Gençlik İçin 'Umut Meşalesi' Yakıldı

Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonu, yalnızca bir açılış programına değil gençliğe umut olan bir toplumsal seferberliğin doğuşuna ev sahipliği yaptı.

Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonu, yalnızca bir açılış programına değil; gençliğe umut olan bir toplumsal seferberliğin doğuşuna ev sahipliği yaptı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü desteğiyle İstanbul Valiliği himayelerinde Üsküdar Üniversitesi ile Kastamonu Dernekler Federasyonu (KAS-DER-FED) iş birliğinde hayata geçirilen “Gölgeden Işığa Gençlik Projesi”, gölgede kalmış, görünmeyen genç bireyleri topluma kazandırmayı amaçlayan çok paydaşlı bir sosyal inovasyon hamlesi olarak dikkat çekti.

Programa; İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, İstanbul Vali Yardımcısı M. Asım Alkan, İTO Meclis Üyesi İshak Koçoğlu, İlim ve Fazilet Vakfı Başkanı Mahmut Ekşi, KAS-DER-FED Başkanı Fatma Kıranoğlu ve ev sahibi olarak Üsküdar Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörü, Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar konuşmacı olarak katıldı. Kamu Kurum kuruluş üst düzey yetkililer ve Sivil toplum kuruluşlarının Başkan ve yöneticileri ile çok sayıda Kastamonulu ve Üsküdar Üniversitesi öğrencileri katılım sağladı.

Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda düzenlenen tören saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Üsküdar Üniversitesi kurumsal filmi, KAS-DER-FED tarafından hazırlanan Kastamonu tanıtım filimi gösterimiyle başladı. Gençlik için bir umut meşalesi yakan bu program, kamu, akademi ve sivil toplumun birlikte hareket ettiği etkili bir kamu–üniversite–STK iş birliği sosyal i̇novasyon modeli olarak öne çıktı.

‘Her Genç Işığa Layıktır’

Programın açılış konuşmasında Dr. Öğr. Üyesi Nebiye Yaşar: “Bugün burada yalnızca bir proje başlatmıyoruz. Gençlerin iç dünyasına umut, topluma ise yeni bir nefes armağan ediyoruz. Her genç ışığa layıktır. Her genç, gölgeden çıkmak için sadece bir el bekler. O eli uzatmak bizim toplumsal sorumluluğumuzdur. Gölgeden Işığa bir kurum projesi değil, bir toplum sözleşmesidir. Bu sözleşmede imza kalemle değil; emekle, sevgiyle, inançla atılmıştır” dedi. 

İTO Meclis Üyesi İshak Koçoğlu ise; “Bu proje, gençliği merkeze alan çok katmanlı bir sosyal sorumluluk örneğidir. İş dünyasında gençlere alan açmak artık bir tercih değil, zorunluluktur” dedi.

İlim ve Fazilet Vakfı Başkanı Mahmut Ekşi de; “Bizler, gençliğin potansiyeline inanan bir nesiliz. Onlara sahip çıkmak, geleceğe sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı.

KAS-DER-FED Başkanı Fatma Kıranoğlu; “Kastamonulu gençlerimiz başta olmak üzere tüm Anadolu gençliğine ‘Sen varsın, görünüyorsun, değerlisin’ demek için yola çıktık. Unutmayın: Işık, en karanlık anlarda doğar. Ve biz bu ışığı birlikte yakacağız. Karanlıktan aydınlığa, Gölgeden Işığa birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu.

İstanbul Vali Yardımcısı M. Asım Alkan da “Bu proje sadece bir destek programı değil, aynı zamanda gençliğe olan güvenimizin bir göstergesidir” dedi.
İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk ise; “Gençleri odağa alan bu tür projeler, toplumsal barışın ve sürdürülebilir kalkınmanın en güçlü altyapısını oluşturur” ifadelerini kullandı.

‘Bir Genci Anlamak, Bir Toplumu Onarmaktır’

Programın en dikkat çekici bölümü, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın “Gençlerle Etkili İletişim Teknikleri” başlıklı bilimsel konferansıydı. Tarhan “Bir bireyin iç dünyası değişirse, dünya da değişir. Gençlerle kurduğumuz empati temelli iletişim; sadece bireyi değil, aileyi, toplumu ve geleceği dönüştürür” dedi.

Tarhan, gençlerin duygu dünyasına ulaşmanın, onları yalnızca akademik değil, psikolojik ve toplumsal olarak da güçlendireceğini vurguladı. Tarhan; “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Doğrudan Katkı Gölgeden Işığa Projesi, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ile doğrudan örtüşecek şekilde kurgulandı. Gölgeden çıkan her genç, sadece kendini değil; çevresini, ailesini ve ülkesini aydınlatır. Biz bu ışığı birlikte büyüteceğiz” ifadelerini kullandı. 

Gençlik İçin 'Umut Meşalesi' Yakıldı

Gençlik İçin 'Umut Meşalesi' Yakıldı

Gençlik İçin 'Umut Meşalesi' Yakıldı

Gençlik İçin 'Umut Meşalesi' Yakıldı

Gençlik İçin 'Umut Meşalesi' Yakıldı

Gençlik İçin 'Umut Meşalesi' Yakıldı

Gençlik İçin 'Umut Meşalesi' Yakıldı

Gençlik İçin 'Umut Meşalesi' Yakıldı

 

Bakmadan Geçme