Belediye Meclisi'nde Deprem Farkındalığı Vurgusu
Kastamonu Belediye Meclisi'nin Mart ayı ikinci oturumu gerçekleştirildi.
Kastamonu Belediye Meclisi’nin Mart ayı ikinci oturumu gerçekleştirildi.
Toplantının başında Deprem Haftası dolayısıyla söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Emre Durakoğlu, deprem gerçeğine dikkat çekerek şehirlerin afetlere karşı daha hazırlıklı hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.
AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Emre Durakoğlu'nun yaptığı konuşmada şu ifadeler yer aldı; “Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri. Bugün burada Deprem Haftası vesilesiyle söz almış bulunmaktayım. Hepimizin bildiği gibi deprem ülkemizin değişmeyen bir gerçeğidir. Bu nedenle depremi konuşmak sadece bir haftayla sınırlı kalmamalı. Şehirlerimizi daha güvenli hale getirmek için sürekli bir sorumluluk bilinciyle hareket etmeliyiz. Geçmişte yaşadığımız acı depremler bizlere çok önemli bir gerçeği göstermiştir. Afetlere karşı hazırlıklı olmak can kayıplarını önlemenin en önemli yoludur. Bu nedenle hem merkezi yönetimin yürüttüğü çalışmaların hem de yerel yönetimlerin alacağı tedbirlerin büyük önemi vardır. Bu noktada belediyemizin de deprem hazırlıkları, riskli yapıların tespiti ve kentsel dönüşüm konusunda daha güçlü ve görünür adımlar atmasının şehrimiz adına çok kıymetli olacağına inanıyoruz. Bu konu siyasi tartışmaların ötesinde hepimizin ortak sorumluluğudur. Temennimiz daha güvenli şehirler, daha bilinçli bir toplum ve afetlere karşı daha hazırlıklı bir yerel yönetim anlayışıdır. Bu vesileyle geçmiş depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, Deprem Haftası’nın toplumumuzda farkındalığı artırmasını diliyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum dedi.
Gündem Maddeleri Görüşüldü
Toplantıda gündemde yer alan maddeler de görüşülerek karara bağlandı. Buna göre Kastamonu Belediyesi Personel Limited Şirketi’nin sermayesinin 55 milyon TL artırılması talebi oy çokluğu ile kabul edildi.
Kapatılan Koordinasyon İşleri Müdürlüğü’nün kalan bütçesinin Fen İşleri Müdürlüğü’ne devredilmesi oy birliği ile kabul edilirken, Hisarardı Mahallesi’nde yaklaşık 165 metrekarelik alanın trafo alanı olarak düzenlenmesine yönelik imar planı değişikliği de oy birliği ile kabul edildi.
Kırkçeşme Mahallesi 129 ada 14 parsel ve güneyindeki tescil harici alana ilişkin imar planı değişikliği ile Candaroğulları Mahallesi’nde yaklaşık 118 bin metrekarelik alanda ticaret ve konut amaçlı imar planı çalışmaları için kamu yararı kararı belgesi alınması da meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde ise yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla meclis üyeleri birbirlerinin ve vatandaşların bayramını kutladı.