CHP Kastamonu'dan Proje Tanıtım Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanlığı tarafından Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı, için 9 Mart Cumartesi günü proje tanıtım toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Serkan Yılmaz, CHP Kastamonu İl Başkanı Dilek İlke Karabacak ve CHP Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin konuşma gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanlığı tarafından Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı, için 9 Mart Cumartesi günü proje tanıtım toplantısı düzenlendi. Grand Moni Nikah ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin, CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, CHP Merkez İlçe Başkanı Serkan Yılmaz, Belediye Meclis ve İl Genel Meclisi adayları ile çok sayıda davetli katılım sağladı. Toplantıda CHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı, projelerini ve seçim vaatlerini duyurdu.

CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Serkan Yılmaz'ın Konuşması

CHP Kastamonu'dan Proje Tanıtım Toplantısı

CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Serkan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Üyelerimiz ile gerek yüz yüze gerek telefon ile yaptığımız görüşmelerde gördük ki; gençler Bizim Hasan diyor, kadınlar Bizim Hasan diyor, millet Bizim Hasanı bekliyor. Bu çağrıya kayıtsız kalmayan büyük Cumhuriyet Halk Partisi ailemiz, Parti Meclisimizin kararı ile Bizim Hasan’ı Yuvamız Kastamonu’ya emanet etmiştir."

“Bu Şehri Ortak Akılla Yönetmeye Talibiz”

CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Serkan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “27 Ocak’tan itibaren belediye başkan adayımız Bizim Hasan önderliğinde, her kademeden yöneticilerimiz ve yol arkadaşlarımızla birlikte; hanelerimizi, kurumlarımızı, esnaflarımızı, hastanelerimizi, okullarımızı ziyaret ettik. Mahalle buluşmaları, apartman toplantıları, toplumun her kesiminden ve meslek gruplarından kişilerle istişare toplantıları gerçekleştirdik. Çünkü bu şehri ortak akılla yönetmeye talibiz. Mayıs 2023 seçimlerinde Kastamonulu hemşerilerimizin partimize gösterdiği teveccüh anamızın ak sütü gibi helal olan merkezde aldığımız 23 bin 379 oy, 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren, Kastamonu Belediyesi’ni Cumhuriyet Halk Partisinin yalansız, talansız, israfsız, hakça yöneteceğinin işaretidir. Bu salondaki hiç kimse endişe etmesin Kastamonu halkçı belediyecilikle buluşacaktır.”

CHP Kastamonu İl Başkanı Dilek İlke Karabacak'ın Konuşması

CHP Kastamonu'dan Proje Tanıtım Toplantısı31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Yerel Seçimlerine 21 gün kaldığını ifade eden Karabacak şunları söyledi: "Bu seçim; CHP MHP AKP seçimi değil, bu seçim bir vicdan seçimi, yuvamız Kastamonu’nun ve biz Kastamonuluların geleceğine dair vicdanımız ile karar vereceğimiz bir seçim olacak. Milletini sevmek, yurdunu sevmek, Kastamonu’ya sıkı sıkı sarılmakla, Kastamonu’yu dilinden düşürmemekle olur. Bu seçim; Hastalıkta, sağlıkta, iyi günde kötü günde vatandaşın yanında olan milletin derdi ile dertlenenlerle, milleti kenara itip kendi dertlerine düşenlerin seçimidir"

‘Kastamonu İçin Umut Da, Mutluluk Da Chp’dedir Bizim Hasan’dadır’

“Sizlere söz verdiğimiz gibi Kastamonu’da umudu yeniden yeşertip büyüteceğiz. Bu kadim şehirde sevgiyi, saygıyı ve mutluluğu hâkim kılacağız.  Çünkü Kastamonu için umutta, mutlulukta buradadır, Cumhuriyet Halk Partisi’ndedir, Bizim Hasan’dadır.  Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin liyakatli ve hamiyetli kadroları ile Kastamonu’yu dirençli ve konforlu kılmaya hazırız.  Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin liyakatli ve hamiyetli kadroları ile Kastamonu’da halkçı belediyeciliği büyütmeye, geliştirmeye, genişletmeye hazırız.  Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin liyakatli ve hamiyetli kadroları ile Kastamonu’yu; Kalkınma belediyeciliğiyle dirençli ve güvenli, refah belediyeciliğiyle huzurlu ve konforlu, dayanışma belediyeciliğiyle adil ve yaşanabilir hale getirmeye hazırız.”

‘Mahalle Mahalle, Sokak Sokak, Kapı Kapı Dolaşacağız’

“Peki siz 31 Mart’ta Bizim Hasan’ı evladınız kardeşiniz, arkadaşınız Bizim Hasan’ı Kastamonu Belediye Başkanı yapmaya hazır mısınız?   Bizim Hasan’la birlikte ayrışmadan, bölünmeden, kavga etmeden birlikte mücadele etmeye hazır mısınız? Bizim Hasan’la birlikte Kastamonu’yu Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında parlayan bir yıldız haline getirmeye hazır mısınız? Öyleyse bu toplantıdan sonra hepimiz sahaya çıkacağız. Mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı dolaşacağız. Durmayacağız, yorulmayacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden herkesi dinleyerek, sorunlara nasıl çözüm üreteceğimizi anlatacağız.”

‘Biz Mutlu ve Gülümseyen Bir Kastamonu İstiyoruz’

“Arkadaşlar unutmayın. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Bizim mücadelemiz ekmek mücadelesidir. Bizim mücadelemiz insan mücadelesidir. Bizim mücadelemiz onur mücadelesidir. Bizim mücadelemiz birlikte kardeşçe yaşama mücadelesidir. Yiğit Kastamonu’nun yürekli insanları; Biz mutlu ve gülümseyen bir Kastamonu istiyoruz. Biz işçisi, memuru, emeklisi, esnafı, sanayicisi, çiftçisi, öğrencisi velhasıl tüm yurttaşlarımızla beraber bu şehirde mutlu yaşamak istiyoruz. 6 yıldır bizim hasan, ona oy verenlerin başını bir kez olsun yere eğdirmedi, 6 yıldır sözümüz özümüz diye çıktığımız bu yolda sözümüzün arkasında durarak ilerliyoruz.”

‘Biz Başaracağız, Başarmak Zorundayız’

“Biz başaracağız, başarmak zorundayız. Bizim gayretimiz başarıya, Bizim gayretimiz emeğe, bizim gayretimiz dayanışmaya, Bizim gayretimiz sevgi ve saygıyadır.  Biz Kastamonulular çocuklarımızın eğitimi ve geleceği için başaracağız. Biz Kastamonulular cumhuriyetimiz için başaracağız. Tarihine, kültürüne, dokusuna, ruhuna aşık olduğumuz, her köşesinde atalarımızın mirası olan, Kastamonu için başaracağız. Hakka inanan, adil bir şekilde bölüşmek için başaracağız.  Biz bir arada mutlu ve huzur içinde yaşamak için başaracağız. Çünkü başarmak zorundayız? Çünkü bizim akşam evine ekmek götüremeyen babalarımıza, çocuğuna süt ve bez alamayan annelerimize borcumuz var. Çünkü bizim ülkeyi terk etmeyi düşünen, bavullarını kafasında toplamış, ‘Gitmek istiyorum’ diyen güzelim gençlerimize borcumuz var. Çünkü bizim endişe ile bekleyen, gelecekten kaygı duyanlara borcumuz var. Ataması yapılmayan öğretmenlere, taşeron işçilere, emekçilerimize borcumuz var. 10 bin liraya geçim mücadelesi veren, 65 yaşından sonra çalışmak zorunda bırakılan emekliye, açlık sınırında yaşayan emekçilere borcumuz var. Bizim bu ülke için toprağa düşen şehitlerimize, gazilerimize, vatan sevgisini yüreğinde hisseden Kastamonululara borcumuz var. Rantsal dönüşüm uğruna onlarca yakınını kaybeden depremzedelere, sel zedelere borcumuz var. Karanlık sokaklarda öldürülen kadınlara borcumuz var.  Ülkemizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Cumhuriyet Halk Partisi kimsesizlerin kimsesidir. O yüzden tüm halkımıza borcumuz var.  Güzel memleketimin güzel insanları; Sözlerime son verirken, Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı olarak sizlere söz veriyorum. Huzurlu, bereketli, adil ve güvenli bir Kastamonu için çok çalışacağız. 31 Mart’tan sonra Kastamonu bize, hepimize emanet. Evladınız, kardeşiniz, arkadaşınız Hasan Baltacı size emanet. Kastamonu’yu seviyoruz, sizleri seviyoruz. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

CHP Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin'in Konuşması

CHP Kastamonu'dan Proje Tanıtım ToplantısıCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Hikmet Erbilgin, CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı için düzenlenen proje tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erbilgin şunları söyledi: “Kastamonu 10 yıldır arsalarının talan edilmesinden, yandaşlarının korunmasından,  bu şehrin ıssızlaştırılması kadar bir grubun elinde. Bunlar ikiz kardeş. AK Parti’de Tahsin Babaş, MHP’de galip Vidinlioğlu aynı anlayışa hizmet ettiler. Bu iki partinin temsilcisi Kastamonu’da milleti değil, kendilerini düşünüyorlar. Şimdi önümüzde bu millet için bir seçenek var. Bizim Hasan var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin liyakatli ve hamiyetli kadroları ile Kastamonu’yu; Kalkınma belediyeciliğiyle dirençli ve güvenli, refah belediyeciliğiyle huzurlu ve konforlu, dayanışma belediyeciliğiyle adil ve yaşanabilir hale getirmeye hazırız.”

‘Kastamonu’da Eşit Hizmeti Göreceksiniz’

CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Eğer 31 Mart’ta millet bizim hamiyetli ve erdemli kadrolarımızla Bizim Hasan’ı bu memlekette belediye başkanı yaparsa en çok eşit hizmeti duyacaksınız. Bu şehrin bütün yurttaşlarına her bir ferdine eşit hizmeti göreceksiniz. Bu memlekette üretilen ne varsa onun bir avuç insana tahsis edildiğini değil, her bir fert için adil bir şekilde paylaşıldığını göreceksiniz.  En çok şeffaflık ve hesap verilebilirlik göreceksiniz.”

‘Biz Bağımsız Türkiye’ye Sevdalı Arkadaşlarız’

“Bizlere çok şey söylediler.  Bize buralı olmadığımızı söylediler. Halbuki biz Şeker Fabrikasını savunurken yollardaydık. Onlar ‘satılsın ne olur?’ dediler. Bu memleketin arsaları satılırken İlke Başkanımla beraber o belediyedeydik. Sattırmadık, sattırmadık. Biz bağımsız Türkiye’ye sevdalı arkadaşlarız. Bundan vazgeçmedik, vazgeçmeyiz.  Bu memlekette sel felaketi olduğunda, canlarımız yittiğinde ihaleleri kendi yandaşlarına verdiler.  Felaketin yaşandığı gün Seydiler’deydik. İlk Azdavay’a ulaşan bizdik. Gecemizi gündüzümüze katıp canlarımıza ulaşmaya çalıştık. Bütün gücümüzü, bütün varlığımızı vatandaşlarımız için vermeye çalıştık.”

‘Partimizi Öyle Yönettik Belediyemizi De Ortak Akılla Yöneteceğiz’

“Bizden en çok duyacağınız şeylerden biri de ortak akıldır. İnsanlara danışmaktan bir gün bile geri durmadık. Partimizi öyle yönettik belediyemizi de ortak akılla yöneteceğiz. Bu şehirde orman yangınları, heyelanlar, maden kazaları yaşadık. En son sel felaketi yaşadık. Onun için bizden en çok duyacağınız şeylerden biri risk yönetimi olacak. Bu memleketin kadınları, gençleri için güvenli bir şehir duyacaksınız.  Bu memlekette uyuşturucudan korumaya çalıştığımız gençlerimiz için güvenli bir şehir olacak."

‘Sosyal Adaleti Sağlayacağız’

“Biz Kastamonu’da sosyal adaleti sağlayacağız. Bu şehirde biz 10 yıldır haksız kesilen helva pastırma faturaları duyuyoruz. Pudra şekerini yaşıyoruz.  Arsaların yandaşlara talan edildiği, belediyenin araçları garajlarda yatarken en yakın arkadaşlardan kiralanan araçları biliyoruz. Onun için son vereceğimiz anlayış budur.”

‘İki Ayrı Grubun Yarışı Var’

“Şu an Kastamonu’da iki ayrı grubun yarışı var.  Birisi adalet isteyenler, gelişmek isteyenler. Onlar ‘Hasan Baltacı belediye başkanı olmalı’ diyor. Bir de ‘Bizim şatafatlı hayatımız devam etsin, oğullarımız lüks arabaları binsin’ diyenler var. Onlar ‘Hasan Baltacı belediye başkanı olmasın’ diye gayret ediyor.”

‘Hepimize Görev Düşüyor’

“Her biriniz hanenize Hasan Baltacı’nın posterini asacağız. Kendinize görev çıkarmanız gerekiyor. Apartmanınızı, komşularınızı gezmeniz gerekiyor. İl başkanlığından broşür alıp onu dağıtmanız gerekiyor.  Ulaştırdığınız her broşür bu memleketin kalkınmasına, çocuklara süt olarak geri dönecek. Ulaştırdığınız her broşür çocuklarımıza Akademi Kastamonu ve etüt merkezi olarak dönecek. Ulaştırdığınız her broşür kadınlarımızı aydınlık sokaklarda yürümesini sağlayacak.”

‘Oyumuzu Kullandıktan Sonra Sandıktan Ayrılmayacağız’

“31 Mart günü her biriniz sandıklarınızda oyunuzu kullandıktan sonra sandığınızı terk etmeyeceğiz.  Geçen seçimlerde çok candan çalışan bina sorumlularımız vardı. Bu vesile ile onlara bir kere daha teşekkür ediyorum.  Unutmayınız ki 2014 seçimleri sadece 200 oyla el değiştirdi. O nedenle sonra üzülmemek için seçim günü oyumuzu kullandıktan sonra sandıktan ayrılmayacağız.  Sandıklar açıldığında her bir oya bu memleketin namusu adına sahip çıkacağız.  Bunu başarabilirsek bu memleketin evladı, kardeşi bizim hasan belediye başkanı olacak. Bundan şüpheniz olmasın.”

‘Anketler AKP’yi Rahatsız Ediyor’

“AKP’nin önüne de bizim önümüze de anketler geliyor. Anketler AKP’yi rahatsız ediyor. Onun için Tahsin Babaş’ın görünürlüğünü azalttılar. Her yer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı astılar. TV366’ya çıkan Tahsin Babaş, çıkmaktan vazgeçti.”

“Bilal Erdoğan geldi. Her geldiğinde yer altı ile ilgili önemli işler oluyor. Yanında il başkanı yoktu. Kastamonu’da siyaset Dilek İlke Karabacak dışında il başkansız yürüyor. AKP’nin il başkanı kim bilmiyoruz. MHP’nin il başkanını görmüyoruz. Diğerleri seçim bitse diye bakıyor. Bizim ise canımız ciğerimiz İlke Başkanımız var.  Onu sizlere emanet ediyorum. Biz ne yapacaksak hep birlikte yapacağız. Daday, Araç, Cide’nin yanına Kastamonu ve diğer belediyelerimizi katıp yeni bir hikaye yazacağız.”
 

 

Bakmadan Geçme