• Haberler
  • Siyaset
  • CHP Belediye Başkan Adayı Baltacı: 'Karanlıkta İş Tutanlar Adaletten Korkuyor'

CHP Belediye Başkan Adayı Baltacı: 'Karanlıkta İş Tutanlar Adaletten Korkuyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı, Saraçlar Mahallesi'nde düzenlenen mahalle buluşmasında açıklamalarda bulundu. Kuzeykent Mahallesi'nde isimsiz bir bildirinin dağıtıldığını söyleyen Baltacı, bildiriyi dağıtanları 'Karanlıkta iş tutanlar' olarak tanımladı.

Bu kişilerin adaletten korktuklarını vurgulayan Hasan Baltacı, “Dün gece Kastamonu uyurken karanlıkta iş tutanlar, yüreksizler, korkaklar, çapsızlar, haysiyetsizler, altına isimlerini bile yazamayan çapsızlar, altına imzasını bile atamayan korkaklar mahallelerimize bu paçavrayı dağıtmışlar. Dün gece fark ettik ki, biz aydınlıkta yüz yüze dertleşirken karanlıkta iş tutanlar adaletten korkuyormuş. Karanlıkta iş tutanların bu şehrin şeffaf ve vicdanlı bir şekilde yönetilmesinden korktuklarını gördük” dedi.

'Biz 109 Yıl Önce Emperyalizme Boyun Eğdirmişiz Sizden mi Korkacağız?'

Karanlıkta iş tutanların Kastamonu’yu korkutamayacağının altını çizen CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı, “Biz iş başına geldiğimizde hangi evrakı kaldırırsak kaldıralım kendilerinin çıkacağını, ailelerinin çıkacağını bilenler işte bu karanlıkta iş tutanlar. Bu şehrin arsalarına çökenler var ya işte onlar bu bildiriyi dağıtanlar. 5 liralık çiçeği 25 liraya dikenler var ya işte onlar bu bildiriyi dağıtanlar. Kamera görüntülerini emniyete teslim ettik. Yargının önünde hepsiyle hesaplaşacağız. Ama asıl hesabı 31 Mart’ta sandıkta göreceğiz. Zannediyorlar ki; Kastamonulular korkar, geri adım atar. Biz 109 yıl önce emperyalizme boyun eğdirmişiz sizden mi korkacağız? Alın bu kağıdı nereye götürürseniz götürün. 31 Mart’tan sonra bu şehrin arsalarına çökenlerin kim olduğunu isim isim açıklayacağız. Bu şehre kötülük edenlerle yargının önünde hesaplaşacağız” diye konuştu.

'Kastamonu Bir Daha Denenmişi Denemeyecek'

‘Seçildiklerinde akçeli işlerden kafalarını kaldıramayanlar şimdi biz dediğimiz için kreş yapacağız, etüt merkezi yapacağız diyorlar’ diyen Hasan Baltacı, “Plan nedir bilmeyenler, plan deyince aklına kat artışı, emsal artışı gelenler biz dediğimiz için ulaşım planı yapacağız diyor. 20 yıldır iktidarsınız iktidarın ortağısınız. Şimdiye kadar neredeydiniz? Yapsaydınız elinizden tutan mı oldu? Sizin yüreğiniz kararmış. Bu şehrin çocuklarını görmediniz, bu şehri karanlıkta bıraktınız. Kastamonu bir daha aynı tekrarı yaşamayacak. Bir daha denenmiş olanları Kastamonu denemeyecek. Onlara fırsat vermeyecek. Ama bizimle birlikte bu şehir artık huzuru bulacak. Kastamonu’ya eşit ve adil bir hizmet yapılabileceğini görecekler” dedi. 

