• Haberler
  • Genel
  • GaZZete Yazdı: İsrail Soykırımına Direnen Gazetecilere İthaf Olunur

GaZZete Yazdı: İsrail Soykırımına Direnen Gazetecilere İthaf Olunur

'İşgalci İsrail, gazetecileri öldürerek gerçekleri susturamaz!'

Press For Palestine Filistin İçin Gazeteci Dayanışması Cahide Hayrunnisa Çiçek'in koordinatörlüğünü üstlendiği GaZZete 'İsrail Soykırımına Direnen Gazetecilere İthaf Olunur' başlığıyla yayımlandı.

"İşgalci İsrail, gazetecileri öldürerek gerçekleri susturamaz!" manşetiyle çıkan GaZZete, haber detayında şu ifadelere yer verdi: "Dünyanın gözü önünde büyük bir soykırıma imza atan  işgalciler, Filistin topraklarında yaşananların kayıt altına alınmasını istemediği için doğrudan gazetecileri hedef alıyor. Çünkü çok iyi biliyor ki, gazetecinin kleminden dökülen bir haber, objektifinden yansıyan bir görüntü attığı tonlarca bombadan çok daha etkili! Filistinli gazeteciler ise, canları pahasına da olsa işgali, zulmü ve soykırımı tüm çıplaklığı ile aktarmayı sürdürüyor. Meslektaşlarımız İsrail’in katil bir devlet olduğunu tüm dünyaya göstermek istedikleri için katlediliyor. Bizler bu inançla mesleklerini icra eden ve işgalci İsrail tarafından öldürülen Filistinli gazetecilerin kısılan sesi olacak, zulmü ve soykırımı haykırmaya devam edeceğiz."

Duyarlı Medya Derneği, Basın Kulübü Derneği, Filistinli Gazeteciler Derneği destekleri hazırlanan GaZZete'nin yayın kurulunda Amir Lafi, Demet Tezcan
Emine Dolmacı ve Gülcan Tezcan yer aldı. Ebru Olur'un editörlüğünü yaptığı GaZZete'de görsel içerik Miray Gün, web site Mustafa Turan, sayfa tasarımı Adem Şenel, Bilal Şenel, Saliha Eren tarafından yapıldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme