Eğitim-Bir-Sen'de Birlik Ve Beraberlik Vurgusu
Eğitim-Bir-Sen Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı, Park Dedeman'da yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Eğitim-Bir-Sen Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı, Park Dedeman’da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Şube yönetim kurulu üyeleri, kadın komisyonu üyeleri, üniversite teşkilatı temsilcileri ve ilçe başkanlarının hazır bulunduğu toplantıda teşkilat çalışmaları, sendikal kazanımlar ve sahadaki güncel gelişmeler ele alındı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, yetkili sendika olmanın beraberinde ciddi bir sorumluluk getirdiğini belirterek, bu bilinçle hareket ettiklerini söyledi. Teşkilatın sahadaki dinamizminin önemine dikkat çeken Sancaktaroğlu, birlik ve beraberlik ruhunun güçlenerek devam ettiğini ifade etti. “Dostluk ve kardeşlik hukuku içerisinde, kimseyi ötekileştirmeden, çekinmeden ve ürkmeden yolumuza devam ediyoruz” dedi.
Merkez ilçede yetkili sendika olduklarını hatırlatan Sancaktaroğlu, 2026 yılı Mayıs ayında yapılacak mutabakat sürecinin ardından Kastamonu genelinde de yetkiyi alacaklarına inandıklarını belirtti. Yetkili sendika olmanın çalışanlar lehine somut kazanımlar getirdiğini vurgulayan Sancaktaroğlu, merkez ilçede yetki alındıktan sonra gerçekleştirilen banka promosyon görüşmelerinde Halkbank ile 97 bin TL tutarında anlaşma sağlandığını ifade etti. Ayrıca özel idare, Kastamonu Üniversitesi ve farklı illerde yapılan promosyon sözleşmeleri dikkate alındığında, çalışanlar adına en yüksek rakamlardan birinin elde edildiğini söyledi.
‘7 Gün 24 Saat Ulaşılabilir Olmaya Devam Edeceğiz’
Sendikal kazanımların sadece mali haklarla sınırlı olmadığını belirten Sancaktaroğlu, özlük hakları, çalışma şartları ve idari süreçlerde üyelerin yanında olmaya devam ettiklerini dile getirdi. Tüm üyelere taşınabilir, şarj edilebilir Bluetooth hoparlör ve FM radyo hediye edildiğini ifade eden Sancaktaroğlu, bundan sonraki süreçte de üyelerin motivasyonunu artıracak ve aidiyet duygusunu güçlendirecek çalışmaların süreceğini kaydetti. “Üyelerimizin talep ve sorunlarının çözümü için 7 gün 24 saat ulaşılabilir olmaya devam edeceğiz” dedi.
Toplantıda ilçe başkanları ilçelerindeki üye çalışmaları, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Şube başkan yardımcıları, kadınlar komisyonu başkanı ve üniversite teşkilatı başkanı da kendi alanlarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunarak teşkilatın gelecek dönem yol haritasına dair görüşlerini paylaştı.
Karşılıklı istişarelerin ve değerlendirmelerin yapıldığı İl Divan Toplantısı, birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona erdi.