Disleksili çocuklar hünerlerini sergiledi

Disleksili çocuklar yaptıkları resimlerle Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi'nde sergi açtı.

Disleksili çocuklar hünerlerini sergiledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı İl Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Özgül Öğrenme Gücünü Keşfet” projesi kapsamında disleksili çocuklar, spor, müzik, resim gibi çeşitli alanlara yönlendirildi.

Resim alanında yetenekleri keşfedilen öğrencilerin sosyal hayata daha fazla katılmaları sağlanması amacıyla eğitimler verildi. Öğrenciler bu eğitimlerin ardından ilk sergilerini, beğeniye sundu. Sergi, davetliler tarafından ilgi gördü. Ayrıca disleksili çocuklar, sergiye katılan davetliler için çeşitli şarkılar seslendirip akıl ve zeka oyunları oynadı.

“AKRANLARINDAN DAHA BAŞARILI OLABİLİYORLAR”

Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği Başkanı Hüseyin Demir, serginin açılışında yaptığı konuşmada; “Özgül öğrenme güçlüğü, toplumda daha çok disleksi olarak bilinmektedir. Disleksi, özgül öğrenme güçlüğü olarak tabir ettiğimiz öğrenme güçlüğünün alt dalıdır. Bugün burada Özgül Öğrenme Güçlüğümü Keşfet Projesi çerçevesinde tanısı konulmuş çocuklarımızın müzik dinletisini, resim sergisini ve akıl-zeka oyunları sunumunu izleyeceğiz. Ailelerimiz, çocuklarında disleksi ile karşılaştığında paniğe kapılmakta ve geleceği yönelik hayal kırıklığı yaşamaktadır. Biz çok iyi biliyoruz ki disleksi olgusunu erken dönemde tespit edebilirsek ve gerekli desteği sunabilirsek akranlarından daha üstün başarıya sahip olabiliyorlar. Geçtiğimiz yıl disleksili bir çocuğumuz okulunda satranç yarışmasında birinci oldu. Yine Liseye Geçiş Sınavında başarılı olarak nitelikli liselere kayıt yaptıran çocuklarımız oldu. Akademik başarı her şey değil. İnsanlığın her mesleğe ihtiyacı var. Önemli olan çocuklarımızın iyi bir insan olarak geleceğini şekillendirmek. Çocuklarımız iki aylık gibi kısa bir sürede bu sunumlarını davetlilerimiz için hazırladılar. Projeye katılan çocuklarımıza ve velilerimize, emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZA DESTEK OLALIM, ONLARI KÖRELTMEYELİM”

Öğrenme güçlüğü çeken bir çocuğun annesi de programı çok beğendiğini dile getirerek; “Kızım, özel okula gidiyor, matematik ve Türkçe derslerinde yardım alıyor. Sağ olsun böyle güzel bir dernek kurulmuş, dernek öğrencilerimize müzik, zeka oyunları ve resim becerilerinde yardımcı oldular. Şu an bu sergide kızımın 3 tane resmi var. Çok gurur verici bir şey, yeteneği ortaya çıktı. Okuldaki öğretmenlerimiz de sağ olsun yeteneklerini ortaya çıkartıyorlar ama dernekte daha fazla saat ayırdığı için teknik açıdan daha çok gelişti. Kendine özgüveni geldi, yeteneğini fark ettiği için kendisini severek kursuna gitti. Bu derneği kuran ve bize bu fırsatı veren herkese teşekkür ediyorum. Kızımın başarısının devamını diliyorum, çok gurur verici. Herkes çocuğuna destek olsun, ‘Benim çocuğum yapamaz’ demesin. İnanın her şeyi yapabiliyorlar. Çocuklarımıza destek olalım, onları köreltmeyelim. Çocuklarımız mucizeler yarattı, çok güzel şeyler çıktı ortaya. İnşallah böyle devam eder” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme