Eflanili Konağı, Ramazan ayında bin 500 depremzedeyi ağırladı

Kastamonu Eflanili Konağı İşletmecisi Halil Avanoğlu 'Çeşitli yardım dernekleriyle iletişime geçerek ramazan ayı boyunca ortalama bin 500 kişiye yemek verdik. Yani her gün 50 depremzede ile bir araya geldik' dedi.

Kastamonu’da 2001 yılında turizme kazandırılan, yöresel yemek ve ürünlerin sunulan Eflanili Konağı, Ramazan’da bin 500 depremzedenin yanında oldu.

Kastamonu Eflanili Konağı İşletmecisi Halil Avanoğlu, depremin hemen ardından bölgeye Kastamonu Turizm ve Otelciler Derneği (KASTOD) ile birlikte 2 minibüs yardım ulaştırdı. Bölgede gördüklerinden etkilenen Avanoğlu, ilimize döndükten sonra da depremzedelerin yanında olmaya devam etti.  

Avanoğlu, Ramazan’da da depremzedeler için çalışma yürüterek, hem günde 50 depremzede aileye ücretsiz iftar düzenledi hem de depremzede çocukların mutlu olması için çeşitli dernekler ile müşterek hareket ederek psikososyal destek de sağladı. Avanoğlu’nun depremzedeler için yürüttüğü maddi ve manevi yardımlar çevresine örnek oluyor.

“HER GÜN 50 DEPREMZEDE İLE BİR ARAYA GELDİK”

Kastamonu Eflanili Konağı işletmecisi Halil Avanoğlu, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük üzüntü duyduğunu belirterek; “İlk günden itibaren 7’den 70’e herkes bölgeye yardım etmek için koştu. Biz de kendi çabamızla ‘Ne yapabilirim, nasıl daha faydalı olabilirim?’ diye düşünerek mübarek ramazan gününde deprem bölgesinden gelen ailelere bir iftar programı hazırlamayı düşündük. Tabii bizi destekleyen arkadaşlarımız da oldu. Çeşitli yardım dernekleriyle iletişime geçerek ramazan ayı boyunca ortalama bin 500 kişiye yemek verdik. Yani her gün 50 depremzede ile bir araya geldik” dedi.

“ONLARIN ÜZERLERİNDE OLUMSUZ ETKİLERİ GİDERMEK İÇİN PLANLARIMIZ VAR”

Dernekler vasıtasıyla depremzedelere ulaştıklarını anlatan Avanoğlu; “Dernekler ayrıca çocuklara psikososyal destek de verdi. Farklı etkinlikler ile onların yüzünü güldürdüler. Onların mutlu olması bizleri de mutlu etti. Şimdi farklı etkinliklerle de onların yanında olmayı düşünüyoruz. Örneğin at çiftliklerinde etkinlikler ve kahvaltı programlarıyla onların üzerlerinde olumsuz etkileri gidermek için planlarımız var. İnşallah bunları da sağlarız” diye konuştu.

“BİRÇOK FAALİYETTE BULUNDUK”

Birlik ve beraberlik içinde olunduğu sürece yaraların hızla sarılacağının altını çizen Avanoğlu; “Kısa bir süreç değil, herkesin yardım yapmaya devam etmesi gerekiyor. Devlet, millet bir olarak bu durumun da üzerinden geleceğimizin kanaatindeyim. Deprem bölgesine de gittik Hatay’a ve oradan çok etkilendik. İnanılmaz bu durumdu. Getirdiğimiz yardımları dağıttıktan sonra dönüşte 40 kişilik bir aileyi de beraberimizde getirdik ve Kastamonu’ya yerleştirdik. Bu beni ve diğer arkadaşlarımı çok etkilendi. Bu etkiyle birlikte gerek onlara eşya sağlamak olsun gerekse de onların ürettiği ürünleri tanıtmak gibi birçok faaliyette bulunduk ve bulunmaya da devam ediyoruz. Depremzedelerin hayatı normale dönene kadar elimizden geldiğince yardımcı olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme