Daday MYO'da Aşçılık Programı Akredite Edildi

Kastamonu Üniversitesi Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Aşçılık Programı, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından akredite edildi.

Kastamonu Üniversitesi Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Aşçılık Programı, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından akredite edildi.

TURAK tarafından yürütülen değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından program, 31 Aralık 2025-31 Aralık 2027 tarihleri arasında geçerli olmak üzere “Koşullu Akreditasyon” almaya hak kazandı. Süreç kapsamında programın eğitim müfredatı, akademik kadrosu ve uygulama olanakları belirlenen ölçütler doğrultusunda incelendi. Verilen akreditasyon kararıyla birlikte, Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı’nın eğitim yaklaşımı ve sürekli iyileştirme hedefleri resmiyet kazandı. İki yıl süreyle geçerli olacak bu akreditasyon, programın gelişim sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

TURAK akreditasyonu, öğrencilerin aldıkları eğitimin sektör beklentileriyle uyumlu olduğunu ortaya koyarken, mezuniyet sonrasında diplomalarının ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığını desteklemeyi amaçlıyor.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bu süreçte emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür etti. Rektör Topal, Aşçılık Programı’nın daha önce uluslararası festivallerde elde ettiği başarıları hatırlatarak, gastronomi alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirme hedefi doğrultusunda kalite odaklı çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Kalite odaklı çalışmaların Kastamonu Üniversitesi genelinde yaygınlaştırılmasına yönelik olarak son dönemde hayata geçirilen uygulamalara da dikkat çeken Rektör Topal, bu süreçte verdikleri desteklerden dolayı Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile YÖK üyelerine teşekkür etti ve yükseköğretimde kalite kültürünün geliştirilmesine katkı sunan Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ve kurul üyelerine de teşekkürlerini iletti. 
 

Bakmadan Geçme