Dekan Sevim, TÜBİTAK Projesinde Eğitmen Olarak Görev Aldı
Dekan Prof. Dr. Burhan Sevim, 7–13 Temmuz 2025 tarihleri arasında Amasya'da düzenlenen 'Doğa ve Çevre Dostu Atılgan Gençlik' başlıklı TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı projesinde eğitmen olarak yer aldı.
Dekan Prof. Dr. Burhan Sevim, 7–13 Temmuz 2025 tarihleri arasında Amasya'da düzenlenen "Doğa ve Çevre Dostu Atılgan Gençlik" başlıklı TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı projesinde eğitmen olarak yer aldı.
Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İskender Güler yürütücülüğünde gerçekleştirilen projenin eğitim kadrosu oldukça geniş ve çeşitliydi. Kadroda Samsun Üniversitesi’nden Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Soner Çankaya, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden Prof. Dr. İbrahim Türkekul, Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Amasya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Serap Taşdemir, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Naile Çevik ve Prof. Dr. Zeliha Kayahan gibi önemli isimler bulunuyordu. Ayrıca Kastamonu, Konya, Amasya ve Hitit üniversitelerinden çok sayıda akademisyen ile Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden başöğretmenler de projeye eğitmen olarak katkı sağladı. Proje Uzmanı olarak Çorum Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Fidan görev alırken, Amasya Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden rehber öğretmenler de sürece eşlik etti.
Proje kapsamında, Van Yüzüncü Yıl, Başkent, Aydın Adnan Menderes, Necmettin Erbakan, İnönü, Dicle, Mehmet Akif Ersoy, Siirt, Selçuk, Sivas Cumhuriyet, Akdeniz, Karamanoğlu Mehmetbey ve Kastamonu Üniversitelerinin Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümlerinden seçilen 24 öğrenci, Amasya'nın eşsiz doğal güzellikleri eşliğinde uygulamalı eğitimler aldı.
Dekan Prof. Dr. Burhan Sevim, "Sürdürülebilir Turizm" ve "Kültürlerarası Farklılıklar ve Doğa Algısı" başlıklı iki dersle programa önemli katkılar sundu. Katılımcılara, doğa yürüyüşlerinden ekosistem gözlemlerine, sanat etkinliklerinden astronomiye kadar uzanan toplam 54 etkinlik sunuldu. Bu etkinlikler, gençlerin çevresel farkındalıklarını artırmayı ve "atılgan birey" niteliklerini geliştirmeyi hedefledi.