Belediyeden Erzak Yardımı Bilgilendirmesi

Belediye Başkanlığı bünyesinde erzak kolileri ile ilgili oluşturulan Komisyonun Başkanı Muhtarlık İşleri Müdürü Metin Ekici, erzak yardımları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Komisyon Başkanı Muhtarlık İşleri Müdürü Metin Ekici açıklamasında; “Vatandaşlarımız arasında herhangi bir hususta ayrımcılık söz konusu değildir. Devlet bütünleştirici, kucaklayıcıdır. Kastamonu Belediyesi tarafından Ramazan ayında yapılacak faaliyetleri organize etmek ve erzak dağıtımını gerçekleştirmek üzere oluşturulan Ramazan Yardım Komisyonumuz hakkında bir takım olumsuz ifadelerle karşılaşmamız üzerine bu açıklamaya lüzum görülmüştür. Ramazan ayında vatandaşlarımızın evlerinde, sofralarında bulunmak; vatandaşımıza hizmet etmek adına 5 Mart 2024-8 Mart 2024 tarihleri arasında Belediyemizce erzak başvuruları alınmıştır. Bu kısa sürede toplamda 5 bin 148 kişi başvuruda bulunmuştur. Bu süreçte oluşturulan komisyonumuz tarafından hassas bir şekilde piyasa araştırması yapılmış; proje başlangıcında 14 parçadan oluşan erzak kolisi içeriği 19 ürüne ulaştırılmıştır. Kutu bedeli ise 600 Türk Lirası olarak belirlenmiştir” dedi.

‘Ayrım Yapılmamıştır’

Erzak dağıtımlarına değinerek sözlerine devam eden Ekici, “Ramazan ayının ilk gününden itibaren, müracaat sayısı az olan mahallelerden başlamak üzere dağıtım süreci gerçekleşmiştir. Süreç başında erzakların adrese teslim edilmesi yönünde karar alınmış ve harekete geçilmiştir. Başvuru sayısının artmasıyla; şahsi dağıtım süreci zorlaştırmıştır ve vatandaşlara hizmette geç kalmamak adına ortak dağıtım noktaları belirlenmiştir. Süreç bütünüyle şeffaf şekilde gerçekleştirilmiş olup, erzak kolileri hakkında Belediyemizce dizayn edilen afişlerde komisyon görevlilerinin iletişim bilgileri açıkça yazılmasına rağmen ilgili eleştirilerde bulunan vatandaşımız süreç hakkında herhangi bir soru, araştırma yahut istek ve tavsiyede bulunmamıştır. Belediyemiz ve komisyonumuzca her aşaması dikkatle ve uzun vakitler ayrılarak planlanan Ramazan etkinliklerine dair ‘kayırmacılık’ iddiaları vicdanlarda muhasebe edilmelidir. Ayrım yapılmamıştır, aksine ayrımcılık istekleri keskin bir dille reddedilmiştir” ifadelerini kullandı. 

‘Bütün Vatandaşlarımızın Hakkı Gözetilmiştir’

Açıklamalarına devam eden Ekici; “İsmailbey Mahallesi, Honsalar Mahallesi ve Akmescid Mahallesi’nde dahil olmak üzere erzak başvurusu yapılan toplamda yirmi mahallede kolilerin ulaştırılma biçimi aynı şekilde gerçekleşmiştir. Açıkladığımız üzere, başvurulardaki artış sonrası yöntem değiştirilerek farklı birçok mahallede ortak noktalar belirlenmiştir. Komisyonumuz yahut personelimiz tarafından vatandaşımıza şahsi olarak gelip almaları şeklinde bir iletide bulunulmamıştır. Erzak kolilerinin alınacağı yerler her mahallede vatandaşlarımızın en kolay ulaşabileceği yerler şeklinde belirlenmiştir. Erzaklar hakkında sayısal bilgi ve erzakların teslim edilme şekli ekte sunulmuştur. Başvuru süreci hassasiyetle takip edilmiş ve hususiyetle ihtiyaç sahibi aileler tespit edilmiştir. Lüks sitelerde ikamet etmekte olan kişilerce yapılan başvurular, aynı haneden birden fazla yapılmış başvurular, çocuk bilgileri ile yapılan başvurular reddedilmiş ve bütün vatandaşlarımızın hakkı gözetilmiştir”  şeklinde açıklamada bulundu.

‘Öğrenciler Bizim Gözbebeğimizdir’

Öğrencilere de destek olduklarını vurgulayan Ekici; “Ailesinden uzakta eğitim gören öğrenciler bizim gözbebeğimizdir. Onlara bu mübarek Ramazan ayında aile sıcaklığını hissettirmek Belediyemizin vicdani görevidir. Ramazan kardeşliğin, aile- akraba ziyaretlerinin, huzurun, dirliğin, bereketin ayıdır. Ramazan ayının ilk gününden itibaren Kuzeykent Mahallesi’nde kurulan iftar çadırımızda halkımıza hizmet etmekte, kalabalık sofraların bereketi ile iftarımızı açmaktayız. İftarımızın nerede gerçekleşeceği Belediyemiz yetkilileri tarafından belirlenmiş, ilgili personel ise bu karara göre hareket ederek görevini yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Kuzeykent ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerimizin yurt ve evlerinin bulunduğu bir mahalledir. Öğrencilerimizin şahsi araç imkanlarının kısıtlı olması- hiç olmaması, iklim koşullarının olumsuzluğu ve sair sebepler ile öğrencilerimizin iftar çadırına daha kolay ulaşmalarını amaçlamamız ve alanın bu faaliyete uygunluğu sebebi ile lokasyon olarak Kuzeykent Mahallesi belirlenmiştir. Belediyemizin iftar çadırı hem vatandaşlarımıza, hem de pek çoğu eğitimi için ailesinden uzakta bulunan yavrularımıza her akşam ev sahipliği yapmaktadır. Bu huzurlu ortamın ve özenle planlanan hizmetin ilgili vatandaşlarımızca tekrar gözden geçirilip, varsa yapıcı eleştiriler ile daha güzel hale getirilmesine karşı her zaman Belediyemizin kapısı da, şahsi iletişim kanallarımız da açıktır. Belediyemiz ve komisyonumuzca kul hakkı daima gözetilmektedir. Özellikle içinde bulunduğumuz ve manevi huzurunu yüreklerimizde hissettiğimiz şu günlerde; iddia sahiplerinden de aynı hassasiyeti bekliyor ve vicdan muhasebesine davet ediyorum.  Ramazan ayı boyunca komisyonumuz yoğun bir emek ile Ramazan etkinliklerini koordine etmektedir. Bu emeğin doğruluk payı olmayan iddialar ile hiçe sayılması bu özel günlerin ruhuna yakışmamaktadır. Kastamonu halkı her bireyi ile birlikte büyük bir ailedir. Ailemizin her ferdine hizmet etmek bizim için borçtur, görevdir. Bu görevi en iyi şekilde icra etmeye çalışıyoruz. Bütün bu emeklerin karşılığında, iftar çadırımızda her akşam birlikte yenilen yemekler, üniversite öğrencilerimize aile sıcaklığını hissettirmek, çocuklarımızın iftar çadırında beraber vakit geçirerek oyunlar oynamaları, Ramazan ruhunun ve huzurunun herkes tarafından hissedilmesi bizim için en büyük karşılıktır. Bütün bu duygularla eleştirilerin tekrar teraziye konulup tartılmasını istiyorum” dedi.

‘Ramazan Etkinliklerini Siyasete Alet Etmeyeceğiz’

Ekici son olarak; “Ramazan etkinliklerini siyasete alet etmeyeceğiz. Planlama süreci boyunca muhtelif yöntemler, konumlar komisyonumuzca düşünülmüş; hizmetler vatandaşımıza en uygun ve en kolay ulaştırılacak şekilde programlanmıştır. Mahalli İdareler Seçimi tarihinin yaklaşması üzerine, muhtarlarımız arasında herhangi bir sorun doğmaması ve siyasetin projeye kesinlikle dahil edilmemesi amacıyla mevcut muhtarlarımız, muhtar adaylarımız sürece dahil edilmemiştir. Bu sebeple bütün mahallelerinin koordinasyonları da bizzat Belediye ekiplerimizce, ek mesailer ile yapılmıştır. Ramazan ayı özelinde düzenlenen faaliyetlerimizin siyasete dahil edilmesine asla müsaade etmeyiz. Tek beklentimiz vatandaşımıza hizmet etmek ve huzuru hep birlikte yakalamaktır. Taşıdığımız bu hassasiyeti bütün vatandaşlarımızdan bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 
 

Mahalle Adı

Dağıtım Yeri

Erzak Dağıtılan Hane Sayısı

 

Atabey Mahallesi

Eve Teslim

18

 

Beyçelebi Mahallesi

Eve Teslim

62

 

Budamış Mahallesi

Eve Teslim

15

 

Candaroğulları Mahallesi

Eve Teslim

160

 

Hepkebirler Mahallesi

Eve Teslim

43

 

İsfendiyar Mahallesi

Eve Teslim

40

 

Saraçlar Mahallesi

Eve Teslim

185

 

Akmescit Mahallesi

Topçuoğlu Parkı

71

Aktekke Mahallesi

Aycılar Camii

241

Cebrail Mahallesi

Saray Camii

125

Esentepe Toki

Bahçe

266

Esentepe Toki Hariç

Yıldırım Beyazıt Camii- Esentepe Camii

315

Hisarardı Mahallesi

Şelale Karşısı

33

Honsalar Mahallesi

Topçuoğlu Parkı

150

İnönü Mahallesi

Orhan Şaik Gökyay İlkokulu

Carrefoursa Yanı

Eligüzel Camii

157

İsmailbey Mahallesi

Topçuoğlu Parkı

253

Kırkçeşme Mahallesi

Hilal Fırın Yanı

135

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Toki

Toki Bahçe

33

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Toki Hariç

IMC Market- Darende Sağlık Ocağı- Mimar Sinan Öğrenci Yurdu- Hacıbey İlkokulu

250

Örencik Mahallesi

A101 Yanı

21

 

Topçuoğlu Mahallesi

Açık Otopark

37

 

Yavuz Selim Mahallesi

Polis Karakolu Yanı

45

 

Kuzeykent Mahallesi

Huzur Yapı Büfe Yanı- Toki Camii- İsmail Havuş Camii

121

 

 

Toplam Başvuru Sayısı

Toplam Teslim Edilen Koli Sayısı

Reddedilen Başvuru Sayısı

(Aynı İkamet, Lüks Site, Yanlış Bilgi, Çocuk Başvuru)

5148

2776

2372

Bakmadan Geçme