DEVSİYAD'ın İlk Olağan Kongresi Yapıldı

Devrekani Sanayici İşadamları ve Yardımlaşma Derneği (DEVSİYAD) ilk olağan genel kurulu Devrekani Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı. Yapılan genel kurul sonrasında DEVSİYAD Yönetim Kurulu Başkanlığına Erdem Mütevelli seçildi.

DEVSİYAD'ın İlk Olağan Kongresi Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sunumunu Yusuf Çemçem’in yaptığı Genel Kurul Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Gündem Maddeleri görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Program sonunda da Devrekâni Müftüsü Ali Çelebi dua etti.

Divan Başkanlığını Mehmet Altıkulaç, Başkan Yardımcılıklarını da Zafer Karahasan ve Neslihan Tufan Kaya’nın yaptığı olağan genel kurula Devrekâni Kaymakamı Hüseyin Çamkerten,  Devrekâni Belediye Başkanı Engin Altukulaç, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, DEVSİYAD Kurucu Başkanı Mustafa Şensoy, DEVSİYAD kurucusu ve KASİAD Kastamonu Şube Başkanı Osman Kocadelioğlu, Kronospan Genel Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gülamoğlu, Emekli Albay Yaşar Tepeli, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Tarık Altıkulaç, Kızılay Başkanı Sabit Tavil, İşadamları başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Genel Kurulda, sırası ile DEVSİYAD Kurucu Başkanı Mustafa Şensoy, DEVSİYAD Başkanı Erdem Mütevelli, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, DEVSİYAD kurucusu ve KASİAD Kastamonu Şube Başkanı Osman Kocadelioğlu, eski İl Özel İdaresi Sekreteri T. Zafer Karahasan, Devrekâni Belediye Başkanı Engin Altukulaç, Devrekâni Kaymakamı Hüseyin Çamkerten konuşma yaptı.  

‘Bu Derneğin İlelebet Çalışacağından Eminim’

DEVSİYAD Kurucu Başkanı Mustafa Şensoy; “Yeni seçilecek arkadaşlarımız 35 ile 50 yaş arası hepsi genç arkadaşlarımız, eğitim düzeyleri yüksek işlerini de başarılı Kastamonu’da ve Devrekani’de ticaret yön verecek olan arkadaşlar. Onlardan çok faydalanacağımıza inanıyorum.  Biz yine aynı dernekteyiz, hep birlikteyiz. Bugün 128 aktif üyemiz var. Yeni üyelerimizde olacak. Üyelerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz. Bu derneğin ilelebet çalışacağından eminim. Derneğimizde esas amaç iş insanlarına mevcut iş insanlığın şirketlerine, firmalarına katma değer sağlamak. Fikirlerimizi birleştireceğiz sermayelerimizi birleştireceğiz. Bu derneği ikinci bir ayağı da yardımlaşma” dedi. 

‘İlk Çocukluğum Aklıma Geliyor’

DEVSİYAD Başkanı Erdem Mütevelli ise; “Benim için Devrekâni nedir, ne anlama geliyor diye kendime sorduğumda, ilk çocukluğum aklıma geliyor. Hafızamda iz bırakıp, biriktirdiğim anıların, aslında ne kadar da çok olduğunu fark ediyorum. Ben 5 yaşındayken vefat eden rahmetli Nabi Dedem'in, gözü gibi baktığı kıymetli av köpekleri, Devrekani’nin o meşhur kahvehanelerine, arkadaşlarının yanına beni götürerek onlarla şakalaşması, Bozkoca köyünden pazara gelip-giderken bindiğimiz, yol üstünden sürekli birilerini alıp-bıraktığı taksi, onunla geçirebildiğim 5 yıllık kısa zamandan hatırlayabildiklerim. Mekanı cennet olsun. Yaz tatillerinde, haznedar köyüne, yanına gelip durmak için can attığım, mütevelli köyünden geçen günlerde vefat eden, 94 yıllık çınar rahmetli Abidin amca ve emektarımız Tahir abimiz ile birlikte yıllarca hasıla çalıştığım, ismi kulağıma hala garip gelen tarla isimlerini ve yerlerini bana öğretmeye çalışan, 640 Fiat traktörünü sürmek için can attığım, pazardaki dükkanında küspe, buğday alıp-sattığı esnada dikkatle izleyip gözlemlediğim ve 37 yıl boyunca daha bir çok anı biriktirdiğim rahmetli Hasan Dedem. Aslında şunu söylemek istiyorum. Benim için Devrekani, ata demek, çocukluğum demek, çalışmak demek, özlem ve güzel anılar demek. Buraya her geldiğimde, çarşı sokaklarında köyümüzü ve tarlalarımızı gezdiğimde bu duyguları gerçekten hissediyorum. Eminim, bu salondaki herkes de bu duygular içerisinde. İşte bunun için buradayız” ifadelerini kullandı. 

‘Memleketimiz İçin Bir Şeyler Yapma Çabası İçerisinde Olmalıyız’

Devrekani için bir şeyler yapmanın gayreti içinde olunması gerektiğini söyleyen Mütevelli; “Özellikle Devrekani dışında yaşayan bizler için Devrekani cenazelerde, arife günlerinde mezarlık ziyareti için gelinen bir yer olmamalı sadece. Hissettiğimiz duygu ve biriktirdiğimiz anılara sahip çıkmalı, yıllar geçtikçe unutmak-uzaklaşmak yerine, çocuklarımıza da kendi çocukluğumuzdaki gibi bu havayı solutmalı, buranın insanıyla tanıştırmalı, memleketimiz için bir şeyler yapma çabası ve vefası içerisinde olmalıyız. Dedelerimiz, babalarımız birbirini tanıyor ama biz yeni nesil arasında, özellikle de Kastamonu'da olan bizler, bu iletişimi kuramıyor, memleketimizden git gide uzaklaşıp, birbirimizi hiç tanımaz hale geliyoruz. DEVSİYAD Derneğimizi kurmamızdaki motivasyon da, amaç da tam olarak bu aslında. Devrekani'li yakın arkadaşlarımdan, Mimar Murat Elmalıoğlu ve Hasan Güneyli kardeşlerim Özkan Eser ve Adem Bodur abilerim ile bu konuyu istişare edip, düşüncemizi ilk olarak değerli Belediye Başkanımız Engin abi ve Kastamonu Ticaret Odası Başkanımız Oğuz abi ile paylaştık. Kendilerine burada da ‘abi’ olarak hitap ediyorum, kusuruma bakmasınlar ama biz gerçekten başkanlarımızın, bize her zaman hissettirdikleri samimiyet ve içtenliklerine istinaden bu şekilde hitap etmek istedim. Başkanlarımız da, bu girişimin çok faydalı ve farkındalık yaratabilecek bir düşünce olduğunu söyleyerek, sonuna kadar yanımızda olacaklarını ifade ettiler. Huzurlarınızda kendilerine burada tekrar teşekkür etmek istiyoruz. Bu günü organize edip bize ev sahipliği yapan belediye başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Devrekani Paydasında Buluşalım’

Erdem Mütevelli son olarak; “Önceden tanıdığım, fakat çok da fazla bir samimiyetimin olmadığı, bu süreçteki en büyük kazançlarımdan biri olarak gördüğüm, kıymetli Mustafa Şensoy abim ile konuyu paylaşıp, kendisini kuruluş aşamasında yanımızda yer alıp, kısa süre de olsa bize başkanlık yapmasını istedik. Bu güne kadar üşenmeden, maddi-manevi, en önemlisi de zaman ayırarak hep yanımızda oldu. Bundan sonra da yanımızda olacağından hiç şüphemiz yok. Huzurlarınızda Mustafa başkanımıza da özellikle teşekkür etmek istiyoruz. Her zaman yanımda olan, maddi-manevi arkamda duran bu süreçte de yine aynı şekilde davranan Babam Yüksel Mütevelli'ye, beraber yol yürüyüp derneğimizin kurucular kurulu ve ilk yönetim kurulu listesinde yer alıp bize destek olan arkadaşlarımıza abilerimize, değerli büyüklerimize, başkanlarımıza ve bir önceki dönem kaymakamımız sayın Ahmet Coşkun beye teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu dernek bir birliktelik bir maya, zaman içerisinde bir kültür bir güç oluşturacak ve Devrekani’mize, Kastamonu’muza faydalı faaliyetler içerisinde bulunarak örnek olacaktır. Bizler buna gerçekten inanıyoruz. Hızlı gelişip oluşan derneğimizin kuruluşundan bu yana geçen zaman zarfında istemeyerek gönlünü kırdığımız, kusur ettiğimiz, unuttuğumuz kişiler olduysa özür diliyoruz. Hep birlikte bu derneğe sahip çıkalım, Devrekani paydasında buluşalım, derneğimizi sürdürülebilir hale getirelim” dedi.

‘Burada Kimsenin Menfaati Yoktur’

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu; “Burada bugün hissettiğim kadar duygusal anlar yaşadık. Bu birlikteliği kurarken tabi emek verildi. Sağ olsunlar derneği kurarken burada kurucularımız başta olmak üzere büyük ermek harcandı. İlk başlarda ciddi anlamda bir mesai harcandı. Tabi bu nasıl olur, ne olur ne gider. Çok hesaplar kitaplar yapıldı. Burada kimsenin menfaati yoktur. Tamamen gönülden Devrekâni esaslı Devrekâni’ye nasıl faydalı olabiliriz? Devrekani insanımızı nasıl daha iyi bir yerlere götürebiliriz ve ortak kültür olarak neler yapabiliriz anlamında çok ciddi anlamda çalışmalarımız oldu. Dernekçilik deyince ya da sivil toplum örgütleri denince aklımızdan çok büyük şeyler yapacağımız gelmesin, burada zaten derneğin böyle bir hedefi de yok. Kastamonu’da da Devrekâni’de de, ciddi anlamda bir iş adamı portföyümüz var. Birbirimizden yararlanalım, yan yana gelelim, ilişkilerimizi artıralım, ticaretimizi arttıralım. Daha büyük işler yapalım. Bu zihniyetle hem de memleketimize faydalı olalım, daha çok istihdam yaratalım gibi sebeplerle bu dernek kuruldu. Sosyal faaliyetler anlamında çeşitli etkinlikleri birlikte yaptık. Sünnet organizasyonu yapıldı. Sünnet organizasyonu çok duygulu bir andı. Aileler çok mutluydu. Bunlar bize gurur verdi. Bunlar aslında sizlere de gurur verdi. Hepinizden O konuda Allah razı olsun. Bir de şimdi şöyle bakıyorum, biz bu salona bayramdan bayrama geliyorduk bayramlaşmaya ama bu kalabalığı da bayramlarda yakalayamıyoruz. Bu kadar samimiyette yakalayamıyoruz. Bu da aslında bizim için gurur verici bir durum. Hepinizden Allah razı olsun emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bunu düşünen arkadaşlarımızdan Allah razı olsun diyorum. Erdem beye ve ekibine de hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. 

‘Destek Vereceğimize Söz Veriyoruz’

DEVSİYAD Kurucusu ve KASİAD Kastamonu Şube Başkanı Osman Kocadelioğlu, “Mezarımız da burada atalarımız da burada. Buranın ekmeğini yiyip suyunu içip bu memlekete hizmet etmeyenlere yazıklar olsun demekten başka hiç bir çare olmaz. Çünkü bu memleket bizim Erdem bey anlattı. Bozkoca’sından, Mütevelli’sinden, Kasaplar’ından, Kadirbey’inden Kınık’ından hepsini sayalım. Bu Devrekâni’nin asıl ihtiyacı olan bir birlik ve beraberlik ki bu genç arkadaşlarımız da buna talep oldu. Biz de elimizden geldiğince bu birlikteliğe sahip çıkalım diye bu yola başvurduk. Bayağı meşakkatli yollar açıldı, bu meşakkatli yolları aşıp bugüne getiren eski yönetime de ben kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Bu görevi bu kutsal emaneti devralan Erdem, Mütevelli ve heyetine bundan sonraki çalışmalarında canı gönülden başarılar ve mutlu yıllar diliyorum. Aynı zamanda 2024’e girdik biz de büyükleri olarak her zaman yanlarında olacağımıza destek vereceğimize söz veriyoruz. Hep beraber birlikte ileri ve daha nice yıllara diyorum. Yeni gençlere de bu birliğe katılmalarını tavsiye ediyorum. Bu vesileyle hepinize mutlu yıllar, mutlu günler yeni görevleriniz de başarılar diliyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

‘Birliktelik Hakikaten Kuvveti Doğuruyor’

Devrekani Belediye Başkanı Engin Altukulaç ise, “DEVSİYAD’ımızın kuruluşuna emek veren kurucu başkanımıza ve yönetimine ben yakinen şahit oldum kuruluş aşamasındaki çaba ve gayretlerine. Çok çok teşekkür ediyorum. Yeni göreve gelen yeni yönetim kurulu başkanımız Erdem kardeşimize ve yönetimde görev alan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Aramızda KASİAD Kastamonu Şube Başkanı önceki dönem belediye başkanımız Sayın Osman Kocaelioğlu var. Sayın başkanımıza da kuruluş aşamasındaki gayretlerinden dolayı diğer arkadaşlarla beraber teşekkür ediyoruz. Kuruluşun çok az bir zaman önce olmasına rağmen bu 6 aylık süre içerisindeki faaliyetlerini ilçe Belediye Başkanı olarak yakinen takip ediyorum ve gerçekten çok kıymetli ve anlamlı buluyorum. Kastamonu'da faaliyet gösteren işadamlarımızın baş başa gelerekten en azından kaynaşmanın pekişmesi anlamında orada ayrı bir ruhun oluştuğunu yakinen gözlemliyorum. Tabi bizlere de düşen DEVSİYAD kuruldu. Mahalli İdare olarak yeni yönetime bundan sonra her daim yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum ve üye sayımızın daha da çok artması gerektiğine inanıyorum. Birliktelik hakikaten kuvveti doğuruyor. Güzel şeyleri ortaya çıkartıyor ki kuruluşundan hemen sonra kurulan 2 tane ticari anlamdaki gelişme bizi ayrıca mutlu etti. Ben yeni yönetimle ileriki günlerde çok daha güzel işlerin yapılacağına inanıyorum. Tüm katılımcılarımıza bu akşamki program için buraya kadar teşhisleriniz için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

‘Devrekâni Benim Memleketim Oldu’

Devrekâni Kaymakamı Hüseyin Çamkerten de, “Bugün DEVSİYAD’ın olağan genel kurulunda bir aradayız. Toplantımız hayırlara vesile olsun, katılımcılarımıza da hoş geldiniz diyorum. Önümüzde bir seçim süreci var. Seçim sürecinde de inşallah hak eden kıymetli bir başkanımız seçilir. İnşallah siyasi partilerimize de adaylarımıza da başarılar diliyorum. Allah yardımcıları olsun inşallah ülkemize en güzel şekilde hizmet edecek birisi seçilir. Şimdi biz kaymakam olduğumuz için bizim köyümüz memleketimiz olmuyor. Devrekâni’nin kurasını çektiğimde Devrekâni benim memleketim oldu. Kabul ederseniz inşallah bir köyde seçeriz kendimize buradan. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Önceki yönetim kurulu başkanına teşekkür ediyor, yeni yönetime de başarılar diliyorum. Allah'a emanet olun, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme