Duayen İsimler Öğretmenlerle Buluşacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncülüğünde başlatılan ve 14 pilot ilden birisi olarak seçilen Kastamonu'da 64 öğretmenin katılımıyla edebiyat, şehir ve kültür alanında iki grupta öğretmen akademisi oluşturuldu.

Haftada bir gün iki saat süreyle ders saatleri dışında 13 hafta süreyle Kastamonu’nun tarihi konak ve mekânlarında alanında uzman isimlerle öğretmenler buluşturulacak. Akademiye gönüllü öğretmenler katılıyor. Öğretmen akademileri ile duygu, düşünce ve davranışta güzeli arayan; Anadolu’nun binlerce yıllık medeniyetinin aklıselim, kalbiselim, zevkiselim seslenişinin günümüze sunduğu çağrıya kulak verecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerin, kişisel, sosyal ve kültürel yönden gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Duayen İsimler Öğretmenlerle Buluşacak

Edebiyat akademisine; alanında duayen isimler öğretmenlerle buluşacak. Nurullah Genç, İbrahim Tenekeci, Erol Erdoğan, Tarık Tufan, Aytaç Açıkalın, İsmail Kılıçarslan, Sibel Eraslan, Ali Emre, Selahattin Yusuf, Melike Günyüz, Bestami Yazgan, Rahmi Er ve Melike Karagözoğlu akademideki öğretmenlerimizle buluşturacak, onları Kastamonu'da ağırlanacak. 

Şehir ve Kültür Akademisi;  Ümit Meriç, Mehmet Serhat Yılmaz, Mustafa Eski, Tuncay Sakllıoğlu, Gülten Küçükbasmacı, Murat Karasalihoğlu, Cevdet Yakupoğlu, Mustafa Bektaşoğlu, Aydoğan Aydoğdu, Erdal Arslan, Rafet Tiryaki ve Hamdi Nalbant yer alacak. 

Akademinin yapılacağı mekanlar ise, “Nasrullah Kadı Cami, Şeyh Şabani Veli Külliyesi, Kasaba Köyü Mahmut Bey Cami, Yakupağa Külliyesi, Cem Sultan Bedesteni, İsmail Bey Külliyesi, Tarihi Kırk Odalı Konak, Atabey Gazi Cami, Mimar Vedat Tek Kültür Merkezi, Kastamonu Yazma Eser Kütüphanesi, Benli Sultan Külliyesi, Hacı Tahir Efendi Konağı ve Şerife Bacı Doğa Kültür Köyü” şeklinde sıralandı. 

Bakmadan Geçme