Başkan Vidinlioğlu'ndan KATSO binası açıklaması

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Belediye Meclisi Toplantısı'nda KATSO'nun yeni bina yapımını rafa kaldırmasına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Başkan Vidinlioğlu'ndan KATSO binası açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Vidinlioğlu konuyla ilgili olarak; “Kamuoyunu eski belediye binasının yeriyle ilgili bilgilendirmem lazım. Eski belediye binası yıkıldıktan sonra Ticaret Odamız buradan 750-780 metrekare civarında bir yerin ticaret odası binası yapılması için belediyemizden bir talepte bulundu ve bunu da daha önce meclisimizde dile getirdik. Buraya Kastamonu mimarisine uygun bir binanın arka tarafa yaslanarak uygun olacağını düşündük. Bunun karşılığında da bizim talebimiz, eski belediye binasının geri kalan kısmında alt tarafını otopark olarak ticaret odasının yapması üst tarafının da peyzajını yaparak orayı yeşillendirmekti. Fakat geçen gün görüştüğümde Ticaret Odamızla, arsanın tamamının devri yönünde bir kanaatleri olduğunu belirttiler. Ben de arsanın tamamının devrinin söz konusu olamayacağını kendilerine ifade ettim. Onun için belediye bu anlamda daha önce konuşulan sözünün arkasında durdu. Zaten söyledik ama arsanın tamamını vermek söz konusu değil. Bu durumda önümüzde yeni bir yol haritası çıkmış oldu. Ticaret Odasıyla görüşmemiş kesintiye uğramış oldu. Arkadaşlarımla görüşüp orayı belediye olarak biz değerlendirmek üzere otopark ve yeşillendirme olarak birim müdürlerimizle bir görüşme yapıp yol haritası çizeceğiz” dedi.

“TİCARET ODASI’NA 100 BİN LİRAYI İADE ETMEYE HAZIRIZ”

Sosyal medyada Ticaret Odası’yla ilgili farklı şeyler söylendiğini dile getiren Vidinlioğlu; “Bunu Ticaret Odası meclis üyelerinde de dile getiren arkadaşlarımız olmuş. Bir hentbol kulübüne yardım gibi bir şey söz konusu. ‘Yaptığımız bağış’ demişler. Ticaret Odası’nın bu işle ilgili, hentbol takımına 100 bin lira bir bağışı söz konusu olmuştur. Gerek olursa da Ticaret Oda’mızın meclis üyelerinden bu durumdan eğer bir rahatsızlık söz konusuysa bu 100 bin lirayı da iade etmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme