Dadaylı Miralay Halit Akmansü Anlatıldı

Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen panelde Daday'lı Miralay Halit Akmansü vefatı münasebetiyle kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından Kastamonu Üniversitesi desteği ile panel gerçekleştirildi.

Kastamonu Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen panele Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Köksalan, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cengiz Ayata, Kastamonu Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şerif Demir, Daday İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şirin, STK temsilcileri, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. 

Dadaylı Miralay Halit Akmansü AnlatıldıDüzenlenen panelde açılış konuşması gerçekleştiren moderatör Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz; “İlk geldiğim yıl asistanken Türk Tarih Kurumu Başkanlarımızdan Prof. Refik Turan Dadaylılara 96 yılında bir Dadaylı Miralay Halit Akmansü paneli yaptırmıştı. Bugün hocamız emekli ben karşınızdayım. Sevgili gençler bu gün bizler buradayız, yarın sizler burada olacaksınız. Dadaylı Miralay Halit Bey'i tarifle ilgili bir program düzenlerken Kastamonu değerleriyle ödüllü bir yer olmazsa olmazları çok. Kastamonu'ya değer katanlar çok. Askeri tarih açısından Kastamonu'da Dadaylı Miralay Halit Akmansü’nun çok önemli bir yeri var. Özel bir yeri var. Osmanlı tarihinden başlayarak etkinlikleri başlatmak istedim. Bu tür etkinliklerin devamı olacak” dedi.

Açılış konuşmasının ardından panelistler Prof. Dr. Ercan Çelebi, Doç. Dr. Sibel Kundakçı ve Eğitimci-Yazar H. Serdar Bıyıklı, Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz’ın moderatörlüğünde anlatımlarını gerçekleştirildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme