Dilek İlke Karabacak Güven Tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı Olağanüstü İl Kongresini gerçekleştirdi.

Dilek İlke Karabacak Güven Tazeledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu’nda düzenlenen kongrede seçimlere tek aday olarak giren mevcut İl Başkanı Dilek İlke Karabacak güven tazeledi. 

Kastamonu Belediyesi Grand Moni Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Başkanlığı’na Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis üyesi Hikmet Erbilgin seçildi. Erbilgin başkanlığında gerçekleştirilen kongrede; CHP’nin seçim sürecindeki çalışmalarının yer aldığı kamera arkası görüntüleri izlendi, 15 Ekim 2023-25 Mayıs 2024 dönemi yönetim kurulu çalışma raporu ve mali raporu okunarak ayrı ayrı ibra edilerek oy birliği ile kabul edildi. Blok liste yöntemi ve gizli oylama ile yapılan seçimlerde; CHP İl Başkanlığına tek aday olan mevcut başkan Dilek İlke Karabacak seçildi.

‘En Büyük Nebotizm, Akraba Kayırmacılığı Kastamonu Belediyesi'nde’

Kongrede konuşan CHP Parti Meclis Üyesi Hikmet Erbilgin, seçim dönemine değinerek; “Seçim döneminde başta AK Parti çok hileli işler yaptılar. Sahte broşürler dağıttılar. Belediye Başkanımız Hasan Baltacı için kurgu videolar çekip, servis ettiler. Biz rakiplerimizle siyasi mücadele yaparken, hile yapmayız. Biz rakiplerimizle mertçe, yiğitçe, açık yüreklilikle güreşiriz. AK Parti ve MHP’nin bütün hilelerine karşı baş eğmeyen bir tutumu bizler hep birlikte inşa etmekte mükellefiz. 2028 yılında eğer bu ülkeyi, bu şehri aydınlık günlere karşı yine en başta milletimize karşı hile yapmayacağız. Yerel seçimlerin hemen akabinde hem AKP, hem de MHP temsilcileri çeşitli açıklamalar yaptılar. Birincisi belediyeyi eş başkanlıkla yönettiğimizi iddia ettiler. Diğeri ise belediye çalışanlarına karşı mobbing uyguladığımızı basın yoluyla kamuoyuyla paylaştılar. Öncelikle Kastamonu Belediyesi'nde çalışan her kişi bizim arkadaşımız, bu belediyenin çalışanları. Onların hakkını teslim ederiz. Ancak belediyeyi aldığımızda gördük ki Türkiye'de en büyük Nebotizm, akraba kayırmacılığı Kastamonu Belediyesi'nde. Aynı aileden üç kişi, dört kişi, beş kişi. Baba, oğul, baldız, kız kardeş hepsi de belediyede. Bunların her birisi de bize eş başkanlık yapıyorsunuz diyen Milliyetçi Hareket Partisi'nin eseridir arkadaşlar. İl Genel Meclis üyesinin çocukları, belediye meclis üyelerinin çocukları, Sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun akrabaları, geçmiş yıllarda Milliyetçi Hareket Partisi'nde görev yapmış olanların bir cümle yakınları Kastamonu Belediyesi'nde işe başlamışlar. Keşke o davaya emek veren genç ülkücüleri, Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçmenlerine de o kapıları açmış olsalardı. O nedenle belediyede bir eş başkanlıktan bahsedeceksek Milliyetçi Hareket Partisi'nin yönettiği dönemde işe alış biçimlerini kendi vicdanlarına emanet ediyorum” dedi.

‘Kendi Veballerini Bizim Üzerimize Yıkmaya Çalıştılar’

Seçim sonrasına değinerek sözlerine devam eden Erbilgin; “Diğer taraftan kıymetli arkadaşlar 1 Nisan'da yani Hasan Baltacı'nın Kastamonu’da her iki seçmenden birisinin oyunu olarak seçildiği 31 Mart gecesinin sabahı belediyeye tam 12 milyon 151 bin 173 liralık fatura giriş yapmışlar. Yani seçim kampanyasında her ne yapmışlarsa bunları faturalandırıp Kastamonu Belediyesi'nin sırtına borç olarak bırakmışlar. Bu 12 milyon lira yaklaşık Kastamonu Belediyesi'nin borcunun yüzde 2’sine tekabül ediyor. 1 Nisan'da girilen faturalardan 1 milyon 28 bin yedi 720 liralık fatura yemek faturası adı altında Milliyetçi Hareket Partisi il yöneticisinin faturası. Şimdi belediyede eş başkanlık meselesini yeniden düşünme zamanı. Belediyede eş başkanlık eğer onların anladığı gibi belediyelerin kaynaklarını kendi yandaşlarına peşkeş çekmekse biz orada dün yoktuk, bugün de yokuz, yarın da olmayacağız. Eğer murat ettikleri şey Hasan Baltacı, İlke Karabacak, Hikmet Erbilgin isminde cisimlenen Cumhuriyet Halk Partisi'nin birbirlerine kenetlenmesi ise avuçlarını yalanlar. Bu arkadaşlar Hasan Baltacı, İlke Karabacak ve bu salonda olan olmayan bütün arkadaşlar dün nasıl birlikte el ele, omuz omuza durmuşlarsa bundan sonra da ortaya çıkacak bu milletin aleyhine ortaya çıkacak her şeyde dimdik duracaklardır. Bu namertliğin karşısında bizim bir adım geri adım atmanızı hiç kimse beklemesin. Kastamonu bizi çok kez sınadı. Kastamonu 2018 yılından bu yana defalarca sınandı. Bize buralı olmadığımızı söylediler. Bizlere Bozkurt sel felaketinin kendi veballerini bizim üzerimize yıkmaya çalıştılar. Afyon kongresiyle ilgili de çok şey söylediler. Ne mutlu ki bize hem Afyon'da hem Kastamonu'da milletimizi halkçı belediyecilikle buluşturduk. Kıymetli arkadaşlar söylemler dün olduğu gibi bugün de yarın da devam edecektir. Neden devam edecektir? Sayın Hasan Baltacı ve belediyemiz üyeleri bunların nemalandığı muslukları tek tek kesmeye başladıkları için, bunların ipliğini pazara çıkardıkları için, bu memlekette vatan millet bayrak değil Ülkü Ocaklarının çadırında kaçak elektrik kullananları millete gösterdikleri için, bunlar bu söylemlere devam edeceklerdir. Yine kıymetli arkadaşlar bu memleketin gençlerine, çocuklarına hizmet edilmesi gereken kurumları TÜGVA’lara tahsis edenler elbette bizim iş yapışımızla ilgili cümle kurmaya devam edeceklerdir” şeklinde konuştu.

‘Bizim Milletimize Verdiğimiz Söz Hamiyetli Ve Erdemli Bir Belediyeciliktir’

Kongrenin önemine değinen Erbilgin; “Artık bu dakikadan itibaren İl Başkanımız Dilek İlke Karabacak'ın her sözü bir talimattır. Bu partide yöneticilik yapan, ilçe başkanlığı yapan, gençlik ve kadın kollarında görev olan her arkadaşımız bu meseleyi böyle ele almalıdır. Demokrasi bir siyasi parti çalışmasının esnetilmesi, gevşetilmesi olamaz, olmamalıdır. Demokrasi halk için yürünen yolda bizim temel müracaat alanımızdır. Ancak demokrasi hakikatli bir disiplin içerir arkadaşlar. Disiplinli bir süreç yürütmeyen hiçbir siyasi partinin başarıya ulaşması mümkün değildir. Kastamonu'nda Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarıya ulaşmasındaki en temel argümanlardan birisi disiplinli bir parti faaliyetidir. Görev yapanların bayrağı elden ele taşıyanların birbirine karşı duyduğu sevgi, bağlılık ve saygıyla birlikte esas olarak verilen görevleri eksiksiz geride getirme gayretidir. O nedenle kıymetli kardeşlerim seçilmişlerimiz, yani il genel meclisi, belediye meclisi ve belediye başkanlarımız ne partimizin seçtiği ilçe başkanlarımız ve üreticilerimiz ‘Ben yaptım oldu’ demek eşiğini çoktan geçmiştir. Yapılan her iş aşağıdan yukarıya ilçe örgütünden, köydeki üyemizden, MYK’ımıza ve Genel Başkanımıza kadar tam bir uyum disiplin ve çalışma içerisinde yürütülmelidir. O nedenle ister Türkiye'nin Ardahan'daki bir belde belediyesi olsun ister Türkiye'de yüz akımız büyükşehir belediyelerinde olsun hiçbir belediye başkanımız ve meclis üyelerimiz ben istediğimi yaparım deme aşamasında değildir. Çünkü bizim milletimize verdiğimiz söz hamiyetli ve erdemli bir belediyeciliktir. Bizim milletimize verdiğimiz söz bu ülkede yeniden halkçı belediyeciliği milletimizle oluşturmasıdır. O halkçı belediyeciliğin çerçevesi çoktan Genel Başkanımız tarafından tarif edilmiştir. O nedenle bu kongreden sonra sivil toplum kuruluşlarıyla diğer siyasi parti temsilcileriyle ve bu ülkede siyaset yapan her türden sendikayla, dernekle kurulacak ilişki genel merkezimiz başta olmak üzere, il başkanımızın çizeceği çerçevenin dışına çıkmamalıdır” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Halil Uluay’ın seçimlerden önce “Hasan Baltacı, mazbatayı almayacak, başkasını devredecek” ifadelerine değinen Erbilgin; “Aslında bir siyasetçinin hele hele bir milletvekilinin ağırlığıyla örtüşmeyen cümleler kurmuştu. Ben milletvekillerine ve sayın il başkanına çağrı yapmıştım. Eğer sayın Hasan Baltacı'ya yönelik kurgu videoyu tasarlayan, o videoyu paylaşanlarla ilgili disiplin süreci başlatmamış bir AK Parti İl Başkanlığı ve milletvekilleri toplum nazarında hakikati savunmadıkları için meşru değillerdir. O nedenle Sayın Halil Uluay ve Sayın Serap Ekmekci bizden önce bu topluma karşı edep noktasında sorumludurlar. Bir kez daha AK Parti İl Başkanı ve milletvekillerini bu konuyla ilgili kamuoyunu aydınlatmaya davet ediyorum” dedi.

‘Mobbing Meselesi AK Parti İktidarının Kurabileceği En Son Cümledir'

Mobbing iddialarına da değinen Erbilgin; “Mobbing yaptığımızı söylüyorlar çalışanlara. Bu ülkenin gençleri 22 yıldır inim inim mobbing altında inliyor arkadaşlar. 90 uan alan, 80 puan alan mülakatlarda elenen gençler bu ülkenin en büyük mobbingine maruz kalmıştır. Üniversitelerini birincilik de bitiren hakim ve savcılık kapılarından dönmek zorunda kalan evlatlarımız mobbingin en büyüğünü görmüşlerdir. Eğer bir mobbingden bahsedeceksek bu iktidarın öncelikle Gezi sürecinin öz eleştirisini vermesi gerekir. Eğer bir mobbingden bahsedeceksek daha bir ay önce İstanbul'da 1 Mayıs'ta tutukladıkları gençlerin yüzlerine bakabiliyor olmaları gerekir. Eğer bir mobbingden bahsedeceksek arkadaşımız Tayfun Kahraman'a Gezi sürecinde tutuklanmış kızının yolunu gözlediği Tayfun Kahraman'ı artık adil yargılamak gerekir. Dolayısıyla mobbing meselesi AK Parti iktidarının son 22 yılda kurabileceği en son cümledir” ifadelerini kullandı. 

‘Hasan Baltacı Bu Memleketin Bir Kuruşuna Zarar Getirmeyecek Adımları Atmaya Başlamıştır’

Hikmet Erbilgin son olarak; “Peki Cumhuriyet Halk Partisi ve onun Belediye Başkanı Sayın Hasan Baltacı bu memleket için neler yapacaktır? Elbette biraz sonra kendisi anlatacak. Ama bu kısa süre içerisinde gördük ki Sayın Hasan Baltacı bu memleketin bir kuruşuna zarar getirmeyecek adımları atmaya başlamıştır. Bu memleketin kadınlarını, gençlerini, çocuklarını bir cümle bu kadim şehri bütün Kastamonu'nun çıkarını savunacak iradeyi Belediye Meclis üyelerimizle birlikte ortaya koyduğunu belediye meclis toplantılarında hep birlikte görüyoruz. Bizler Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimizden hakikatli ve Türkiye’ye örnek bir belediyecilik ortaya koyacaklarını bekliyor, ama esas olarak biliyoruz kıymetli arkadaşlar. O nedenle biz ‘Bizim Hasan’ diye bağrımıza bastık. Millet bağrına bastı. Onun arkasında olacağımızda buradan bir kez daha açıklıkla ifade etmek isterim” dedi.

‘Bu Şehir İçin Kenetlendik’

Kongrede delegelerin oyları ile yeniden seçilerek güven tazeleyen CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak; “Bugün her şeyin başladığı salondayız. Hatırlayacağınız üzere, yıllar önce bu salonda şöyle demiştik: ‘Partimizi yönetmeye, şehrimizi yönetmeye, ülkemizi yönetmeye hazırız’ demiştik. Cumhuriyetimizin kurucu gücü, bu koca çınarı; siz yürekli, mert, cesur, devrimci parti neferlerimizin desteği ile Kastamonu’muzda hep birlikte bugünlere taşıdık. Kastamonu’nun sorunu bizim sorunumuz dedik. Gece gündüz demeden bu şehir için çalıştık, çabaladık. Omuz omuza, yürek yüreğe verdik bu şehir için kenetlendik. Bu güzel şehrin; samimi ve içten insanları bizlere inandı, güvendi, mücadelemize omuz verdi. Uzun yıllar sonra Kastamonu’yu Meclis’te temsil ettik, hiçbir hemşerimizin başını öne eğmedi” dedi. 

‘31 Mart’ta Kastamonulular Bize Kulak Verdi’

Merkez İlçe Başkanı olduğu dönemde verdiği sözü hatırlatan Karabacak; “Mayıs 2023 seçimlerinde Kastamonu merkez ilçede gösterdiğimiz başarı 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren Kastamonu Belediyesi’ni Cumhuriyet Halk Partisi’nin yalansız, talansız, hakça yöneteceğinin işaretidir demiştim. Ne mutlu ki bana bugün karşınıza tüm yoldaşlarımla birlikte sözümüzü yere düşürmememin haklı gururu ile çıkıyorum. Çünkü 31 Mart’ta Kastamonulular bize kulak verdi, vicdanının sesini dinledi. Bu şehri yönetme mührünü Cumhuriyet Halk Partisi’ne, Hasan Baltacı’ya, Bizim Hasan’a ve onun hamiyetli, erdemli kadrolarına teslim etti. Hemşerilerimiz Kastamonu’nun 30 yıllık sosyal halkçı belediyecilik özlemini 31 Mart’ta dindirdi. Bu özlemi dindirdiği gibi bizi Türkiye’de oyunu en çok arttıran il örgütü yaptı. Bu gurur hepimizindir, bu gurur tüm örgütümüzündür. Öyle ki bize bu gururu yaşatan, adaletten, vicdandan yana tavır alan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

‘Örgüt Yapımızı Daha Da Güçlendireceğiz’

Açıklamalarına devam eden Karabacak; “Şimdi önümüzde çok daha önemli bir görev var. Kastamonu örgütünün farkını bir kez daha göstermesi gereken önemli bir görev. Bu görev Cumhuriyetimizi, ilk genel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile buluşturmaktır. 2019 seçimlerine göre il genel meclisi oyunu yüzde 85, belediye başkanlığı oyunu yüzde 91 arttıran bu örgüt, bu salondaki tüm yoldaşlarım iktidar olma görevini de başaracağından zerre şüphe etmiyorum. Ve şimdi size sormak istiyorum; İlk genel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’ni Kastamonu’da birinci parti yapmaya hazır mısınız? Türkiye’de umudu ve mutluluğu iktidar yapana kadar, yılmadan, usanmadan, yorulmadan çalışmaya hazır mısınız? O zaman tıpkı 31 Mart’tan önce olduğu gibi yine sizlere bir söz veriyorum. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk genel seçiminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini Kastamonu’da ve Türkiye’de birinci parti yapacağız. Biz bunu başarabiliriz. Ve başaracağız. Örgütümüzle, ilçe başkanlarımızla, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, il yönetimimizle, meclis üyelerimizle bunu hep birlikte başaracağız. Örgüt yapımızı daha da güçlendireceğiz. Çalmadık kapı, girmedik gönül bırakmayacağız. İl başkanlığımız, belediyelerimiz ve genel merkezimizle tam bir koordinasyon ve uyum içerisinde çalışmaya devam ederek iktidarın bize dayattığı bu karanlığı dağıtacağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılındaki iktidar yürüyüşümüze, bu kadim Cumhuriyet kentinden omuz ve soluk verecek dirayetli, inançlı, ilerici, birbirinden kıymetli isimlerden oluşan ekibimizle hız kesmeden devam edeceğiz. Şimdi iktidar yürüyüşümüz dünden daha kalabalık, şimdi iktidar yürüyüşümüz dünden daha tetik, şimdi iktidar yürüyüşümüz dünden daha güçlü” şeklinde konuştu.

‘Bugüne Kadar Biz Hiçbir Tehdide Boyun Eğmedik’

Mobbing iddialarına değinen Karabacak; “Gazetelerden okuduk ki; daha önce Ülkü Ocakları başkanlığı yapmış, 2023 yılının başında belediyede işe başlatılmış bu iddia sahibi, çay içmeye yemek yemeğe gitmekle övündüğü yeni görev yerini beğenmemiş, kendisine mobbing uygulandığını dile getirmiş ve istifa etmiş. Ülkü ocakları üyesi olup belediyede işe giren çok sayıda arkadaşı olduğunu söylemekle birlikte, bu arkadaşlarına hakaret etmekten de geri durmamış.  Ve açıklamasının sonunda Parti Meclisi Üyemiz Hikmet Erbilgin’i hedef gösterip ‘kimsenin derisi çelik değil’ diyerek tehdit etme gafletine düşmüş. Bugüne kadar biz hiçbir tehdide boyun eğmedik, bugünden sonrada eğmeyiz. Hiçbir arkadaşımızı geride bırakmadık, bugünden sonrada bırakmayız. Hikmet Erbilgin başkanımızın yanındayız. Şunu açık ve net olarak belirtmek istiyorum. Torbacılara öldürtülen merhum Sinan Ateş’le bu fotoğrafı verip, Sinan Ateş için tek bir söz söyleyemeyen bu hadsizle ilgili gerekli hukuki süreci başlattığımızı buradan kamuoyuyla paylaşıyorum. Kastamonu Valisi Sayın Meftun Dallı’nın ve onurlu cumhuriyet savcılarımızın, eşkıyalığa soyunan bu çapsızın ve onun arkasındaki aklın Kastamonu’nun huzurunu bozmasına izin vermeyeceklerine inanıyor, konunun takipçisi olacağımızın tüm Kastamonu tarafından bilinmesini istiyorum” dedi.

‘İşi Ehline Teslim Edeceğiz’

Kongrede mobbing iddialarına cevap veren Belediye Başkanı Hasan Baltacı; “Seçimlerden önce yuvamız Kastamonu’ya bazı sözler verdik. Ne yapacağımızı ve nasıl yöneteceğimizi söyledik.  Bu şehrin ihtiyacı olan her işin üstesinden geleceğimizi söyledik. Öncelikle bu ‘belediyeyi ayağa kaldıracağız, organizasyon yapısını ve kurumsal yapısını güçlendireceğiz’ dedik. Kastamonu’nun bütün sorunlarını çözeceğimizi söyledik. Pırıl pırıl bir Kastamonu olacak. BU şehri liyakatle, adaletle yöneteceğiz. İsraf etmeyeceğiz. İsraf edileni de açıklayacağız. ‘Bir zihniyeti değiştireceğiz, bir düzeni değiştireceğiz’ dedik. 1 Nisan’dan beri Kastamonu Belediyesi’nin çalışanlarını, iş arkadaşlarımızı Kastamonu’nun sokaklarında, parklarında daha çok görüyorsunuz. Çünkü düzen değişmeye başladı. Bu düzenin değişmesinden mutlu olan vatandaşlarımızın yanı sıra mutsuz olan bir azınlık var. Bu düzenin değişmesinden rahatsız olan mutsuz bir azınlık var. O azınlık ‘mobbing yapıyorsunuz’ diyor. Yine o azınlık ‘bu belediyeyi eş başkanlıkla yönetiyorsunuz’ diyor. Biz görüyoruz. İşin başındayız. Hem belediyeden maaş almış, hem işe gelmemiş gitmiş kendi işinde çalışmış. Şimdide verdiğimiz göreve ‘mobbing yapıyorsunuz’ diyor. Biz seçim döneminde ‘verdiğimiz görev zoruna giden yoluna gitsin’ dedik. Şimdide aynısını söylüyoruz. Bu belediyede hangi birimde olursa olsun verilen görev kutsaldır. Değerlidir. Mustafa Kemal Atatürk ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ diyor. Şimdi siyaseten bu belediyeye çöreklenen küçük bir azınlığın iş yapmak zoruna gidiyor, verdiğimiz göreve ‘beğenmedik, zorumuza gidiyor’ demiyorlar da ‘bize mobbing yapıyorsunuz’ diyorlar. Belediye çalışanlarının hepsi bizim için kıymetlidir, değerlidir. Bizim bu bin 200 personelde 1 tane adamımız yok. İşini en iyi yapan bizim adamımız, bizim insanımız odur. Onun dışında organizasyon yapımızı güçlendirmek için görevlendirmelerimiz devam edecek. İşi ehline teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘Onlar Bugüne Kadar Cevabını Meydanlarda, Bu Kürsülerde Aldı’

Eş başkanlık iddialarına da değinen Başkan Baltacı;  “Düzeni bozulanlar, belediyenin rantından nemalananlar, bazı meseleler açığa çıkmasın diye kendilerini gizlemeye çalışanlar ‘eş başkanlıkla yönetiyorsunuz’ diyorlar.  Bize eş başkanlıkla yönetiyorsunuz diyenlerin tamamı aslında yüzde 50’ye yakın oy alan belediye başkanına söz söylemeye cesaret edemeyip, parti meclis üyemiz Hikmet Erbilgin’e söz söylemeye çalışıyorlar. Eş başkanlık arayan varsa, bu belediyenin 10 milyon TL doğalgaz, 14 milyon TL borcu dururken 250 bin TL tamirhaneye borcu olduğu için çöp kamyonu yatarken 42 milyon TL değerindeki reklam işini ‘ne yapaydım. MHP’li arkadaşımdan başka kime vereydim?’ diyenler varsa, eş başkanlık yapanlar onlardır.  Bizi bölebileceklerini, toplum önünde küçük düşürebileceklerini zannediyorlar. Onlar bugüne kadar cevabını meydanlarda, bu kürsülerde aldı. Bundan sonrada alacak. Biz Hikmet Erbilgin’i 2019 yılında İnebolu Belediyesi, MHP’den AK Parti’ye geçtiğinde o AK Partili Belediye Başkanı, MHP ilçe yöneticisini işten çıkardığında, Ülkü Ocakları’na üye birini işten çıkardığında bugün tehdit edenler kuyruklarını sıkıştırırken Hikmet Erbilgin’i o işçilere sahip çıkarken gördük. Biz yoldaşımı kardeşimi Sinan Ateş bir cinayete kurban gittiğinde, tek bir baş sağlığı mesajı yayınlayamayanlar dururken ısrarla sokakta, meydanda Sinan Ateş cinayetini anlatırken gördük. Bu şehirde zifiri karanlık, koyu bir sessizlik varken, her açıklamasında bu memleketin, bu milletin sorunlarını dile getirirken gördük. Bu memleketin arsası kimseye peşkeş çekilmesin diye ihale kapısının önünde otururken gördük. Selde, depremde, yangında gördük. ‘Bu şehrin konaklara TÜRGEV gibi TÜGVA gibi vakıflara peşkeş çekilmesin, yağmalanmasın’ derken gördük. Yoldaşımın, kardeşimin, başkanımın hep yanında olduk. Arkasında olduk. Önünde olduk. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

‘Yuvamız Kastamonu’yu Hep Birlikte Ayağa Kaldıracağız’

Seçim öncesi verdiği sözleri hatırlatan Başkan Baltacı; “Seçimden önce söz verdiğimiz her şeyi en acil olandan başlayarak yapmaya gayret ediyoruz. Kimilerini görüyorsunuz, kimileri hala hazırlık aşamasında.  Verdiğimiz sözler masamızın üzerinde duruyor. Bu şehrin çocuklarına süt dağıtacağız, kreşler yapacağız. Göreceksiniz o sarı otobüslerde bu şehrin caddelerinde gezecek. Göreceksiniz gideceğimiz kültür sanat merkezleri mutlaka olacak. Bunlardan asla taviz vermeyeceğiz. Şu ana kadar birçok şeyi yoluna koyduğumuzu düşünüyorum. Bundan sonra yapacaklarımızla ilgili açıklayacağız. Biz Kastamonu’yu seviyoruz. Yuvamız Kastamonu’yu hep birlikte ayağa kaldıracağımıza inanıyorum. Bir şeyi ifade etmek istiyorum. Makama gelip ‘hayırlı olsun’ diyen vatandaşlarımız ‘yapacağımız işten haberimiz olursa, bizde elimizi taşın altına koyarız’ diyor. Birisi ‘kreş yapacaksınız, elektrik aksamı bizden olsun’ diyor. Diğeri ‘park yapacaksanız, şu işi de biz yapalım’ diyoruz. Biz Kastamonuluların dayanışmasına inanıyoruz. Yardımlaşmasına güveniyoruz. Bu memleketi sadece belediyenin çalışmaları üzerinden değil, aynı zamanda toplumsal bir dayanışma üzerinden ayağa kaldıracağımıza inanıyorum. Bu şehri çok seviyoruz. Aynı cesaretle, aynı kararlılıkla, aynı umutla, aynı heyecanla tam yol ileri. Daha yapacak çok işimiz var. İnşallah hem Kastamonu’yu hem Türkiye’yi hak ettiği yere getireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Dilek İlke Karabacak’ın başkanlığında CHP İl Yönetiminde; Erdem Bakırcı, Kübra Balcı, Ferhan Conkar, Ceren Çakır Atalay, Kubilay Çetinkaya, Semih Demiroğlu, Akın Dıramalı, Nihan Doğan, Ömür Doğan, Cengiz Doğanşahin, Erkan Ergülenoğlu, Gülten Göksoy, Aykut Gülnar, Fatma Güney, Uğur Hasanbeşe, Nebahat Kargacıoğlu, Ümit Levent Kurtoğlu, Hasan Hüseyin Küçükaydın, Sefer Küçük, Derya Livan, Mert Namlı, Yasemin Sağlam, Gülden Sezer, Pınar Taflan, Hidayet Tekin, Cihan Tosyalıoğlu, Ahmet Türkmenoğlu, Emre Yeşiloğlu, Serkan Yılmaz ve Gülhan Yüce yer aldı. 
 

Bakmadan Geçme