Eğitim Fakültesi Çocuklarla Buluştu

Kastamonu Üniversitesi Fakültesi tarafından düzenlenen 'Eğitim Fakültesi Çocuklarla Buluşuyor' etkinliği kapsamında üçüncü olarak Daday'da yer alan 125'inci Yıl Anaokulu'na, Miralay Halit Bey İlkokulu'na ve Atatürk Ortaokulu'na gidildi.

İlkokulun bahçesinde başlayan etkinliklerde, ilkokul ve anaokulu öğrencilerine etkinlikler düzenlenirken, öğleden sonra ortaokul öğrencilerine yönelik etkinlikler gerçekleştirildi. Öğle arasında Daday MYO’ya misafir olan öğretim üyeleri ve öğrencileri birlikte yemek yedi, bahçede dinlendiler. Etkinlikler tamamlandıktan sonra Yumurtacı Göleti’ne gidildi, doğa yürüyüşü yapıldı.Eğitim Fakültesi Çocuklarla Buluştu

Fen Bilgisi, Matematik Eğitimi, Müzik Eğitimi, Resim Eğitimi, Sınıf Eğitimi, Okul Öncesi Eğitimi, Türkçe Eğitimi ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim dalları olmak üzere toplam sekiz anabilim dalından Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emine Karasu Avcı önderliğinde 7 öğretim elemanı ile 37 öğrenci katıldı. Toplamda 10 atölye bulunan etkinlikte, öğrencilerin katılımıyla çeşitli konularda atölye çalışmaları gerçekleştirildi. 

Öğrencilerle Eğitici ve Keyifli Vakit Geçirme Fırsatı Buldular

Daday’da gerçekleştirilen "Eğitim Fakültesi Çocuklarla Buluşuyor" etkinliği, öğretmen adaylarına uygulama deneyimi kazandırmaya ek olarak okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile üniversite öğrencilerini bir araya getiriyor. Etkinlikler ile fakültenin öğretmen adayları, öğrencilerle eğitici ve keyifli vakit geçirme fırsatı buldular.

Fakülte öğrencilerin yanı sıra etkinliklerin gerçekleştiği okullardaki öğretmenler ve öğrenciler de etkinliklerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İlkokul ve ortaokul öğrencileriyle yapılan görüşmelerde “Böyle etkinliklerle öğrenmek çok eğlenceli, her gün gelin” şeklinde dönüşler olurken, öğretmenler de öğrencilerinin sınıf ortamından farklı olarak yeni ve farklı öğretim yöntemleriyle karşılaşmalarının, yaparak yaşayarak öğrenme deneyimlerinin, gelişimleri açısından oldukça değerli olduğunu ifade ettiler.

Özel Haber

Bakmadan Geçme