CHP, Kastamonu'da Fener Alayı düzenlendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanlığı tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Kışla Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar Fener Alayı düzenlendi.

CHP, Kastamonu'da Fener Alayı düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kışla Parkı’ndan başlayan Fener Alayı’na CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, CHP Milletvekili Hasan Baltacı, CHP Merkez İlçe Başkanı Dilek İlke Karabacak, CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Alican Yılmaz katıldı. 

Marşlarla ve fenerler eşliğinde gerçekleşen yürüyüşün sonunda katılımcılara hitap eden CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Alican Yılmaz; “Umudu olan genç bir subay Mustafa Kemal. Her şeyi göze almıştı. Ölümü göze almıştı, hatta idamı göze almıştı. Düşman donanması arasından pusulası bozuk bir gemiyle yola çıktı, sadece ve sadece yurttaşlarına inandı. O başardı. Umudunu asla yitirmedi, zafere ulaştı ve karanlığı aydınlattı. Şimdi sıra hepimizde, özellikle de gençlerde. Ey büyük Atatürk! Senin evlatların olarak bizler, umudumuzu asla yitirmeyeceğiz, başaracağız ve zafere ulaşacağız. Senin yaptığın gibi tam bağımsız Türkiye için mücadele edeceğiz. Senin yaptığın gibi kötülüğü yeneceğiz, iyiliği kazandıracağız. Senin yaptığın gibi içinde bulunduğumuz karanlığı hep birlikte aydınlatacağız” ifadelerini kullandı.

“19 MAYIS BAŞARMAKTIR”

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak; “Atılan iftiralar içerisinde, atılan yalanlar içerisinde darağacına giden pırıl pırıl Deniz’lerin arkadaşları olarak kim yurtsevermiş Kastamonu’ya gösterdiniz. 19 Mayıs çalışmaktır, çalışmaktır, çalışmaktır ama kararlıca, inanarak, bilinçli, yeni yaptığını bilerek çalışmaktır. 19 Mayıs inanmaktır. O karanlık çağın içerisinde, yırtarcasına aydınlığı, omuz omuza çalışmaktır, inanmaktır. İnanmalıyız ki, başarabilelim. 19 Mayıs başarmaktır. İmkansızlıklar içerisinde etrafında kimseler yok iken, tek başına yola koyulup, milyonları inandırmak ve onlarla birlikte başarmaktır. Şimdi bizim çalışmaya, inanmaya, başarmaya ihtiyacımız var. Başaracağız, başaracağız, başaracağız. O nedenle Kastamonu’daki bütün fener alaylarında kararlılıkla yürüyen sizler, Kastamonu’yu inandırdınız. Kastamonu’da başardınız. Başarmak için inanmaya ihtiyacımız var ve inanıyoruz. Bu ülkeyi hep birlikte güzellikle buluşturacağız. Bu ülkeyi hep birlikte iyilikle buluşturacağız” dedi.

“CUMHURİYETİ 2’NCİ YÜZYILA BAĞLAYACAĞIZ”

CHP Milletvekili Hasan Baltacı, katılımcıları selamlayarak; “Çok uzun süredir bu meydana yürüyoruz. Çok uzun süredir Cumhuriyet’e yürüyoruz. Her seferinde daha büyük bir umutlu, her seferinde daha büyük bir heyecanla, her seferinde daha büyük bir sesle, her seferinde daha kararlı adımlarla ve her seferinde daha büyük bir inançla yürüyoruz. Yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyete yürümeye, aydınlığa yürümeye, adalete yürümeye devam edeceğiz. Bundan 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Samsun’a çıkarken, insanlığın o büyük yürüyüşünün en önemli adımlarını attılar. Tam bağımsız Türkiye’nin adımlarını attılar. ‘Adalet mülkün temelidir’ diye yazan Türkiye’nin adımlarını attılar. O günkü koşullar bugünkünden daha zordu. O günkü karanlık bugünkünden daha karanlıktı. O günkü şartlar bugünkünden daha zordu. Ama onlar başardılar. Tüm imkansızlıklara rağmen, tüm zorluluklara rağmen, bir avuç insanın kararlılığı milletin umuduyla, heyecanıyla birleşti ve bize bir vatan armağan etti. İşte vatanın çocuklarısınız sizler. Şimdi o Cumhuriyeti 2’nci yüzyılı bağlamak gibi bir görevimiz var. Şimdi yine 100 yıl önce olduğu gibi milletin kaderini, milletin azim ve kararlılığı belirleyecek. Yine milletin kaderini, milletin çocuklarının, sizlerin kararlılığı belirleyecek. İnsanları daha adil, daha eşit, daha iyi, daha güzel bir dünyayla buluşturana kadar, yürümeye inatla devam edeceğiz. Önümüzde aşmamız gereken bir problem var. İşte o problemi aşacağız, Cumhuriyeti 2’nci yüzyıla bağlayacağız ve bu ülkede çözüm bekleyen bütün sorunları yine bir millet olarak, bir toplum olarak, biz olarak çözeceğiz. Başaracağız, başaracağız, başaracağız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme