• Haberler
  • Siyaset
  • Belediye Başkan Adayı Baltacı: 'Toplu Ulaşım Çilesini Ortadan Kaldıracağız'

Belediye Başkan Adayı Baltacı: 'Toplu Ulaşım Çilesini Ortadan Kaldıracağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanlığı tarafından Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı için Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde düzenlenen mahalle buluşması mini bir mitinge dönüştü.

Şehit Öğretmenler Parkı’nda düzenlenen buluşmaya yüzlerce vatandaş katıldı. Buluşma sonrası vatandaşlar Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı ile birlikte mahallede yürüyüş gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şehit Öğretmenler Parkı’nda düzenlenen mahalle buluşmasında konuştu. 
31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Kastamonu Belediye başkanlığını CHP adayı Hasan Baltacı ve ekibinin kazanacağını söyleyen Karabacak, “Hasan Baltacı ve ekibi seçilecek. Ama seçimi kaybedeceğini anlayanlar çirkin yüzlerini göstermeye, iftira atmaya, hakka girmeye, yine bildikleri tek şey olan kara ve kirli kampanyaya başladılar” dedi.

‘Cami Yıkıp Yerine Avm Dikenler Bize Milliyetçilikten Bahsedemezler’

CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak; “Bizim için; ‘Onlar manevi ve milli değerlere yabancı’ diyorlar.  Ben buradan size sormak istiyorum; Hülle yoluyla bu milletin değeri, ortak paydası Kızılay’a başkan olanlar, Kızılay’ın aracını eşine makam aracı yapanlar mı milli yoksa Kastamonu’nun şeker fabrikası satılmasın diye yürüyen Hasan Baltacı mı milliyetçi sizin takdirinize bırakıyorum. Bu şehrin arsalarını talan edenler, kat artışı verdikleri yandaş müteahhitleriyle birlikte servetlerine servet katanlar, belediyenin kültür müdürlüğü bütçesini pudra şekercilere peşkeş çekenler, yeğenlerini, oğullarını müdür yapanlar mı milli yoksa;  Kastamonu’nun şeker fabrikası satılmasın diye yürüyen, bu şehrin arsaları üç beş paraya satılmasın diye mücadele eden Hikmet Erbilgin mi milliyetçi sizin takdirinize bırakıyorum.  Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e her türlü hakareti eden, “keşke yunan kazansaydı” diyen meczupları hamileri sayan, 29 Ekimlere, 23 Nisanlara, 19 Mayıslara, 30 Ağustoslara, 10 Kasımlara katılmayı kendilerine zül kabul eden hadsizler mi milli yoksa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı laik, sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyete canı pahasına sımsıkı sahip çıkan bizler, Cumhuriyet Halk Partililer mi milliyetçi sizin takdirinize bırakıyorum.  Şunun net olarak bilinmesini istiyorum; Suudi Arabistan Kralı öldüğünde Milli Yas ilan edip, 12 vatan evladı şehit olduğunda kafasını kuma gömenler, askerimize kelle diyenler bize Milliyetçilik dersi veremezler. Bu ülkenin vatandaşlığını 400 bin dolara satılığa çıkaranlar, buna ses çıkaramayanlar bize Milliyetçilik dersi veremezler.  Oğullarına çürük raporu alıp askere göndermeyenler bize Milliyetçilik dersi veremezler. Bu kadim şehirde cami yıkıp yerine AVM dikenler bize maneviyattan, milliyetçilikten hiç bahsedemezler” dedi. 

‘Şehri Adaletle, Vicdanla, Liyakatle Yöneteceğiz’

Açıklamalarına devam eden Karabacak; “Değerli hemşerilerim. Size söz veriyorum. 31 Mart’tan sonra bu şehri adaletle, vicdanla, liyakatle yöneteceğiz. Kastamonu Belediyesi sadece bir kesime değil, tüm Kastamonu’ya hizmet edecek.  Halkın parası üç beş haramzadeye değil, halkın parası halka harcanacak. Kastamonu Belediyesi’nin kaynakları; sizin süt içemeyen çocuğunuza, dershaneye gidemeyen evladınıza,  şehir şehir şifa arayan hastanıza, her yağmur yağdığında sel götüren Mehmet Akif Mahallesi’ne, saatlerce otobüs beklemek zorunda kalmayın diye, belediyeye ait sarı halk otobüslerine, size harcanacak” ifadelerini kullandı. 

‘Bir Karar Verin ve Bu Şehrin Kaderini Değiştirin’

Dilek İlke Karabacak son olarak; “Siz 31 Mart’ta bir seçim yapacaksınız. Ya belediyeciliği bildiğini iddia eden ama sizi burada çamurlu yollara, her yağmurda sel baskınlarına mahkûm eden anlayışı tercih edeceksiniz ya da bu mahallenin her türlü alt yapı sorununu çözme iradesi gösterecek Bizim Hasan’ı tercih edeceksiniz. Bir karar vereceksiniz. Bu şehre kimi belediye başkanı seçersek, seçtiğimiz başkan evlatlarımızı; haptan, uyuşturucudan, pudra şekerinden koruyabilir ona karar vereceksiniz. Kimi belediye başkanı seçersek, bu şehrin karanlığa terk edilmiş sokakları aydınlatılır, ışıl ışıl olur da kızlarımız, kardeşlerimiz, annelerimiz akşam olduğunda evlerine endişe duymadan dönebilir bunun kararını vereceksiniz. Bir karar verin ve bu şehrin kaderini değiştirin. Bir karar verin, Hasan Baltacı’yı belediye başkanı seçin, Kastamonu’muzun geleceğine yön verin diyor hepinizi saygıyla selamlıyorum. İyi ki varsınız” dedi. 

‘Mahallemizde Bir Otopark Sorunu Olduğunu Biliyoruz’

İstiklal Marşımızın Kabulü’nün 103’üncü yıldönümünde vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan bir mahallede olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Baltacı, “Bu vesileyle mahallemizin adını aldığı vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle minnetle yâd ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu topraklar uğruna can veren şehitlerimizi saygıyla anıyorum” dedi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde otopark problemi olduğunun bilincinde olduklarının altını çizen Hasan Baltacı, “Mehmet Akif Ersoy mahallemizde bir otopark sorunu olduğunu biliyoruz. 31 Mart’tan sonra bu sorunun çözümü için gerekli adımları atacağız” diye konuştu.

‘Sarı Halk Otobüsleri Bu Yokuşlarıda Çıkacak’

Projelerinden bahseden CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı; “Toplu ulaşımın nasıl bir çileye dönüştüğünü biliyoruz. Kastamonu’ya konforlu, hızlı ve ucuz bir toplu ulaşım imkânı sunacağız. 31 Mart’tan sonra belediyemize ait Sarı Halk Otobüslerinin ve Sarı Halk Minibüslerinin gitmediği mahalle, çıkmadığı yokuş kalmayacak. Mehmet Akif Ersoy Mahallemizdeki toplu ulaşım çilesini de ortadan kaldıracağız. Yeni seferlerimiz, yeni güzergahlarımız, yeni duraklarımız olacak. Sefer sayılarını arttıracağız. Mesafeye göre ücretlendirme sistemini başlatacağız. Kredi kartı ile ödemede komisyonu kaldıracağız. 25 kilometre gidende, 1 kilometre gidende aynı ücreti ödemeyecek. 30 durak içinde, 3 durak içinde kimse aynı ücreti ödemek zorunda kalmayacak. 4 yaşına kadar çocuğu olan annelere ücretsiz biniş imkânı sunacağız. Yolcunun saygı gördüğü, balık istifi gitmediği bir toplu ulaşım hizmeti sunacağız” ifadelerini kullandı. 

‘Plansız Kentleşmeden Dolayı Yıllardır Çektiğiniz Çilenin Farkındayız’

Açıklamalarına devam eden Baltacı; “Çarpık plansız, ranta dayalı bir anlayışın sonucunda Kastamonu’da binalar yükseldi ama alt yapılar çöktü. Ne yollarımız yeterli geliyor, ne kanalizasyonumuz, ne suyumuz, ne de kaldırımlarımız yeterli geliyor. Plansız kentleşmeden dolayı yıllardır çektiğiniz çilenin farkındayız. Kentimizin altyapısını yenilerken ya da inşa ederken doğaya, çevreye ve diğer canlılara saygıyı esas alacağız. Ülkemizin deprem kuşakları üzerinde olduğu bilinciyle birinci önceliğimiz deprem başta olmak üzere sel, heyelan, fırtına, yangın gibi doğal afetlere karşı güvenli bir Kastamonu oluşturmaktır. Kısa, orta ve uzun vadeli planlarla mevcut yapı stokunu güvenli hale getireceğiz. Yeni bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatacağız. Hak temelli, yerinde dönüşümü esas alan bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz. Kimseyi mahallesinden koparmayacağız. Yerinde kentsel dönüşüm hamlesini hâkim kılacağız. Yapacağımız uygulamalarda yüzde 100 mutabakat arayacağız. Rant temelli değil, hak temelli bir uygulamayı hayata geçireceğiz. Bir taraftan da koşulların giderek ağırlaştığını bilerek kirada oturan, ev sahibi olmak isteyenlere sosyal konut projemiz ile destek olacağız. Uzun vade ve uygun ödeme koşulları onları ev sahibi yapacağız” dedi. 

‘Sağlık Bizim En Önemli Meselemiz Olacak’ 

Hasan Baltacı son olarak; “Kastamonu’nun en önemli sorununun sağlık olduğunu biliyoruz. Kastamonu Türkiye’nin en yaşlı üçüncü nüfusuna sahip ili. Sağlıkta ise 81 ilin içerisinde 60’ncı sırada.  Bize her gün onlarca vatandaşımız sağlıkta yaşadığı sorunlar nedeniyle ulaşıp yardım istiyor. Kimisi yoğun bakım bulamadığı için, kimisi randevu alamadığı için, kimisi hangi yolu takip edeceğini bilemediği için bize ulaşıyor. Sağlık bizim en önemli meselemiz olacak. Sağlık Birimi kuracağız. Bundan sonra Kastamonu Belediyesi’nin doktoru da olacak hemşiresi de olacak. Genel sağlık taraması da yapacağız, Kastamonulularında sağlık sistemi içerisinde yol alabilmesi için danışmanlık hizmeti de vereceğiz. Belediyemize ait hasta nakil araçlarımız olacak. Evden hastaneye, hastaneden eve ulaşmakta zorlanan hastalarımıza hizmet verecek. Burada tedavi imkânı bulamayıp büyükşehirlere gitmek zorunda kalan yurttaşlarımız yatacak yer bulamıyor, biliyoruz. Kimisi arabada, kimisi hastane koridorlarında gecelemek zorunda kalıyor. Uzun süreli tedavilerde kalacak yer bulamayan hemşerilerimiz var. Şimdi Ankara ve İstanbul’da Kastamonu Belediyesi Derman Evleri kuracağız. Bundan sonra hiçbir Kastamonulu büyükşehirlere gittiğinde nerede yatacağım diye düşünmeyecek” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme