• Haberler
  • Spor
  • GMG Kastamonuspor, Amed Sportif'i Yendi ve Liderliğe Yükseldi

GMG Kastamonuspor, Amed Sportif'i Yendi ve Liderliğe Yükseldi

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, deplasmanda Amed Sportif Faaliyetler'i 2-1 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, deplasmanda Amed Sportif Faaliyetler'i 2-1 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu. Maçta 1-0 geriye düşen ancak mücadeleyi bırakmayan Kastamonuspor, İlyas Kubilyay Yavuz ve Yalçın Kılınç'ın golleriyle maçı 2-1 kazandı.

Maçın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçti. GMG Kastamonuspor topa daha çok hakim olan taraftı. Gol yememe önceliği olan iki takım da hücumda çoğalmakta güçlük çekti.

Maçın ilk golü 5’inci dakikada Amed Sportif Faaliyetler'den geldi. Sol iç boşlukta topla buluşan Taner, ceza alanına sızarak Muhammet Enes Durmuş'a pasını çıkardı. Durmuş'un rahat bir vuruşuyla fileleri havalandırmasıyla ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.
Kastamonuspor'un beraberlik golü 21’inci dakikada geldi. Ramazan Keskin'in ceza alanına yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Yusuf Türk, İlyas Kubilay Yavuz'a pasını aktardı. Yavuz'un plase vuruşuyla fileleri havalandırmasıyla skor eşitlendi: 1-1.

GMG Kastamonuspor, Amed Sportif'i Yendi ve Liderliğe Yükseldi

İkinci yarıda oynanan karşılaşmanın 48’inci dakikasında GMG Kastamonuspor öne geçti. GMG Kastamonuspor'da Yiğitali Bayrak'ın kullandığı serbest vuruş, rakip yarı alanın ilk metrelerinden yapıldı. Amed Sportif Faaliyetler kalecisi büyük bir hata yaparak topu elinden kaçırdı. Topu önünde bulan Yalçın Kılınç, dokunuşuyla fileleri havalandırarak takımını 2-1 öne geçirdi.

58’inci dakikada ise Amed Sportif Faaliyetler penaltı kazandı. Gelişen atak sonrasında Kastamonuspor kademesinde Oğuz Yılmaz'ın eline çarpan top sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Berk İsmail Ünsal'ın şutunda ise Kastamonuspor kalecisi Abdullah Yiğiter, başarılı bir kurtarış yaparak fileleri havalandırmadı.

Bu sonuçla birlikte GMG Kastamonuspor, 34 puana yükselerek liderlik koltuğuna oturdu. Amed Sportif Faaliyetler ise 32 puanla ikinci sıraya geriledi. 

Kastamonuspor'un zorlu deplasmandan elde ettiği galibiyet, takımın şampiyonluk hedefine olan inancını artırdı.


 

Bakmadan Geçme