Doğanyurt'ta HAP Tatbikatı Gerçekleştirildi

Doğanyurt İlçe Devlet Hastanesi'nde Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatı gerçekleştirildi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Doğanyurt'ta HAP Tatbikatı Gerçekleştirildi

Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatı ile afet ve acil durumlara ilişkin risklerini önlemeyi ve azaltmayı, afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı kılmayı tüm sağlık tesislerinde olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olmak amaçlanıyor. Bu maksatla tüm hastanelerde olduğu gibi, Doğanyurt İlçe Devlet Hastanesi’nde de Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği; saat 12.00’da Doğanyurt-İnebolu yolu arasında bulunan Kayran köyünde Abicim Turizm servis aracının devrilmesi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazadan etkilenen şoför ve yolculardan toplam 5 kişi 112 ambulansı ile hastaneye geldiği, kaza haberinin duyulması ile birlikte, online iletişim platformu vasıtası ile olay yeri ekibi ile iletişime geçerek bilgi alındı. Hastane Afet Planı (HAP) Başkanı talimatları ile Operasyon Şefi organizasyonunda, tüm personel göreve çağrıldı, acil durum dışında hasta alımı durduruldu, mevcut hastaların tahliyesi sağlanmış, basın alanı, personel toplanma alanı, triaj alanı, yeşil alan, sarı alan ve kırmızı alanlar belirlenerek hazır hale getirildi; güvenlik tedbirleri gereğince, hasta yakınları için güvenlik görevlileri tarafından uygun şekilde yönlendirilerek alınan tedbirler kapsamında tüm birimler soğukkanlı bir şekilde olaylara müdahale edecek biçimde konumlandı.

Çok kısa bir sürede olay yerinde hazır bulunuldu. Sahadan gerekli ve doğru bilgiler alınarak güvenlik önlemleri alındı. Hastalara gerekli tedaviler uygulanıp bazı hastaların sevki uygun görüldü. Yaşanan acil durum sonrası kademeli olarak olağan çalışma düzenine dönülüp yeşil kod verildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme