Depremden sonra sel vurdu: 5 ölü, 10 kayıp

Deprem afetinden sonra Adıyaman ve Şanlıurfa'yı sel felaketi vurdu. Adıyaman'ın Tut ilçesinde meydana gelen selde 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi kayboldu. Kayıp kişileri arama çalışmaları sürüyor. Şanlıurfa'da sağanak yağışlar sele sebep oldu.

Deprem afetinden sonra Adıyaman ve Şanlıurfa’yı sel felaketi vurdu. Adıyaman'ın Tut ilçesinde meydana gelen selde 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi kayboldu. Kayıp kişileri arama çalışmaları sürüyor.

Şanlıurfa'da sağanak yağışlar sele sebep oldu. Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisi sular altında kalırken, okullarda da eğitime bir gün ara verildi. İlk belirlemeye göre Şanlıurfa’da 4 kişi hayatını kaybederken, 6 kişide aranıyor.

Sağanak yağışların ardından Adıyaman’ın Tut ilçesinde sel meydana geldi. Taşan Ömerol Deresi, önüne kattığı büyük kaya parçalarını ilçe merkezine taşıdı. Sel suları çok sayıda eve hasar verirken bir konteyneri de sürükledi. Şanlıurfa’da kuvvetli yağış merkez ilçelerde sele neden oldu.

Gündüz çekilen görüntülerde araçlar sel suları nedeniyle mahsur kalırken, birçok ev ve iş yerini su bastığı görüldü. Şehrin bazı yerlerinde su taşkınları meydana gelirken, aşırı yağış nedeniyle Balıklıgöl ve Abide Köprülü Kavşağı nehre döndü.

Bakmadan Geçme