BEDAŞ'tan kesintisiz enerji için yoğun mesai

Meteoroloji tahminleri uyarınca yağışlar başlamadan önce harekete geçen Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ), teyakkuza geçirdiği ekiplerinin kritik bölgelere intikalini gerçekleştirdi ve arızalara karşı hazır tuttu.

BEDAŞ'tan kesintisiz enerji için yoğun mesai
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zorlu şartlarda görevlerini yerine getiren Başkent EDAŞ ekipleri, hem vatandaşların hem de sel ve etkileriyle mücadele eden ekiplerin enerji hizmetinin kesintiye uğramaması için sahada çalışmalarını sürdürdü. Şirketin son dönemde bölgede yoğunlaştırdığı yatırım ve bakım faaliyetlerinin olumlu sonuç verdiği öğrenilirken, kilometrekareye 100 kg ve üzeri yağışlara rağmen elektrik dağıtım hatlarında geniş çaplı sayılabilecek bir arıza yaşanmaması elektrik tüketicilerini sevindirdi. Ekiplerin çalışmalarıyla, yükselen su kaynaklı çarpılmaları önlemek adına yapılan tedbirli kesintiler sonlandırılırken, afetin yaşandığı Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ve İnebolu’ndaki enerji şebekesinde oluşan hasarlar hızlıca giderildi.

“KESİNTİLER İÇİN EKİPLERİMİZİ HAZIR BULUNDURDUK”

Başkent EDAŞ yetkilileri konuya ilişkin paylaştıkları bilgilerde; “Bölgedeki şebeke unsurlarımızı yoğun yatırım ve bakım çalışmalarımızla olabildiğince geliştirmiştik. Meteoroloji tahminleri uyarınca bu yağışlara karşı önlemlerimizi öncesinden aldık, olası kesintilere karşı en hızlı müdahale ve can güvenliği amaçlı kesintiler için ekiplerimizi hazır bulundurduk. Tedbiren yapılan kesintiler dışında hava muhalefeti kaynaklı oluşan küçük çaplı arızalara ekiplerimiz hızlıca müdahale ederek onardı. Tedbiren uyguladığımız kesintileri de tamamladık. Kesintisiz elektrik için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi. 

30 KÖYDE ELEKTRİK ARIZASI YAŞANDIĞINI AÇIKLANMIŞTI

AFAD tarafından Kırmızı Kod ile uyarılan Kastamonu’da İnebolu Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre 5 Haziran’da metrekareye en fazla yağış 132,8 kg ile Çatalzeytin ilçe merkezi oldu. Çatalzeytin ilçe merkezini metrekareye 129,6 kg yağış ile Bozkurt Mamatlar köyü takip etti. Bozkurt ilçe merkezine 118,5 kg yağış düşerken İnebolu Yolüstü köyünde metrekareye 98,4 kg, İnebolu ilçe merkezinde metrekareye 83,6 kg, Küre ilçe merkezinde metrekareye 81,7 kg, Abana ilçe merkezinde metrekareye 57,5 kg ve Devrekâni Kuz köyünde ise metrekareye 97,2 kg yağış düştü. Şiddetli yağışlar, özellikle bazı noktalarda ağır tahribatlara yol açtı. Afet ve Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada yaşanan afette Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ve İnebolu’ya bağlı 38 köyde ulaşımda büyük aksamalar yaşanırken ekiplerin yolları yeniden açabilmek için çalışmaları devam ediyor. Ayrıca şiddetli yağışlar sonrasında AFAD; Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ve İnebolu’da toplamda 30 köyde elektrik arızası yaşandığını açıklamıştı.

Bakmadan Geçme