Çocuklar Büyük Coşku Yaşadı

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği lisans programı öğrencileri ile Okul Öncesi Eğitimi Topluluğu tarafından düzenlenen 'Okul Öncesi Eğitim Şenliği', Kastamonu Üniversitesi Merkez Yemekhanesi önünde 3-6 yaş aralığındaki çocuklar ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Aysun Ata Aktürk'ün danışmanlığında ve Okul Öncesi Öğretmenliği lisans programı öğrencilerinin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlik, Kastamonu il merkezi ve ilçelerinden gelen yaklaşık 400 çocuk ve ebeveynin katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı.Çocuklar Büyük Coşku Yaşadı

Şenlik boyunca çocuklar, çeşitli oyunlar ve aktivitelerle dolu eğlenceli saatler geçirdi. Kastamonu Üniversitesi’nin okul öncesi öğretmen adayları, çocuklarla birebir ilgilenerek, onların keyifli vakit geçirmesini sağladı. Ayrıca öğretmen adayları, kendi geliştirdikleri eğitim materyallerini çocuklarla paylaşarak, teorik bilgilerini pratikte uygulama şansı buldu. Bu etkileşim, hem çocuklar hem de öğretmen adayları için önemli bir deneyim oldu. Kastamonu Üniversitesi kampüsünde gerçekleşen bu özel gün, çocuklar ve ailelerinin yanı sıra, üniversitenin öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de yoğun ilgisiyle karşılandı.Çocuklar Büyük Coşku Yaşadı

‘Öğrencilerimizin Mesleki Becerilerini Geliştirmelerine Yardımcı Oluyor’

Dr. Öğr. Üyesi Aysun Ata Aktürk, etkinliğin amacının, çocukları eğlenceli ve eğitici etkinliklerle buluşturmak, okul öncesi eğitimin önemine ilişkin toplumsal farkındalık oluşturmak ve üniversitemiz öğrencilerime mesleki deneyim kazandırmak olduğunu belirtti. Ata Aktürk, "Bu tür etkinlikler, çocukların bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunurken, öğrencilerimizin de mesleki becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor" dedi.

Etkinliğe katılan aileler, çocuklarının güvenli ve eğitici bir ortamda vakit geçirmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Şenliğe katılan çocuklar ise, çok eğlendiklerini, şenlikte en çok hikâyeler dinlemekten ve anne babalarıyla birlikte oyunlar oynamaktan hoşlandıklarını dile getirdi. Çocuklar için oyunlar, yüz boyama, sanat, STEM, kodlama, müzik ve ritim etkinlikleri ile çeşitli aktivitelerin yer aldığı şenlik, miniklerin hem eğlenip hem de öğrenmelerine olanak tanıdı. Şenlik boyunca yüzlerinden gülümseme eksik olmayan çocuklar, gelecekte eğitim hayatlarına dair umut dolu bir başlangıç yaptı. Etkinlik sonunda konuşma yapan Dr. Öğr. Üyesi Aysun Ata Aktürk ve öğrencileri, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm katılımcılara ve destekçilere teşekkürlerini iletti. 

Bakmadan Geçme