Gazi'de Buruk Sevinç, Hasan Sakatlandı
TFF Nesine 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz GMG Kastamonuspor, ligin 15'inci haftasında evinde düşme potasından uzaklaşmak isteyen, Karacabey Belediye Spor'u ağırladı.
TFF Nesine 2’nci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcimiz GMG Kastamonuspor, ligin 15’inci haftasında evinde düşme potasından uzaklaşmak isteyen, Karacabey Belediye Spor’u ağırladı.
İlk yarı her iki takımda temkinli bir oyun sergiledi. Orta saha mücadelesi ağırlıklı geçen ilk yarı golsüz sonuçlandı. İkinci yarının başında yaşanan talihsiz bir pozisyon sonucunda rakip takım penaltı kazandı ve öne geçti. Bu dakikadan sonra temsilcimiz oyuna ağırlığını koymaya başladı. Maçın kırılma anı olan 60’ncı dakikada İbrahim Halil takımımıza serbest vuruş kazandırırken, takip takımında 10 kişi kalmasını sağladı. Hasan’ın mükemmel serbest vuruşu takıma beraberliği getirirken, bu golden dakikalar sonra Hasan Ayaroğlu ciddi bir şekilde sakatlandı ve hastaneye kaldırıldı. Temsilcimiz Mertan’ın golüyle 3 puanı almasını bilirken, Hasan’ın sakatlığı buruk bir sevince neden oldu.
Gazi Stadyumu’ndaki zorlu karşılaşma temsilcimiz GMG Kastamonuspor’un başlama vuruşuyla başladı. Maçın ilk dakikalarından itibaren temsilcimiz ön alan baskısıyla rakibini zorlarken, Karacabey Belediye Spor kontra ataklarla temsilcimizi zorlamaya çalıştı.
Maçın 10’uncu dakikasında ilk tehlikeli atağı Karacabey Belediye Spor gerçekleştirdi. Defansımızın arkasına atılan topta Karacabey Belediye’nin oyuncusu Sedat topla buluştu. Sol kanattan ceza sahamıza giren Serhat’ın şutu yan ağlarda kaldı.
Bu pozisyonun devamında devam eden oyunda temsilcimiz ön alan baskısıyla topu kazandı. Topla buluşan Hasan Ayaroğlu’nun sol ayağıyla kaleye gönderdiği şutu Kaleci Taha son anda kurtardı. Rakibi karşısında baskısını arttıran temsilcimiz maçın 17’nci dakikasında net bir pozisyon yakaladı. Sağ kanattan inen Hasan Ayaroğlu’nun ceza sahası içine çevirdiği topla İbrahim Halil Talay buluştu. İbrahim’in şutu kalenin üzerinden auta gitti.
GMG Kastamonuspor’un baskısından bunalan Karacabey, ön alan baskısıyla üzerindeki baskıyı kırmak istedi. Maçın 20’nci dakikasında Sedat orta sahada baskıyla topu kazanarak, sol kanattan bindirme yapan Talha Yünkuş’a topu aktardı. Kaleci Haktan, Talha’nın önünü kapatmak için kalesinden çıktığı esnada Talha, topu ceza sahası içine ortaladı. Ceza sahası içine gelen topu Abdullah Balıkçı röveşata ile boş kaleye yollamak istedi. Düzgün bir vuruş yapamayan Abdullah’ın şutu auta gitti.
Maçın 27’nci dakikasında GMG Kastamonuspor’un gelişen atağında Kazım Can Kahya’ya sert müdahalede bulunan Karacabeyli oyuncu Osman Kocaaga sarı kart gördü.
Karşılıklı ataklarla birbirlerini yoklayan her iki takım, orta saha mücadeleleriyle birbirlerine üstünlük sağlamaya ve oyunun kontrolünü ele geçirmeye çalıştı. Maçın 38’inci dakikasında temsilcimizde Kazım Can Kahya, itirazlarından dolayı sarı kart gördü.
45+3’te Karacabey’da Talha oyuncularımızı çalımlayarak, ceza sahamız içine girmeye çalıştı. Ceza sahamıza girmeden yapılan faul sonrası Talha yerde kaldı ve Karacabey tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Sedat’ın şutu baraja çarparak kornere gitti. Korner atışı sonucunda gol sesi çıkmayınca ilk yarı golsüz tamamlandı. İLK YARI SONUCU: GMG KASTAMONUSPOR 0-0 KARACABEY BELEDİYE SPOR.
İkinci Yarı
İkinci yarıya iki takımda oyuncu değişikliği ile başladı. Temsilcimizde İsmail Güven oyundan çıkarken yerine Mertan Caner Öztürk girdi. Karacabey’de ise Fatih Eren oyundan çıkarken, yerine Kayra Palabıyık oyuna girdi.
Maçın 48’inci dakikasında Karacabey Belediye Spor korner kazandı. Sol kanattan kullanılan kornerde Kayra Palabıyık topla buluştu. Kazım Can’ın müdahalesi sonrasında Kayra yerde kaldı. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Sedat Cengiz topu ve kaleciyi ağrı köşelere göndererek, takını öne geçirdi. GOL: GMG KASTAMONUSPOR 0-1 KARACABEY BELEDİYE SPOR.
Maçın 49’uncu dakikasında gelişen atağımızı faulle kesen Kayra Palabıyık, sarı kart gördü. Maçın 58’inci dakikasında gelişen atağımızda Kadir Ari, sağ kanattan sıfıra inerek topu altı pasa gönderdi. Topla buluşan Hasan Ayaroğlu’nun yerden şutu Kaleci Taha’da kaldı.
60’ncı dakikada Hasan Ayaroğlu, defans arkasına sarkan İbrahim Hali Talay ile topu buluşturdu. Topla buluşan İbrahim Halil, ceza sahasına girerken, Ökkeş Karaoğlu tarafından yere indirildi. Hakem hiç tereddüt etmeden serbest vuruş verirken, Ökkeş Karaoğlu kırmızı kart gördü. Akabinde kullanılan serbest vuruşta Hasan Ayaroğlu, topu doksana takarak maçta beraberliği sağladı. GOL: GMG KASTAMONUSPOR 1-1 KARACABEY BELEDİYE SPOR.
Maçın 65’inci dakikasında ise çok talihsiz bir olay yaşandı. Hasan Ayaroğlu yine şık bir pasla İbrahim Halil Talay’ı defansın arkasına kaçırdı. Sol kanata açılan topla buluşan İbrahim topu Hasan çıkardı. Hasan’ın sert şutu kaleci Taha’dan döndü. Yükseklik kazanan topa Hasan Ayaroğlu ve Fahri aynı anda müdahale etmek isterken, kafa kafaya çarpıştı. Hasan Ayaroğlu’nun bilincini kaybetmesi üzerine sahaya ambulans girdi. Pozisyonda ciddi bir şekilde yaralanan Hasan Ayaroğlu, acil olarak hastaneye kaldırıldı. Pozisyonda yaşanan gerilimden dolayı temsilcimiz Yasin Başataç, Karacabey’de ise Sedat Cengiz sarı kart gördü.
Yaşanan sakatlıktan dolayı Hasan Ayaroğlu’nun yerine Egemen Pehlivan oyuna girerek, Karacabey Belediye Spor’da da Kayra Palabıyık, Abdullah Balıkçı oyundan çıktı. Yerlerine Nejdet Nezir Bilir ve Oğul Dora oyuna girdi.
Maçın 77’nci dakikasında gelişen atağımızda Yasin Başaytaç ceza sahasına topu doldurdu. Topla buluşan Egemen Pehlivan topu Mertan Caner Öztürk’e indirdi. Altı pasta topla buluşan Mertan plase ile topu ağlara gönderdi. GOL: GMG KASTAMONUSPOR 2-1 KARACABEY BELEDİYE SPOR.
Maçın 78’inci dakikasında ise sol kanattan gelişen atakta Mertan Caner topu ceza sahası içine çevirdi ama İbrahim topa dokunmayı başaramayınca net bir gol pozisyonu kaçtı.
Golden sonra Karacabey’de Muhammed Enes Yılmaz oyundan çıkarken yerine Azat Çakar oyuna girdi. Hasan Ayaroğlu ile kafa kafaya çarpışan Fahri Pınar, yaşadığı sakatlıktan dolayı devam edemedi maçın 86’ncı dakikasında yerini Berke Yiğit Büyük oyuna girdi.
90+4’te gelişen atağımızda Mertan topu İbrahim’e indirdi. İbrahim’in şutu Karacabey defansından döndü. 90+6’da Kazım Can Kahya oyundan çıktı ve yerine İsmail Hasan Bakkal oyuna girdi. 90+9’da ise temsilcimizde İbrahim Halil Talay oyundan çıkarken, yerine Semih Cankurt oyuna girdi. Oyuncu değişikliğinden saniyeler sonra hakem maçın bitiş düdüğünü çaldı. MAÇ SONUCU: GMG KASTAMONUSPOR 2-1 KARACABEY BELEDİYE SPOR.


