• Haberler
  • Spor
  • Cengiz Aygün: 'Şampiyonluk İddiasıyla Devam Edeceğiz'

Cengiz Aygün: 'Şampiyonluk İddiasıyla Devam Edeceğiz'

GMG Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün, tamamlanan 2023-2024 sezonunun ardından açıklamalarda bulundu.

Aygün’ün konuşması şu şekilde: “Sevgili Kastamonulu hemşerilerim, sevgili Kastamonuspor taraftarı… Üzülerek belirtmem gerekir ki maalesef bir sezonu istediğimiz hedeflere ulaşamadan tamamladık. Aslında gönül isterdi sizlere burada şu an hitap ederken birincilik için çalışmalarımızı anlatalım. Olmadı. Allah nasip kılmadı ya da tabii her şeyi Allah'a havale ediyoruz ama sadece her şey Allah'a yüce Allah'a havale etmekle de olmuyor. Biz de başarılı olamadık demek ki ve maalesef ligi ikinci sırada bitirip, Play-Off’larda da Iğdırspor’a elenerek veda ettik. Iğdırspor’a bundan sonraki maçlarında başarı diliyorum.”

‘Kendi Gündemimize Geri Döneceğiz’

Aygün: “Biz kendi gündemimize geri döneceğiz. Kendi gündemimizde yeni sezonla ilgili yapmamız gerekenler ya da yapacaklarımız konular var. Bu konularda daha sonra size çok daha detaylı bilgilendirme yapacağım. Ancak bu yıl eksik ve noksanlarımız nelerdi, hatalarımız nelerdi, yanlışlarımız nelerdi, kimlerin faydası vardı kimlerin de faydası yoktu, bu değerlendirme ve etütleri ilk defa profesyonelce yapıyorum. Buna inanın ve birçok yerden raporlar alıyorum bu konularda.”

‘Hataları Olanlardan Tek Tek Hesap Soracağım’

GMG Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün: “Sezonu bitirdik geçmiş sezon için konuşabileceğimiz tek şey ancak bu kadar oldu. İlk yarıyı 7 puan önde bitiren takımımız maalesef ikinci yarı hüsran yaşadı ve bu hüsran düzelmedi. Bunu bize yaratan, bu hataların içinde olan herkese tek tek hesap soracağım, buna emin olun. Hiç kimse nasıl olsa sezonu bitirdik, kulüp paraları ödedi, biz rahatız, bu psikolojiyi hiç kimseye verdirtmeyeceğim. Hata yapanlara tek tek hesabını soracağım. Bunun için de şimdi başladım analizlere. İlk yarının ilk maçından itibaren bugüne kadar son maça kadarki olan süreçte bütün her türlü her şeyi incelemelerini yaptırıyorum ondan sonra da yeni sezon için çünkü bunlara ihtiyaç var. Kimlerle yolumuza devam edeceğiz, yeni sezonda kimler bu takımda olacak. Bu malzemecisinden tutun, personelinden tutun en tepesindeki herkese kadar değerlendireceğim ve ondan sonra da yönetim kurulumuzda da bunları tartışacağız.”

‘Çıktığımız Yoldan Geri Dönüş Yok, Elimizden Geleni Yapacağız’

Aygün: “Belki bu yıl yönetim kuruluna ilave bazı kardeşlerimizi de alacağız o ayrı, onu daha düşünüyorum değerlendirme safhasındayım. Ve ondan sonra da bazı kararlar alacağız, bazı kararları hayata geçireceğiz. Amacımız vaadimiz sözümüz hepinize şampiyonluktu. O gün Iğdır maçından sonra statta da bunları söyledim: Allah ömür verdiği müddetçe bu sözümün arkasındayım.  Ben bu lige 1’inci Lig heyecanını yaşatmak istiyorum. Elimden geldiğince Rabbim izin verdiği müddetçe. Bu sene çok daha farklı. Belki çok daha değişik, çok daha profesyonel bir kadrolaşmaya gideceğiz. Herkesin sesine kulak veriyorum. Hepsini dinliyorum. Oturup tek tek gelen her mesajınızı bile okuyorum. Amaç Kastamonu’dur. Amaç GMG Kastamonuspor’dur. Kastamonuspor’un daha iyiye gitmesi için artık bir yola çıktık bu yoldan da geri dönüş yok. Elimizden geleni yapacağız.”

‘Belediye Başkanımızla Görüşeceğiz’

Aygün: “Sayın belediye başkanımızla henüz görüşme yapmadık kendisiyle görüşeceğiz. İnanıyorum kendisi katkılarına, belediyenin katkılarına devam edecektir. Ama dediğim gibi henüz bir görüşme yapmadık. Onun dışında ilde her zaman söyledim söylemeye devam edeceğim. Bu kulübe hiç kimsenin bir kuruş katkısı yok olmadı. İnşallah yeni sezonda bazı insanlar çıkar artık o ölü toprağını aşar ‘Ya arkadaş bizim de bir katkımız olsun bu takıma diye’ ayni olur maddi olur başka türlü olur önemli değil ama sürekli fikir vermek değil çünkü benim aklım da bana kendime göre yetiyor. Yani sürekli mesaj atıp şuraya bu oyuncuyu al bunu al bu hocaya bilmem ne… Bu değil. Buna bakıyoruz bunu inceliyoruz en iyisini seçeceğiz bakacağız alacağız. Hepsi her yerde her konuda.”

‘Kişilerin Garantisi Yok, Herkesi Değiştirebilirim’

GMG Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün: “Anlaşması devam eden futbolcularımız var anlaşması biten futbolcularımız var. Bitenler içinde kalmasını istediğimiz kardeşlerimiz var, onlarla bu sezonda da yeni anlaşmalarla devam edeceğiz. Anlaşması devam eden kardeşlerimiz içinde de uyum sağladığımız çok birbirimizi sevdiğimiz, yakın olduğumuz kardeşlerimiz var bunlar zaten devam edecek. Uyum olmayan, yeni planda yeri olmayan kardeşlerimiz varsa onu da bilmiyorum onu teknik heyet bakacak bu işe, onlarla da yollarımızı ayırırız. Yeni kardeşlerimizi getiririz. Burada kişilerle hiç işim yok. Kişilerin bir garantisi yok. Dediğim gibi A'dan Z’ye acizane abiniz babanız amcanız neyse bana kim ne diyorsa birçoğunuzun değişi… Cengiz Aygün olarak kendim dışında herkesi değiştirebilirim. Bu kadar net söylüyorum. Bu konuda da ama tabii böyle bir dakika iki dakikada karar verecek bir şey değil, çok ciddi bir şekilde bir çalışma yapacağız, ondan sonra da bu kararları alacağız.

‘Şampiyonluk İddiasıyla Devam…’

Aygün son olarak: “İnşallah yeni sezonda yine şampiyonluk iddiasıyla kulübümüz bıraktığı yerden yoluna devam edecek. O yıl bu yıl olmadı, nasip olmadı, Rabbim nasip etmedi. İnşallah o yıl yeni yıl olur.”

Bakmadan Geçme