'Bu Ülkenin Temelinde Harcı Olan Kastamonu’nun Kimseye İhtiyacı Yok'

Hasan Baltacı sözlerine devam ederek; “Bizi oy vermezseniz iktidar yardım etmez, yatırım gelmez diyorlar. Bu şehrin yürekli insanları, bu ülkenin temelinde harcı olan Kastamonu’nun kimseye ihtiyacı yok. Herkes hakkını alacak. Bu şehrin bir kuruşuna dokunanın alnını karışlarım. Halkın parasının nasıl halk için nasıl harcandığını göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

'Girmediğimiz Mahalle, Çıkmadığımız Yol Kalmayacak'

Herkese ulaşacaklarını söyleyen Hasan Baltacı; “Göreceksiniz, yıllardır özlediğiniz sarı otobüsleri yollarda göreceksiniz. Girmediğimiz mahalle, çıkmadığımız yol kalmayacak. Kendilerinin çocukları Londra’ya giderken bizim çocuklar dershaneye gidemiyor ya, biz varımızı yoğumuzu o çocuklar için harcayacağız. Dershaneye gidemeyen bir tane bile çocuğumuz kalmayacak. İsrafı engellediğimiz de, yolsuzluğu ve rantı engellediğimizde bu şehrin bütçesi ile bu şehrin çocuklarına okul öncesi eğitim vereceğiz. Öyle adamını bulanların çocuğunu kaydettirdiği kreşler değil bu şehrin bütün çocuklarının gidebildiği kreşler yapacağız. Her mahalleye gideceğiz. Her bir çocuğumuzu okul öncesi eğitimle buluşturacağız” dedi. 

'Bu Şehrin Bir Sağlık Sorunu Var'

Sağlık sorununa değinen Hasan Baltacı; “Bu şehrin bir sağlık sorunu var. Bu soruna ‘belediye el atsın’ diyoruz. Biz söyledikten sonra buralara gelip ‘Semt polikliniği yapacağız’ diyorlar. 25 yılda bölge hastanesini çürütmüş olanlar, Özel Uğurlu Hastanesi’ni eline yüzüne bulaştırmış olanlar semt polikliniği yapabilir mi? Ama bizimle birlikte hekimleri, hemşireleri, hasta nakil araçlarını göreceksiniz. Ankara’ya, İstanbul’a giden arkadaşlarımı bundan sonra hastane köşelerinde, arabalarının içinde yatmayacaklar. Kastamonu Belediyesi’nin derman evi olacak. Kimseyi açta bırakmayacağız, açıkta da bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

'Hak Korkusu Çeken Bir Belediye Başkanı ve Belediye Yönetimi Göreceksiniz'

Hasan Baltacı son olarak; “Bu şehrin bütün çocuklarına süt götüreceğiz, parkta götüreceğiz. Bu sokakları ışıl ışıl yapacağız. Hiçbir çocuk, hiçbir kadın bu sokaklarda yürümekten korkmayacak. Bizim yapacağımız her işte, atacağımız her adımda, yapacağımız her ihalede Kastamonu’nun hakkının olduğunu bilen, hak korkusu çeken bir belediye başkanı ve belediye yönetimi göreceksiniz” dedi. 

'Gerçek Çirkin Yüzlerini Gösterdiler'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, Saraçlar Mahallesi’nde gerçekleştirilen mahalle buluşmasında konuştu. 

Seçime sayılı günler kala kazanamayacağını anlayan AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş ve MHP Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın’ın gerçek çirkin yüzlerini gösterdiğini söyleyen Karabacak, “Seçim kampanyası başladığında, bu milletin karşısına çıkıp projeleri konuşalım diyenler, baktılar ki ne yapsalar kazanamıyorlar, baktılar ki tüm kirli, pis işlerinin ortaya dökülüp saçılmasına sayılı gün kaldı, gerçek çirkin yüzlerini gösterdiler” dedi.

Sokaklarda, caddelerde içeriği yalan ve iftiradan ibaret olan korsan bildirilerin dağıtıldığını dile getiren Karabacak, “Ne isimleri var, ne imzaları var, ne parti logoları var. Olmaz çünkü yürekleri yok, haysiyetleri yok, şerefleri yok. Bu bildirileri dağıttıranlarla da, dağıtanlarla da yargı önünde hesaplaşacağız. Er ya da geç bunun hesabını soracağız” ifadelerini kullandı.  

'Şehitlerimizin Manevi Anısını Bile Hiçe Sayıyorlar'

‘Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum’ diyen CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak; “Kazanamayacaklarını görenler, ne ahkam kesseler kaybettiklerini görenler, korsan bildirilerle de yetinmiyorlar. Birkaç oy daha fazla almak uğruna, şehitlerimizin manevi anısını bile hiçe sayıyorlar. Bu anlamlı günü bile provoke etmekten çekinmiyorlar, utanmıyorlar, yüzleri kızarmıyor” şeklinde konuştu. 

'Milletin İçine Çıkacak Yüzleri Kalmayacağını Görüyorlar'

Açıklamalarına devam eden Karabacak; “Yüzleri kızarmıyor çünkü bu seçimi kaybettiklerinde yüzleri kalmayacağını biliyorlar. Milliyetçilik maskesi altında Kastamonu Belediyesi’ni nasıl soyduklarını gün yüzüne çıkardığımızda, milletin içine çıkacak yüzleri kalmayacağını görüyorlar. Değerli Kastamonulular hep söyledim yine söylüyorum; 12 vatan evladı şehit olduğunda yas ilan etmeyip Suudi Arabistan Kralı öldüğünde yas ilan edenlere ses çıkaramayanlardan olsa olsa gardırop milliyetçisi olur. Oğullarını askere göndermemek için çürük raporu alanlara ses çıkaramayanlardan olsa olsa çakma milliyetçi olur. Bu ülkenin vatandaşlığının 400 bin dolara, fabrikalarının harç mezat satılmasına tek laf edemeyenlerden olsa olsa tatlı su milliyetçisi olur” ifadelerini kullandı. 

'Öyle Bir Karar Verin ki Bu Şehrin Makus Kaderini Değiştirin'

Seçmenlere seslenen Karabacak; “Gerçek milliyetçiler bu şehrin arsaları satılmasın diye canını dişine takanlardır. Bu memleketin fabrikaları satılmasın diye yol yürüyenlerdir. Bu memleketin her sorununu kendi sorunu gören, özü sözü bir olanlardır. Onlarda buradadır. Biri Hikmet Erbilgin’dir, biri evladınız, kardeşiniz, arkadaşınız Bizim Hasan’dır, Hasan Baltacı’dır. Diğerleri adını sayamadığım, çalışmaktan onur duyduğum yol arkadaşlarımdır. Bir karar vereceksiniz. Bu şehre kimi belediye başkanı seçersek, seçtiğimiz başkan evlatlarımızı; haptan, uyuşturucudan, pudra şekerinden koruyabilir, ona karar vereceksiniz. Kimi belediye başkanı seçersek, bu şehrin karanlığa terk edilmiş sokakları aydınlatılır, ışıl ışıl olur da kızlarımız, kardeşlerimiz, annelerimiz akşam olduğunda evlerine endişe duymadan dönebilir, bunun kararını vereceksiniz. Kimi belediye başkanı seçersek, otobüs duraklarında daha az bekleriz, mesafeye göre ücret öderiz, gideceğimiz yere daha kısa sürede ulaşırız, ona karar vereceksiniz. Öyle bir karar verin ki bu şehrin makus kaderini değiştirin. Bir karar verin, Hasan Baltacı’yı belediye başkanı seçin, Yuvamız Kastamonu’muzun geleceğine hep birlikte sahip çıkalım diyor, evladınız, kardeşiniz, arkadaşınız Hasan Baltacı’yı size emanet ediyorum” dedi.

'Burada Dem Parti’yi Anlatıp, İstanbul’da Dem Parti’ye Yalvarıyorlar'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Hikmet Erbilgin, Saraçlar Mahallesi’nde gerçekleştirilen mahalle buluşmasında değerlendirmelerde bulundu. 

Kastamonu’da Cumhuriyet Halk Parti’si ile Dem Parti’yi ilişkilendirmeye çalışan AK Parti ve MHP yöneticilerine İstanbul’da seçim kazanma uğruna yapılan pazarlıkları hatırlatan Erbilgin, “Bizi Dem Parti ile eşleştirmeye çalışmışlar. Bunlar burada seçmenimize Dem Parti’yi anlatıp, İstanbul’da Dem Parti’ye yalvarıyorlar. Kastamonu’da HÜDAPAR’ın dere boyuna astığı afişlere ses çıkartamayanlar Gaffar Okkan’ın katillerine göz yumanlar bizi bunlarla ilişkilendirmeye çalışıyorlar. Biz onlara hadi oradan diyorum” dedi.

'Kim Vatansever, Kim Milliyetçi, Kim Vatanına Düşkün Onu Anlatacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Hikmet Erbilgin; “Sabah şehitlikte bir program vardı. Şehitlikler bir şehri birleştirir. Şehitlikler saygı duyulması, hürmet gösterilmesi gereken mekanlardır. İşte o mekanda Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, Belediye Başkan Adayımız, evladımız, kardeşimiz, arkadaşımız Bizim Hasan’a ‘Senin ne işin var burada?’ deme hadsizliğini göstermiştir. Yuhalamayacağız. Kim vatansever, kim milliyetçi, kim vatanına düşkün onu anlatacağız. Bunların zihin dünyalarını bu memlekete anlatmamız gerekiyor. Bizler sahura ellerimizi semaya açıp dua etmek için, nefsimizi terbiye etmek ve bu memlekette olan her şeyi daha iyi anlamak için kalkar orucumuzu tutarız. Bu memlekette sahura başka amaçlar için kalkanlarda var. Sahurda isimsiz bildiriler dağıttılar. O bildirileri dağıtanlar Sinan Ateş’i torbacılara öldürtenlerdir. O bildirileri dağıtanlar her gün ekranlarda İsrail’i lanetleyip el altında gemicikleri ile ticaret yapıp zenginleşenlerdir. O bildirileri dağıtanlar bir seçim önce Binali Yıldırım’ı mı seçeceksiniz yoksa Sisi’yi mi seçeceksiniz deyip 3 gün Sisi’nin ayağına gidenlerdir” şeklinde konuştu. 

'Şehit Düşen Evlatlarımıza ‘Kelle’ Deme Cesaretini Gösterdiler'

Açıklamalarına devam eden Erbilgin; “Bunlar bir gün bile vatanlarını ve bu milletin evlatlarını sevmediler. O kadar sevmediler ki bu vatan için şehit düşen evlatlarımıza ‘kelle’ deme cesaretini gösterdiler. İşte bunlar dün gece bu bildiriyi dağıttılar. Ama o kadar beceriksizler ki ne yazacaklarını bilememişler. O kadar bilemiyorlar ki ‘belediyeciliği biliyor mu?’ diye sormuşlar. Bizim adayımız harita mühendisi. Bir insan bu kadar mı cahil olur? Birde ‘insanları işe alacağını söylüyor. Belediyede kaç kişiyi işinden edecek?’ diye sormuşlar. Biz ne Daday’da, ne Cide’de ne de Araç’ta hiç kimseyi işten çıkarmadık. Burada da çıkarmayız. Ama bu şehre sülük gibi yapışmış olanlar varsa kesinlikle ayağını denk alsın. Her birimizin evladı gibi bir evladımız belediyeye kaynakçı olarak işe girdi ama Tahsin Babaş sayesinde pudra şekerci olarak belediyeden mezun oldu. Herkes zannediyor ki bunun vebali o gencin üzerinde. Hayır bu gencin vebali ona bütün pis işlerini yaptıran Tahsin Babaş’tadır. Ama o pudra şekerci vefasını unutmadı bugün sosyal medya kampanyasının tamamını o çocuk yönetiyor. Tahsin Babaş’ın sosyal medya hesaplarını o çocuğun gönderdiği ekip yönetiyor. Etrafındakileri uzaklaştırdı ama yanında ayrıldıklarını zannetmeyin. Bunlar Kuzeykent’te bir kitapçıda buluşuyorlar. Dün gece o kitapçıdan kim çıktıysa o bildirileri onlar dağıttılar. Metehan Babaş orada kendine üs kurdu. Bir seçim önce ‘Porsche’ni al İstanbul’a git’ dediği oğlu var ya orada üs kurdu. İş teklif edilmesi gerekenlere iş, tehdit edilmesi gerekeni tehdit ediyorlar. Biz Tahsin Babaş döneminde bu şehrin kötü anılmasını yaşadık” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme