Bu sergide tanıdık yüzler var

Abanalı lise öğrencilerin hazırladığı 'Emek alın teri ve başarı el ele yürür' temalı sergi, Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi'nde beğeniye sunuldu.

Bu sergide tanıdık yüzler var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Abana İnönü Anadolu Lisesi öğrencilerinin resim öğretmeni Arzu Şensoy rehberliğinde hazırladığı 70 resmin yer aldığı sergide, devlet adamlarından bilim adamına, tiyatro oyuncusundan sporcusuna kadar geniş yelpazede birbirinden güzel eserler sunuluyor. Kemal Sunal, Şener Şen, Adile Naşit gibi oyuncuların, Oğuz Atay ve Rıfat Ilgaz gibi bilindik yazarların resmedildiği sergi, vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

“ÇOCUKLARIMIZIN SOSYALLEŞMESİ İÇİN BU ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİK”

Abana İnönü Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni Arzu Şensoy, her sene il merkezinde sergi açmayı geleneksel hale getirdiklerini belirterek; “Her yıl bir temamız var, o doğrultuda resimleri yapıyoruz ve sergiliyoruz. Geçen yıl yaşadığımız afet dolayısıyla afet konulu bir sergi yapmıştık. Bu yıl da ‘Biraz daha morallerimiz yükselsin, hayata uyum sağlayalım’ dedik ve tarihe ismi geçen Türk insanları resmetmek istedik. Bu doğrultuda ilerledik. Sporcusundan sanatçısına, devlet adamından bilim adamına kadar geniş bir yelpazede isimler seçtik ve çalıştık. Ayrıca ikinci bir kısımda ise el temamız var. Dayanışmayı, sabrı, nezaketi, sevgiyi, şefkati temsil eden eller çalıştık. 70 çalışmamız var. Bunları 29 öğrencimizle gelerek sergiledik. Çocuklarımızın çalışmalarını burada sergilemek, bizi sevindiriyor. Çocuklarımız mutlu oluyor, biz de mutlu oluyoruz. Çocuklarımızın sosyalleşmesi ve yeteneklerini daha geniş kitlelere duyurabilmek için bu etkinliği düzenledik” diye konuştu.

Sergi açılışına Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, Abana Kaymakamı Salih Ağar, İl Milli Eğitimi Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bakmadan Geçme