Dursun Kan Güven Tazeledi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanlığı'nın 5'inci Olağan Genel Kurul Toplantısı Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi'nde gerçekleştirdi.

Genel kurul seçimlerine tek liste giren Dursun Kan tekrar başkan seçilerek güven tazeledi.

Genel kurulda açılış konuşması yapan Dursun Kan; “Değerli şehit ve gazi ailelerimiz, sizler en değerli varlıklarınızı, eşinizi, oğlunuzu, kardeşinizi, babanızı bu vatan için şehit verdiniz. Bunun dünyada herhangi bir karşılığı olamaz. Bundan daha kıymetli bundan daha büyük bir fedakârlık yoktur. Onların bu kahramanlıkları ve fedakârlıkları bizim varlık sebebimizdir” dedi. 

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanlığı’nın 5’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi’nde gerçekleştirdi. Genel kurul seçimlerine tek liste giren Dursun Kan tekrar başkan seçilerek güven tazeledi. 

Genel kurula; Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, İl Jandarma Komutanı Alb. Zafer Özden, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Harun Köksalan, kurum amirleri başta olmak üzere davetliler katıldı.

Genel kurulda açılış konuşması yapan Dursun Kan; “Değerli şehit ve gazi ailelerimiz, sizler en değerli varlıklarınızı, eşinizi, oğlunuzu, kardeşinizi, babanızı bu vatan için şehit verdiniz. Bunun dünyada herhangi bir karşılığı olamaz. Bundan daha kıymetli bundan daha büyük bir fedakârlık yoktur. Onların bu kahramanlıkları ve fedakârlıkları bizim varlık sebebimizdir. Bizler, sizler için ne yaparsak sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Sizlere olan minnet borcumuzu anlatmada ne söylesek azdır. Sizler bizim başımızın tacısınız ve hepinizin başımızın üstünde yeri var. Şehitlerimizin emaneti olan sizlere ve gazilerimize sahip çıkabilmek, sizlerin derdiyle dertlene bilmek, mutluluğunuzla mutlu olabilmek bizler için en kutsal görevdir. Toplumun her kesiminde sizleri onurluca temsil edebilmek bizlerin görevidir. Derneğimiz Kastamonu Şube Başkanlığı Olarak kuruluşumuzdan bu yana siz değerli ailelerimizin desteği ve yönetim kurulumuzla beraber 14 yıldır Kastamonu’da örnek gösterilen bir dernek haline geldik. Bundan da onur ve gurur duymaktayız. Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimize, vefat eden kahraman gazilerimize Allah’tan rahmet, halen yaşayanlara yakınlarına ve gazi arkadaşlarımıza sağlıklı ve uzun ömürler diler saygılar sunarım” dedi. 

'Çalışmalar Son Derece Yoğun Bir Şekilde Geçiyor'

Toplantıda açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık; “Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Kastamonu’nun şahsında yeri farklı olan 1994 ve 1996 yıllarında Kastamonu Taşköprü’de burada görev yapmak bana nasip oldu. Her zaman için şehit ailelerimizin ve gazilerimizin genel merkezinde Kastamonu şubemizin ayrı bir yeri var. Bizler genel merkezde yaklaşık 6 yıldır Genel Başkan ve yönetim Kurulu olarak görev yapmaktayız. Son 7 hafta boyunca hafta sonları bütün illerde şubelerimizin genel kurullarına bizlerde dahil olmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl yapmış olduğumuz 6 yıllık çalışmalar sonrasında malumunuz şehit anne ve babalarımızın bu ekonomik sorumlu zamanlarda maaşının yeterli gelmemesi, gazi arkadaşlarımızın yine aynı şekilde olan durumları dün çalışma ve sosyal güvenlik Bakan Yardımcısı Sayın Faruk Özçelik’le yaptığımız görüşmede gazilerimizin protez ve ortez sorunlarıyla ilgili taleplerimiz oldu. Yine geçtiğimiz hafta salı günü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş hanımın genel şubemizi ziyaretinde yapmış olduğumuz çalışmalar son derece yoğun bir şekilde geçiyor. Geçtiğimiz yıl 4 madde ile ‘TBMM’ Türkiye Büyük Millet Meclisinde şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin sorunlarına Sayın Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın aracılığıyla meclise kadar getirmiştik. Bu maddelerde şehit anne-babalarının maaşlarının iyileştirilmesi, şehit ailelerimize bir defaya mahsus. Gazilerimizin de ortopedik engelli olanlarına ÖTV muafiyetinden faydalanmasının şehit ailelerimizin süresiz ve bundan yaralanamayan gazilerimizin tamamına her yıl 7 yılda bir ÖTV muafiyetinin getirilmesiyle ilgili talebimiz oldu. Şehit ve gazi çocuklarımızın 25 yaşından sonra ellerinden alınan kimlik kartlarının en azından kendilerini tanıtmaları açısından devam ettirilmesi ya da onursal bir kimlik kartı verilmesiyle ilgili bir çalışma yaptık. 4’üncü maddede muharip gazilerimizin almış oldukları şeref aylıklarını asgari ücret seviyesine çıkarılmasıyla ilgili bir çalışmaydı. Bu 4 kanun maddesi Meclise geldiğinde biz elimizden geldiği kadar TBMM’de grubu bulunan bütün siyasi partileri sadece o eli kanlı terör örgütüne destek verenler haricinde hepsiyle birebir yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda Türkiye Muharip Gaziler Derneğimizin üyelerinin o maddesi kanunlaştı. Şu an şehit anne, babalarımızın maaşıyla ilgili iyileştirme Sayın Cumhurbaşkanımızın önünde Milli Savunma Bakanlığı Komisyonu’nda 2’nci madde olarak sunduk” ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme