• Haberler
  • Genel
  • Başkan Vidinlioğlu: '9-10 Milyon TL Hibe Kazandırdık'

Başkan Vidinlioğlu: '9-10 Milyon TL Hibe Kazandırdık'

Kastamonu Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Yeni yılı kutlayarak toplantıyı başlatan Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu; “Yeni yıl sağlık, mutluluk, huzur getirsin. Bu süre zarfında içimizin kan ağladığı günlerde oldu. 12 şehidimiz vardı. Mekanları cennet olsun. Biz burada rahat meclis toplantısı yapalım, şehirlerimizle ilgili karar verebilelim, evlerimize huzur içinde gidebilelim diye sınır boylarında vatan için, millet için, bayrak için, ezan için, bütün mukaddes değerler için can veren bütün şehitlerimizi, elbette Cumhuriyetimizin Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tarih boyunca milleti, devleti hep bir adım öteye götürme ülküsüyle cansiperane çalışan bütün ecdadı rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Ruhları şad olsun” dedi. 

‘Umudu Kaybetmemek Lazım’

İran’da meydana gelen patlamalara da değinen Başkan Vidinlioğlu; “Hiçbir şey insan canından daha kutsal, daha aziz değil. Masum insanları katletmek hangi vicdanın işidir bilmem ama bir kez daha terörü de, teröristi de, besleyeni de, yönlendireni de, onlara yardım ve yataklık edeni de lanetliyorum. Hepsini kınıyorum. Bizlerde terörden çok çektik. Ülkemizin hemen hemen öz kaynakları terörle mücadele için harcandı. Belki olduğumuzdan çok daha fazlası olacaktık ama terör belası yüzünden eksik kalan, geride kalan ve hep ertelediğimiz bir sürü yatırımları oldu. Kim ki terörden medet umuyorsa, Allah onları kahretsin. Çünkü masum insanlar katlediliyor. Gazze’de, Doğu Türkistan’da her gün türlü belayı yaşayan insanlar görüyoruz. Aslında sınanan insanların vicdanı. Hangi kara vicdan bunlara müsamaha gösteriyor, anlamak mümkün değil. İnşallah kendini arayan insanlık, elbet bir gün kendini bulacaktır. Umudu kaybetmemek lazım” ifadelerini kullandı.

Gündem Maddeleri Görüşüldü

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda ilk olarak belediyenin bir önceki yıl gelir-gider ile bunlara ait işlemlerin denetlemesi için Denetim Komisyonu oluşturulması görüşüldü. Yapılan oylama neticesinde Denetim Komisyonu oluşturuldu. Toplantının devamında belediye bünyesinde bulunan ve kira süresi dolan taşınmazların yeniden kiralanması oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının bir gündem maddesinde norm kadro değişiklikleri görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda Destek Hizmetler Müdürlüğü bünyesine 1 adet kamyon ve 1 adet kamyonet alımı oy birliğiyle kabul edildi. 

‘Geçici Hayvan Barınağımızın Alanını Büyütüyoruz’

Toplantı sonunda Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, sıfır atığa değinerek; “Sıfır atık kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla yaptığımız koordineli çalışmada imzaladığımız protokol kapsamında belediyemize 4,5 milyon TL civarında bir hibe kazandırdık. Geçici Hayvan Barınağımızın alanını da büyütüyoruz. Bu anlamda projesi Bakanlığımızca onaylandı. Buna da yüzde 40 oranında bir hibe verilecek. Bu da yaklaşık 4-4.5 milyon TL tekabül eden bir rakam. Geçtiğimiz hafta belediyemize 9-10 milyon TL bir hibe kazandırmış olduk. Önümüzdeki günlerde Geçici Hayvan Barınağımızı büyüteceğiz, bölgemizin en büyüğü olacak” diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme