Geleceğin Mimarlarına Seminer Verildi

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Mutlu Çocukluğun Ayak İzleri' temalı seminer düzenlendi.

Düzenlenen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ve çok sayıda öğretmen katıldı. Programda Doç. Dr. Bengü Türkoğlu’na İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş tarafından plaket verildi. 

Etkinlerin temel amaçlarından söz eden İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş; “Kıymetli varlığımız olan çocuklarımız ve geleceğimiz olan gençlerimiz onların hayatlarını mutlu bir şekilde sürdürmesi, bu mutluluk içerisinde de gelecek yüzyılı anlayan, anlamlandırabilecek bir şekilde yetişmeleri ve buna göre ortaya ürünler koyabilmeleri büyük ve güçlü Türkiye hedeflerinin gerçekleşmesi için çok önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda da daha önceki beraber karşılaşmalarımız da sizlerle ‘Öğretmenler Odası Buluşmamızda ifade ettiğimiz gibi alanında uzman kişileri sizlerle bir araya getireceğimizi ifade etmiştik. Çünkü çağ hızlı bir şekilde değişiyor. Hızlı bir şekilde dönüşüyor. Çağın gereklerine göre mutlu çocukları nasıl yetiştiririz? Bununla ilgili gözden kaçırdıklarımız, ıskaladığımız durumlar nelerdir? Öğrencilere ne şekilde davranışlar sergilersek mutluluklarını sağlarız? Bu mutlulukla beraber onların gelişimini olumlu şekilde destekleyebiliriz? Tüm bu sorulara bu seminerde de ortaya çıkacağı, belki gözden kaçırdıklarımızla ilgili hangi yöntem ve tekniği kullanabileceğimizle ilgili de bizim için büyük bir fırsat olmuş olacak. Bu ve buna benzer bir çok seminer, panel, çalıştay, sempozyum, zirve nerde ve bundan sonra süreçte de devam ettireceğiz. Yakın bir tarihte yine dijital dünyanın gerçekliği ile ilgili bir panel, arkasından yine 50-100 yıl sonra yaşayacağımız hayatla ilgili. Sempozyumumuz olacak. Arkasından yine öğrencilerimizi çok yakından ilgilendiren bir çalışma ile baş başa olacağız. Bu çalışmaların hepsinin amacı gençlerimizi, geleceğimiz İstiklal ve İstikbalimizin teminatı gençlerimizi geleceğe güçlü hazırlamak. Türkiye Yüzyılını imar edecek gençlerimizin yetkinliklerini arttırmak. Siz imar sürecinin mimarı olan öğretmenlerimizi de bu süreç içerisinde doğru bir şekilde bilgilendirmek. Sizlerin de görüş ve önerilerini bu çalışmaların içerisine katabilmek en büyük amacımız” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Bengü Türkoğlu sınıf öğretmenlerine ve okul öncesi öğretmenlerine anlatımda bulundu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme