Engelli Çocuğa Sahip Annelere Eğitim Verilecek

Kastamonu Üniversitesi'nin Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Havva Kaçan'ın yürütücülüğünü yaptığı 4008 -Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında hazırlanan 'Güçlü Anne, Güçlü Özel Birey' isimli proje TÜBİTAK tarafından desteklendi.

Dicle Üniversitesi’nden Doç. Dr. Funda Gümüş ve İstanbul Üniversitesi/İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nurhan Eren araştırmacı olarak yer aldığı proje, TÜBİTAK’tan 230 bin TL destek aldı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Havva Kaçan’ın yürütücülüğünde 7 ay sürecek proje kapsamında engelli çocuğa sahip annelere 15 farklı konuda eğitim verilecek.  

Yöresel El Sanatlarını İçeren Atölye Eğitimi Verilecek

Özel gereksinimi çocuğa bakım verenlerin yükünün azaltılması ruhsal sağlamlıklarının arttırılması ile aile içi ilişkilerin güçlendirilmesini sağlamak amacıyla yapılacak olan projede annenin ruh sağlığını arttıracak eğitim ve sanatsal atölyeler açılacak. Projede annelere psikoeğitim, psikodrama, etkili iletişim becerileri, kendimle şefkatli anlar, boş zaman etkinlikleri gibi eğitimlerinin yanında, ebru sanatı, ahşap boyama, takı tasarımı eğitimi, ahşap boyama ve Kastamonu kültürüne ait yöresel el sanatlarını içeren atölye eğitimi verilecek.

Proje kapsamında üretilen el emeği ürünler “Üretiyorum Satıyorum” faaliyetleri kapsamında E- ticaret pazar yerleri atölyeleri açılarak el emeklerinin uygulamalar aracılığı ile nasıl satılacağı öğretilecek. Bu projeyle engelli bireylere sahip olan annelerin ruhsal sağlıkların arttırılması ve edindiği hobilerden ürettiği el emeklerini satarak ek gelir elde ederek toplum huzuruna katkı sağlanması hedefleniyor. 

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bu projede ve çalışmada yer alan akademisyenleri tebrik ederek, destekleri için Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine şükranlarını sundu. Ayrıca Rektör Topal, proje çalışmalarında kurumu teşvik eden yaklaşımlarından dolayı TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a da teşekkür etti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme