Gıda Standartları Hayat Kurtarıyor

Reis Gıda, gıda sektörü ve tüketiciler arasında daha bilinçli ve sağlıklı bir toplum oluşturmak için Dünya Gıda Güvenliği Günü'ndeki çalışmaların önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Gıda Standartları Hayat Kurtarıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya Gıda Güvenliği Günü dolayısıyla Reis Gıda’dan yapılan açıklamada; “Gıda güvenliği, sağlıklı bir yaşamın temel taşıdır ve tüm bireylerin hakkıdır. Bu özel gün, gıda sektöründeki paydaşları bir araya getirerek, güvenli ve sağlıklı gıdaya erişimi teşvik etmek, gıda kaynaklı sağlık risklerini önlemek ve gıda israfını azaltmak için farkındalık yaratma fırsatı sunmaktadır. Bu yılki Dünya Gıda Güvenliği Günü teması olan ‘Gıda standartları hayat kurtarıyor’ mesajıyla birlikte, Reis Gıda olarak, gıda güvenliği ve kalitesine verdiğimiz önemi bir kez daha vurgulamaktayız. Tüketicilerimize en iyi kalitede ve güvenli gıda ürünlerini sunmak için sıkı denetimler ve kalite kontrol süreçleriyle çalışmaktayız. Bu çerçevede, şirket çalışanlarımızın gıda güvenliği ve izlenebilirlik konusunda sürekli olarak kendilerini geliştirmeleri için BRC (British Retail Consortium) eğitimlerine katıldığını belirtmekten memnuniyet duyuyoruz. BRC eğitimleri, sektördeki en iyi uygulamaları ve güncel gıda standartlarını içermekte olup, iş güvenliği, hijyen, risk analizi ve izlenebilirlik gibi önemli konularda bilgi ve becerilerin artırılmasına yardımcı olmaktadır” denildi.

“TEKNOLOJİK ALTYAPILARIMIZI GÜÇLENDİRME YATIRIMLARI YAPMAKTAYIZ”

Güvenilirlik ve kalite standartlarını karşıladıklarını vurgulayan Reis Gıda; “Aynı zamanda, Reis Gıda olarak, tüm tedarik zincirimiz boyunca gıda güvenliğini sağlama konusunda titizlikle çalışmaktayız. Üretimden tüketiciye kadar olan süreçlerde izlenebilirlik ve kalite kontrolünü sağlamak için teknolojik altyapılarımızı güçlendirme yatırımları yapmaktayız. Bu sayede, ürünlerimizin kaynağından sofralara kadar her adımda güvenilirlik ve kalite standartlarını karşılamaktayız. Dünya Gıda Güvenliği Günü vesilesiyle, tüm paydaşlarımızı gıda güvenliği konusunda bilinçlenmeye ve daha fazla iş birliği yapmaya davet ediyoruz. Birlikte, daha sağlıklı ve güvenli bir gelecek için gıda güvenliği standartlarının önemini ve gerekliliğini vurgulamaya devam edeceğiz. Toplum olarak, bilinçli tüketim ve sürdürülebilirlikçi üretim alışkanlıklarını benimseyerek gıda güvenliği konusunda önemli adımlar atabiliriz. Tüketiciler olarak, etiket bilgilerini dikkatle okuyarak ve güvenilir kaynaklardan alışveriş yaparak sağlıklı ve güvenli gıdalara erişim sağlayabiliriz. Birleşmiş Milletler ‘in Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yayınlanan ‘The State of Food Security and Nutrition in the World’ (Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenme Durumu) raporuna göre, dünya genelinde yaklaşık 828 milyon insan yeterli ve dengeli beslenememektedir. Bu üzücü istatistik, sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimin hala birçok insan için bir zorluk olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı. 

“SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİNDEYİZ”

Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis Yorgun; “Reis Gıda olarak, bu soruna karşı duyarlılığımızı arttırmak ve gıda güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Reis Gıda olarak, sürdürülebilirlik ve çevre dostu uygulamalar konusunda sorumluluklarımızın bilincindeyiz. 2022 yılında T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandık. Gıda israfını en aza indirme, enerji verimliliği sağlama ve atık yönetimi gibi alanlarda sürekli iyileştirmeler yaparak çevreye olan etkimizi azaltma çabası içindeyiz. Bu sayede hem gıda güvenliğini korumayı hem de doğal kaynakları sürdürülebilir şekilde kullanmayı hedefliyoruz. Dünya Gıda Güvenliği Günü'nde, tüm toplumu gıda güvenliği ve sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirme ve harekete geçme çağrısı yapıyoruz. Her bir bireyin güvenli ve sağlıklı gıda tüketimine katkı sağlaması, sürdürülebilir bir gelecek için büyük önem taşımaktadır” dedi.

Bakmadan Geçme