Gelenekten Geleceğe Kadın Eli

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Saray Hamamı Kültür Sanat Merkezi'nde Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi'nce gerçekleştirilen 'Anadolu Kültürü'nde Gelenekten Geleceğe Kadın Eli' isimli serginin açılışı yapıldı.

Serginin açılış kurdelesi Vali Yardımcısı Aydın Ergün ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi. Açılışa Vali Yardımcısı Aydın Ergün, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Kerem Seven, Müdürlük çalışanları, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, STK Başkan ve Yöneticileri ve diğer davetliler katıldı.

Gelenekten Geleceğe Kadın EliAçılış konuşmasında Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi Başkanı Serpil Durgut; “Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi olarak turizm açısından Kastamonu’ya her daim destek olma çabası içerisindeyiz. Bu geleneksele ve geleneksel geleceğe olan sergimizi de bu yüzden düzenledik. Bilhassa yeni nesil kuşağımızın geçmiş kültürümüzü, Yeni kültürümüzü eşleştirerek görmelerini istedik. İlgi de çok güzel oldu. Sayın Vali Yardımcımızın katılımları, kıymetli konuklarımızın, kurum müdürlerimizin, dostlarımızın katımlarıyla, basın mensuplarımızın katımlarıyla tabii ki daha da güzelleşti. Hiçbir şey tek başına değil. Her şey bir ekip işi. Şehirde bütünlük, basınla beraber olmak. Kurum ve kuruluşlarla beraber olmak gerçekten çok güzel. Biz de bugüne kadar hiç yalnız kalmadık. Turizm açısından kadın kooperatifi olarak Türkiye'nin her yerindeki kadın kooperatifleriyle birlikteyiz. Bu nedenle de burada iki kadın kooperatifimizin ürünlerini getirdik. Aslında bu 10 taneydi fakat bayramda kargo nedeniyle kargolar yetiştiremedi. İnşallah ilerleyen dönemlerde büyük bir organizasyonla kadın kooperatiflerimizi Kastamonu'ya getirerek burada hep birlikte bir organizasyon yapıp turizm elçiliği yapmayı ve ilimizi daha da yakından tanıtmayı düşünüyoruz. Turizm Haftası'nda Kastamonu'da emek veren tüm paydaşlarımızın Turizm Haftası'nı kutluyoruz. Siz basın mensuplarımıza da özellikle teşekkür ediyorum. Turizme katkınız, Kastamonu'ya katkınız çok büyük. Katılım sağlayan, emeği ve katkısı geçen herkese kooperatifimiz adına gönülden teşekkür ediyoruz” dedi. 

‘Geçmişteki Değerlerimizi Bugüne Taşımak Çok Önemli’

Gelenekten Geleceğe Kadın EliVali Yardımcısı Aydın Ergün ise; “15-22 Nisan Turizm Haftası kutlamaları kapsamında etkinliklerimiz devam ediyor. Bu haftayı Turizm Haftası olarak kutluyoruz. Valimizin çok önemsediği etkinlikler bunlar. Biz kooperatifimize ve kadın girişimcilerimize de çok teşekkür ediyoruz. Bu etkinlik de bir güzellik kattı. Kültür ve Turizm Müdürümüz de yeni görevine başladı. Önümüzdeki günlerde ve yıllarda bu tür etkinlikleri daha dolu dolu, bu haftayı daha dolu dolu katılımcılarla birlikte yapabiliriz. Önemli etkinlikler, ilimizin tanıtılması, özellikle de geçmişteki değerlerimizi bugüne taşımak çok önemli. Ben çocukluğumda bakır ürünlerin bunların hepsini ütü hariç, gündelik yaşamımızda kullandık. Tarlaya azık götürürken, biz azık deriz, ben de Ilgaz’layım. Çorba veya diğer şeylerini bu bakraçlarla getirirdik. Bunların bugün buralarda sergilenmesi ve özellikle de böyle bir binada, bir konakta sergilenmesi yapılması çok Kastamonu bu konuda çok şanslı. 250 yıl konakların içerisinde bu etkinliklerin düzenlenmesi açısından ben emeği ve katkısı geçen herkese il müdürümüz başta olmak üzere personel ve kadın kooperatifimize teşekkür ediyorum. Tekrardan Sayın Valimizin selamını iletiyorum” ifadelerini kullandı. 

Vali Yardımcısı Aydın Ergün ve diğer katılımcılara sergi hakkında Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi Başkanı Serpil Durgut bilgi verdi, açıklamalarda bulundu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme