FEV Spor Kulübü'nün Tanıtımı Yapıldı

Turhan Topçuoğlu Parkı'nda belediyeye ait salonda Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'nun katılımıyla Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV) Spor Kulübü Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

Kastamonu Belediyesi ile Fiziksel Engelliler Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitimi (SBK) Projesi kapsamında yapılan tanıtım toplantısına Fiziksel Engelliler Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Tatar, Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz ve çok sayıda özel birey katıldı.

FEV Spor Kulübü'nün Tanıtımı YapıldıProgramda açılış konuşmasını gerçekleştiren Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz; “Kastamonu’da çok güzel bir hizmet. Özel bireylerimiz için burası çok kıymetli. Çocuklarımızın tekerlekli sandalyenin dışında hareket edebilmesi çok önemli. 240 kişilik Gençlik ve Spor Merkezi’nde çalışma salonunda özel bireylerimize hizmet ediyoruz ama bir tane bedensel engelli özel bireyimizi alamadık. Bu Kastamonu için bir mucize. Kastamonu çok şanslı” diyerek teşekkür etti.

‘Konsepte En Uygun Yer Burası Oldu’

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, ciddi bir emek verdiklerini belirterek; “Böyle bir merkez Türkiye’de 3’üncü oldu. Konsepte en uygun yer burası oldu. Fiziksel engelliler için bazı şeyler çok büyük bir problem. Bu problemlerin üstesinden gelmenin yolu eğitimden geçiyor. Aynı zamanda fiziksel gelişimleri için de bir süre alet var. İhtiyaca göre bu aletlerde takviye edilecek” diye konuştu.

‘Evde Tek Başına Kaldığında Aç Kalmaması Lazım’

Fiziksel Engelliler Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Tatar ise; “İçerisi bir spor salonu değil. Fonksiyon Fiziksel Engelliler Vakfı’nın özel geliştirdiği bir proje. Bu proje içerisinde fizyoterapist ve spor uzmanlarıyla bir muayene gerçekleştiriyoruz. Bugün aslında biz ilk muayeneyi yapacağız. İlk muayene genelde bir eleme muayenesidir. Yani bu sistemden fayda görecek çocukları belirliyoruz. 2’nci muayenede farklı ekipmanlar getiriyoruz. Bunlarla çocuklarımızın hangi fonksiyonları eksik ve bu fonksiyonları yerine koymak için biz nasıl bir program yapmalıyız. Bu fizyoterapi ya da bir beden eğitimi programı değil. Her iki fonksiyonu da yapan bir işlev olacak. Zihinsel engelli bir çocuk varsa, evde yemek yapmasını öğrenmesi lazım. Evde tek başına kaldığında aç kalmaması lazım. Ağır engelli bir çocuğumuz varsa, bunu nasıl yıkayacağımızı öğrenmemiz lazım. Herkes bir metot geliştiriyor, doğru mu yanlış mı belli değil. Aynı zamanda çocuklarımız büyüyor ve buna bağlı olarak sorunlar başlıyor. Aileye bu işte nasıl baş edebileceğinin öğretilmesi gerekiyor. İnşallah çocuklarımıza faydalı ve marka olacak bir çalışma sergileriz” şeklinde konuştu.  

Bakmadan Geçme