Fakas Çayı Islah Ediliyor

Cide İlyas Bey ve Baltacı Köyleri Fakas Çayı ıslahı işinde çalışmalar hızla devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Kastamonu’ya yaptığı yatırımlarla Kastamonu'nun mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kastamonu'da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.Fakas Çayı Islah Ediliyor

Cide İlyas Bey ve Baltacı Köyleri Fakas Çayı ıslahı işinde çalışmalar hızla devam ediyor. Yer teslimi yapılarak inşaat çalışmalarına başlanılan Fakas Çayı’nda imalatların hızla devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Fakas Çayının ıslahı ile birlikte Taşkın risklerini en aza indirmeyi planlıyoruz” dedi.

‘Cide de Taşkınları Kontrol Altında Tutmak İçin Çalışıyoruz’

Fakas Çayı Islah EdiliyorCide’de yaşanabilecek taşkınları kontrol altında tutmayı amaçladıklarını söyleyen Genel Müdür Mehmet Akif Balta; “Batı Karadeniz iklimi sebebiyle yoğun yağışlar aldığından zaman zaman hepimizi üzen taşkın olayları ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu bağlamda bölgede taşkın kontrol tesisi ve üst havza tedbirlerinde yoğun mesai ile çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz. Kastamonu ili Cide ilçesi İlyasbey, Baltacı köylerimizden geçmekte olan Fakas Çayı 103 milyon 784 bin 500 TL bedelli ihalede fiziki gerçekleşme oranı yüzde 75.95 olup, çalışmalarımız hızla devam etmektedir. İş kapsamında 1 adet betonarme köprü, bin 720 m istifli taş tahkimat, bin 116 m çift taraf1ı duvar, 37 adet betonarme brit, imalatları yapılacaktır ve bu imalatların tamamlanması ile birlikte tesisin Cide İlyasbey ve Baltacı köylerimizi taşkın risklerinden korumasını planlıyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme