Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt'tan Kastamonu temasları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt katılımıyla Kurşunlu Han'da basın toplantısı düzenlendi.

Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt'tan Kastamonu temasları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un katılımıyla Kurşunlu Han’da basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Kulaoğlu, Daday Belediye Başkanı Fehmi Taş, CHP Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak ve partililer katıldı.

Konuşmasına ilimizin dünyanın en güzel yerlerinden biri olduğunu dile getirerek başlayan Bozkurt; “İnsan bazen görmediği yerleri bilmeyince, ne kadar güzel yerler olduğunu fark etmiyor. Ben Kastamonu’ya sel felaketi yüzünden gelmiştim, dünyanın en güzel yerlerinden bir tanesi, burada olmaktan çok mutluluk duyuyorum. Zaten Kastamonu insanı Kurtuluş Savaşı’nın en büyük destekçilerinden. Malum seçim süreci. Demokrasi ile belli süre yetkimizi iddiası olanlara teslim ediyoruz. Biz de Türkiye Cumhuriyeti devletinin birikimlerine, dünyadaki yerine, yer altı ve yer üstü kaynaklarına, insan kaynaklarına uygun yönetilmediğini düşünüyoruz. Birçok sorun yaşıyoruz, bu sorunların bizim kaderimiz olmadığına inanıyoruz. Bu sorunların çözümlerinin öncelikle bir arada olmak, ardından da tüm şehrin ihtiyaçlarını doğru tespit edip bu ihtiyaçlara dahil projelerimizi uygulamakla yaşadığımız sorunların tamamından kurtulabileceğimize inanıyoruz. Seçim çalışmasında bazen selam almayan arkadaşlar var. O kadar kalıplaşırmış ki sanki mağlubiyet, galibiyet takım yarışması durumuna gelmiş, selam almayan kişilerle karşılaşıyoruz. Bu Cumhur İttifakı tarafından söylenen Türkiye’nin bekası açısından çok riskli bir durum. Bu ayrışmanın ortadan kaldırılması lazım, kaldırmazsak konuşamayız, konuşmazsak sorunlarımızın farkına varamayız. Sorunlarımızın farkına varamazsak da bu içinde bulunduğumuz ekonomik sorunların düzelmesi mümkün değil” dedi. 

“CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ, BİZİM İHTİYACIMIZ OLAN SİSTEM DEĞİL”

Hizmet verme konusunda engellerle karşılaştıklarının altını çizen Bozkurt; “Bugün Türkiye’nin içindeki sorunlarından çıkması için iki tane reçetesi var. Bir tanesi bu sistemin sonlandırılması, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi ve yerel yönetimlerin hizmet etme yollarının kolaylaştırılması gerekiyor. O kadar büyük engellerle karşılaşıyoruz ki hizmet vermek için. Evet, ekonomik olarak sıkıntıya sokuyor bizi,  ilçemizin devraldığı sorunları hizmet etmekte zorlaştırıyor ama bunların üzerinden bilgimiz, birikimimiz ve projelerimiz ile kalkacağımıza eminiz. Sistem olarak da bu sistemin değişmesi lazım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, bizim ihtiyacımız olan sistem değil. Yetkinin bu kadar merkezi bir şekilde bir yerde toplanması hem karar alma şeklini oldukça yavaşlatıyor hem de alınan kararların sakıncalı olmasına neden oluyor. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Hanım bir açıklama yapmıştı, dedi ki ‘Cumhurbaşkanı haftada 36 bin imza atıyor.’ Şimdi düşünün bir kişinin haftada 36 bin imzayı atması için 7 gün çalışsa günde 5 bin imza atması lazım. Bunun iki tane sakıncası var. Kontrolsüz bir şekilde yetkilerini birilerine devrediyor demektir, onların bu yetkileri nasıl kullandığı belli değil. İkincisi de ihtiyacımız olan kararlar sakıncalı bir şekilde geçiyor. Bir de bu sistemi değiştirecek, dönüştürecek bir lidere ihtiyacımız var bu süreçte. Yetkilerden vazgeçilecek süreye kadar ülkenin doğru yönetilmesi çok ama çok önemli. Zira içinde bulunduğumuz durumdaki sorunlar dünyanın birçok ülkesinde yaşanmıyor. Yüzde 120’nin üzerinde açıklanmış enflasyon dünyanın başka hangi bölgesinde var bilemiyorum. Gelişmiş ülkelerin hiçbirisinde yok. Bize öyle bir tablo çiziliyor ki sanki dünyanın her yerinde kriz var ama bizden teğet geçiyor, gerçek bu değil. Bu sistemi değiştirecek, dönüştürecek bir Cumhurbaşkanına ihtiyacımız var. Bilgisi birikimi ile insanlara olan sevgisiyle, insanların çıkarlarını kendi çıkarlarının önünde tutan, birlik beraberlik dışında başka bir şey söylemeyen bir lidere ihtiyaç var. Bize göre onun adı da Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Onun liderliğinde bütün Türkiye nefes alacaktır. Ülke bu zaman kadar uğradığı tahribatı kısa sürede tamir edecek, sonrasında da geleceğe güvenle, inançla bakmış olacağız” diye konuştu. 

Bozkurt, yaptığı konuşmanın ardından il merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu.
 

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme