Ekşili pilav ikram edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan 'Türk Mutfağı Haftası' çerçevesinde, Kastamonu Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlik gerçekleştirildi.

Ekşili pilav ikram edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etkinlikte İhsangazi Belediye Başkanlığı’nca hazırlatılan ekşili pilav vatandaşlara ikram edildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu, Türk Mutfağı Haftası kapsamında coğrafi işaretli ekşili pilav ikramı yaptıklarını belirterek; “Türk Mutfağı Haftası ilk olarak geçen yıl kutlanmaya başladı. Bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Türk mutfağı, dünya mutfağı içerisinde önemli bir yer tutuyor. Anadolu tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir coğrafya, dolayısıyla bu tarihe yolculuk süresince birçok medeniyet Türk mutfağını etkilemiş. Biz de bu yıl ki hafta içerisinde çeşitli etkinlikler planladık. Mayıs ayının başında liseli şefler yarışıyor yemek yarışması devam ediyor. İnşallah çarşamba günü final yarışmasını gerçekleştirilecek. Yarın Kurşunlu Han’a davet ettiğimiz iki ünlü şefimiz. Mutfak şovu gerçekleştirecekler. Daha sonra Banka Sokak’ta Banka Sokak’ta Kastamonu yemeklerinden fotoğraf sergisi açacağız. Cuma günü de coğrafi işaretli Devrekani cırık tatlısı ikramı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“KASTAMONU MUTFAĞINI ÖN PLANA ÇIKARMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

İlimiz mutfağının Türk mutfağı içerisinde çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Şenoğlu; “Osmanlı döneminde birçok aşçının Kastamonulu olduğunu biliyoruz. Kastamonu da tıpkı Anadolu gibi tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir ilimiz. Dolayısıyla ev sahipliği yaptığı kültürlerden etkilenmiş bir mutfak kültürüne sahibiz. Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde yöresel ürünlerimizi Kastamonu mutfağını ön plana çıkarma gayreti içerisindeyiz” dedi. 

“VATANDAŞLARIN İLGİSİNDEN MEMNUNUZ”

Vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını belirten İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık ise vatandaşlara 10 bin yıllık siyez buğdayından yapılan ekşili pilavı ikram ettiklerini söyledi.

Bakmadan Geçme