CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı: 'Kastamonu'da Yeni Bir Dönemi Başlatacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından Kuzeykent Mahallesi'nde düzenlenen mahalle buluşmasına vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. 

Geçmişe dönük bile olsa Kastamonu’nun hakkını kimseye koymayacaklarının altını çizen Hasan Baltacı; “Onlar bizim gelmemizden korkuyor. Çünkü biz hangi evrakı kaldırırsak altından ne çıkacak biliyorlar. Biz gelirsek rantçıların ayağının kesileceğini biliyorlar. 3-5 yandaşın ihalelerden zenginleşemeyeceğini biliyorlar. Biz gelirsek bir avuç mutlu azınlığın değil, bu halkın çocuklarının iş sahibi olacağını biliyorlar. Korkuyorlar. Adaletten ve vicdandan korkuyorlar. Biz sizi de adaletle yöneteceğiz. Ama geçmişe dönük bile olsa bu şehrin hakkını kimseye koymayacağız. 31 Mart’ta bir karar vereceğiz ve Kastamonu’da yeni bir dönemi başlatacağız. Ben bu kentin bir evladı olarak sizin ne istediğinizi biliyorum. Kastamonu her şeyden önce onur ve gurur duyacağı bir belediye istiyor. Her şeyden önce merhametle, vicdanla yönetecek bir belediye başkanı ve yönetimi istiyor. Biliyorum ki hamiyetli bir belediyecilik istiyorsunuz. Biliyorum ki alçak gönüllü, vizyonlu, ufku açık, gönlü geniş, kapısı açık bir belediye başkanı, erdemli ve ahlaklı bir belediye yönetimi istiyorsunuz. 31 Mart’ta sandığı gidip Kastamonu’yu hak ettiği yönetimle kavuşturacağız. Bu belediyenin onurunu ve haysiyetini yeniden ayaklarının üstüne dikeceğiz. Kimse Kastamonu Belediyesi ve imar denilince aklına 3-5 müteahhit ve yandaş gelmeyecek. Kültür Müdürlüğü denilince pudra şekeri, konak denilince arsa takasları gelmeyecek. Ulaşım denilince aklınıza seçildiği gün ayakları yerden kesilen makam araçlarından selam veren belediye başkanı gelmeyecek. Spor denilince aklınıza belediyeden bütçe transferi gelmeyecek. Bundan sonra başka bir belediyecilik göreceksiniz. Bizimle birlikte Kastamonu’nun hak ettiği belediyeciliği göreceksiniz. 3-5 kişiye değil Kastamonu’ya yuvamıza hizmet eden bir belediye göreceksiniz” dedi.

‘Seçimi Kaybedeceğini Anlayanlar İftira Atmaya Başladılar'

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi belediye başkan aday ve yöneticilerinin kirli ve kara bir propaganda yürüttüğünü dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İlke Karabacak ise “Seçimi kaybedeceğini anlayanlar çirkin yüzlerini göstermeye, iftira atmaya başladılar. Hakkımıza girmeye, yine bildikleri tek şey olan kara ve kirli kampanyaya başladılar. Bizim için; Onlar milli ve manevi değerlere yabancı diyorlar. Ben buradan size sormak istiyorum; 29 Ekimlere, 23 Nisanlara, 19 Mayıslara, 30 Ağustoslara, 10 Kasımlara katılmayı kendilerine zül kabul eden hadsizler mi milliyetçi yoksa Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kalemiz dediği Kastamonu’muzun şeker fabrikası satılmasın diye yürüyen Hasan Baltacı mı milliyetçi sizin takdirinize bırakıyorum. Kat artışı verdikleri yandaş müteahhitleriyle birlikte servetlerine servet katanlar, belediyenin kültür müdürlüğü bütçesini pudra şekercilere peşkeş çekenler mi milliyetçi yoksa Kastamonululara ait olan arsalar satılmasın diye canını dişine takan ve o satışları önleyen Hikmet Erbilgin mi milliyetçi sizin takdirinize bırakıyorum. Kastamonu’nun yürekli vicdanlı insanları şunun net olarak bilinmesini istiyorum; Suudi Arabistan Kralı öldüğünde Milli Yas ilan edip, 12 vatan evladı şehit olduğunda kafasını kuma gömenler, askerimize kelle diyenler bize Millilik dersi veremezler. Bu ülkenin vatandaşlığını 400 bin dolara satılığa çıkaranlar, buna ses çıkaramayanlar bize Millilik dersi veremezler. Oğullarına çürük raporu alıp askere göndermeyenler, bize Millilik dersi veremezler. Bu kadim şehirde cami yıkıp yerine AVM dikenler bize maneviyattan, millilikten bahsedemezler.” ifadelerini kullandı.

‘Siyasiler El Ayak Öpmez Dik Durur’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın’ın proje tanıtım toplantısında yaptığı ‘Seçilirsem bakanlara ‘elini ayağını öpeyim Kastamonu’ya yardım et’ diyeceğim’ sözlerini hatırlayan CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, “Anladık ki en önemli projesi bakanların elini ayağını öpmek ve yalvarmakmış” dedi.

CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı’nın 6 yıldır olduğu gibi, belediye başkanı seçildiğinde de dik duracağının altını çizen Karabacak, “Siyasiler el ayak öpmez dik durur. Hasan Baltacı 6 yıldır hep dik durdu. Bundan sonrada dik duracak. Kastamonu’nun hakkını Ankara’dan söke söke alıp gelecek. Kimsenin elini ayağını öpmeyecek” diye konuştu. 

‘Tavşan Adaylık Yapıyorlar’

Konuşmasında AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş’ın 2014 seçimleri öncesi söz verdiği ama görev süresi boyunca yerine getirmediği projeleri hatırlatan CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin, başta MHP Adayı Yüksel Aydın ve İYİ Parti Adayı Kadir Yalçın olmak üzere bazı adayların Tahsin Babaş için tavşan adaylık yaptığını iddia etti. 

Erbilgin, “14 gün sonra seçimlere gideceğiz. 21 aday var diye düşünmeyin. Birisi Bizim Hasan, bazıları bir birinden nemalanan, bir birini besleyen ve bir birleri için tavşan adaylık yapan diğerleri. Özellikle MHP ve İYİ Parti adayına dikkat edin. Yüzlerine iyi bakın ve yüzlerinde Tahsin Babaş’ı göreceksiniz. Onun için bu partilere emek vermiş kardeşlerim bunu iyi değerlendirsin” ifadelerini kullandı. 

‘Bizim Hasan’ı Taklit Ediyorlar’

Babaş ve Aydın’ın CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı’nın vaatleri üzerinden siyaset yaptığını ifade eden Erbilgin, “Biz Belediye Meclisi’nde önerge verdiğimizde kabul etmeyenler, Bizim Hasan belediyeye ait sarı halk otobüsleri olacak dedikten, toplu ulaşım dedikten, mesafeye göre ücret dedikten ve şehir içi trafik sorununu çözeceğini söyledikten sonra bu konuda art arda aynı vaatleri sıralamaya başladılar. 10 yıldır bu sorunları çözmeyip kulağının üstüne yatanlar bu sorunları bugün nasıl çözecekler? Seçim kampanyalarını iyi takip edin. Aydın ve Babaş, Bizim Hasan’ı taklit ediyor. Bizim Hasan göreve hazırım diyerek ceketini çıkarıyor. Yüksel Aydın’da aynını yapıp ceketini çıkarıyor. Bizim Hasan kreş diyor. Tahsin Babaş’ta, Yüksel Aydın’da kreş diyor. Dün küçümsedikleri her projeyle toplumun karşısına çıkıyorlar. Zaten çıktıkları programlarda dönüp dönüp dilleri elverdiği için Eskişehir diyorlar. Dilleri el vermediği için İstanbul Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu ifade edemiyorlar. Göreceksiniz bunlar yakında kent lokantaları da açarlar” dedi. 

‘Bu Memleketi Hiç Tereddüt Etmeden Soydular’    

CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin; “Tahsin Babaş sosyal projeler yapmayıp ne yaptı. Bol bol pastırma ve helva faturası kestirdi.10 pastırma aldıysa 100 pastırma faturası kestirdi. 50 helva aldıysa 1000 tane helva faturası kestirdi. Bunlar Kültür Başkenti olduğumuzda 1000 takvim yaptırıp, 100 bin takvim faturası kestirdiler. Bu memleketi hiç tereddüt etmeden soydular. Kültür Müdürlüğü’nden pudra şekerci gençler çıkardılar. Bunlardan bu memleketin gençlerine gelecek hayır yok. Tahsin Babaş belediye başkanıyken Kuzeykent İş Merkezi’nde silahlı saldırının sorumlularından birisiydi. Tahsin Babaş gitti sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu geldi. Onun eş başkanı da Yüksel Aydın’dı. Kışla parkında silahlı saldırıya karıştılar. Bu memlekette gazeteci dövdürdüler. Hisarardı Mahallesi’nde insanları hırpaladılar. Kendi binalarına gelen KAS-DER başkanını merdivenden yuvarladılar. Bunların eline yetki geçerse bunlar bu şehirde mafyacılık oynar”  ifadelerini kullandı.

‘Bunları Şehirdeki 3-5 Müteahhit Finanse Ediyor’

Erbilgin son olarak; “Tahsin Babaş’ın başkanlığı döneminde aklımızda ne kaldı. Alavere dalavere ile konaklarla takas edilen arsalar kaldı. Yüksek katlı binalar kaldı. Eğer deprem riski yoksa yüksek katlı binalar olabilir. Ama onlar müteahhitleri ile kat pazarlığı için yüksek katlı binalar yaptılar. En çok yeraltı ile meşgul oldu. Kimle bu işi yaptı? Bilal Erdoğan’la, marketçi abisi ile, yetiştirdiği pudra şekerci ile yaptı. Bunlar bir gün bile bu şehri düşünmedi. Bu Tahsin Babaş oğlunu önce belediyede müdür sonra Kastamonuspor’da başkan yaptı.  Neden böyle yaptı? Gelen paraları aklamak için yaptı. Gelen paraları kulübün içersin de döndürüp kendisi için kullanmak için yaptı. Evlat Metehan Babaş şu anda bir caddede bulunan kitapçıda işleri organize etmeye çalışıyor. Yine belediyeyi baba-oğul yönetecekler. Bunları şehirdeki 3-5 müteahhit finanse ediyor. Genel merkezleri bu riski gördüğü için ‘eskiye dair kimse kalmasın etrafında, hepsini temizle’ dediler. Yanında il başkanını görüyor musunuz? Görmüyorsunuz? Eksiden iş tuttuğu insanları da görmüyorsunuz. Ama gittiklerini sanmayın. Şuanda kitapçıda toplanıyorlar. Bizim hakkımızda gazeteci kılıklılar her gün yazı yazıyor. Onların görevi küskünleri ziyaret edip. Oğlunu, kızını işe alırız sözü vermek. Çünkü onların oğullarına, kızlarına iş sözü verdiler. Onlara da belediyeyi almaları durumunda müdürlük sözü verdiklerini de biliyoruz” şeklinde konuştu. 
 

Bakmadan Geçme