinden oy istiyoruz. Tüm Kastamonulu hemşehrilerimizden oy istiyoruz. Biz emeğin, alın terinin arkasında duracağız. Bunları yücelteceğiz. Biz ilkeli, dürüst siyasetin kapılarını sonuna kadar açacağız. Bu bayrağı onlara teslim edeceğim. Ben Genel Başkanıma inanıyorum. Eşit olmayan bu düzende biz başaracağız. Barajı geçeceğiz” diye konuştu. 

“3’ÜNCÜ YOL MEMLEKET PARTİSİ”

Başesgioğlu son olarak; “İnsanlarımız ürkek ve sindirilmiş. Ülke ve insanlarımız borç batağında. İktidar kutuplaştırıcı dil kullanıyor. Dış politikada milli menfaatlerimiz tehlikede. Sığınmacılar şimdiden asayiş sorunu haline geldi. Türkiye’nin önündeki en büyük sorunu su sorunu. Bunu aşamamız lazım. Adalete güven kalmadı. 3’üncü yol Memleket Partisi. Bugünkü iktidar bu ülkenin beka sorunudur. Bütün zorlukların üzerinden geleceğimize inanıyorum. Bu ülke çaresiz değil. Hiç kimse karamsarlığa kapılmamış. Her sorunu çözeriz” dedi. 
 

Bakmadan Geçme