GMG Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün: 'Kırgınım ve Kızgınım'

GMG Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün, Amed Sportif Faaliyetler maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Aygün, ‘İki gündür yazılanlardan çizilenler de kırgın ve kızgınım’ ifadelerine yer verdi, Play-Off’tan şampiyon olarak 1’inci Lig’e yükseleceklerini söyledi. Aygün söz konusu başlıkta; “Çocuklarımın hepsine de kefilim bu çocuklar aslanlar gibi. Liderliği kaçırdılar ama şampiyonluğu kaçırmayacaklar” ifadelerine yer verdi.

Aygün; “Bana hesap soracağınıza protokolde eksik olanlara sorun hesabı. Gelmeyenlere sorun hesabı. Yani sahip çıkmayanlara sorun. Kendinize sorun hesabı Kastamonu kendinize sorun” dedi.

‘Talihsiz Bir Golle Kaybettik’

GMG Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün’ün açıklamaları şöyşe: “Maalesef hafta sonu çok güzel bir ortamda geçen maçımızı talihsiz bir golle kaybettik ve şampiyonluk yolunda kazandığımızda çok ciddi bir bizim için avantaj olacak olan bu maçı maalesef lehimize çeviremedi ve şu an görünen o ki Play-Off’larda Allah'tan bir aksilik olmazsa yarı finalden devam edeceğiz. Ben bu ile bir söz verdim. Dedim ki, 2 sene önce bu sene normal ligde kalacağız önümüzdeki yıl şampiyonluk hedefiyle 1’inci Lig hedefiyle yolumuza devam edeceğiz. Verdiğim sözü de yerine getirdim ve takımımız şu anda maalesef talihsiz bir golle şu anda ikinci sırada. Maçı kazanmış olsaydık biz liderdik.”

‘Kastamonuspor Ezilmedi, Ezdi’

Aygün: “Bilinenler var bilinmeyenler var o bilinmeyenlerle ilgili de size bilgi vermek istiyorum. Geçen hafta bayağı hocamız sıkıntılı bir dönem geçirdi. Çünkü futbolcularımızdan kalecimiz Abdullah dahil Okan Eken, Kubilay Yavuz, Oğuz kardeşim, Abdülaziz Solmaz, 5-6 tane sakatımız vardı ve bayağı endişeliydik. Bu çocuklar yine de canla başla son dakikaya kadar savaştılar. Hepsine bir kere teker teker teşekkür ediyorum. Kastamonuspor çıktı futbolu oynadı ve ezilmedi ezdi oynadı. Maçın ortalamasına baktığınızda yüzde 60 top bizde ama olmadı, atamadık. Gelen bir talihsiz golü de çıkartamadık ve maalesef yenildik. Bu futbol bölümü işin.”

‘Rahatsız Oldum, Üzüldüm’

Aygün: “İki gündür suskunsun Başkanım’ diyorlar. Evet. İki gündür suskunum iki gündür izliyorum, yorumları izliyorum, gelen mesajları izliyorum. Bakıyorum hepsine tek tek. Bazen mutlu oluyorum bazen üzülüyorum. Artık o boyuta gelmiş ki işi futboldan çıkartıp başka boyutlara çekenleri de görüyorum. Gelen mesajları çok önemsemem mi lazım, hayır önemsiyorum çünkü ben duygusal bir adamım. Ben bu memleketim için sadece futbolda sadece futbol bölümünde yaptıklarımı düşündükçe bazı kardeşlerimden, belki de bilemiyorum daha fazla farklı bir kelime kullanmak istemiyorum ama yaptıkları ağır ithamlı mesajlardan veya paylaşımlardan son derece rahatsız oldum ve üzüldüm.”

Amedspor’u Karşılama ve Süreçle İlgili Açıklama

Aygün: “Efendim Amedspor ilimize geldiğinde işte çok güzel karşılamışız. Peki. İşte dostluk mesajları vermişiz. Evet. Peki, ondan sonra sahada seyirci çok farklı bir şekilde gelmiş seyirci on binler. Ayrıca pazar günü sahayı dolduran 10 bini aşkın Kastamonulu hemşerime binlerce teşekkür ediyorum. Ben o seyircinin gazını kesmişim, gazını almışım, şampiyonluk havasında bağıra çağıra vura kıra alacağımız maça engel olmuşum. Bunu söyleyen vicdansızlar, bunu söyleyen ahlaksızlar, bunu bu şekilde yazan çizenlere iki çift sözüm var: Kastamonu İstiklal Savaşı'ndan bu yana bu memleketin bütünlüğü için savaşmış bu ülkenin birliği için savaşmış bir il. Buradan Çanakkale'ye gitmiş bizim Şerife Bacılarımız. Evliyalar Diyarı. Binlerce evliyamız var. Kastamonu Çanakkale'ye ülkeyi kurtarmak için gitmiş,  Kastamonu erkekleri orada şehit olmuş ama tek amacı ne ülkenin birlik ve bütünlüğü. Benim Amedsporlulara pazar gününden önce bayram mesajı sırasında verdiğim mesaj çok net. Dedim ki ‘Biz kardeşiz. Biz onları savaşmaya burada beklemiyoruz. Biz onları oynayacağız futbolumuzu yeneriz, yeniliriz en güzel şekilde futbolumuzu oynayacağız. Çıkacağız sahaya gereğini yapacağız. Daha sonra da Amedspor Başkanı Aziz Elaldı Bey aradı beni. Teşekkür etti. ‘Böyle bir şey beklemiyorduk’ dedi. ‘Biz orada farklı bir şekilde karşılanacağımızı düşünüyorduk ama bu mesajınız bütün Güneydoğu'da çok büyük bir yankı uyandırdı, mutluluk uyandırdı. Sevgi uyandırdı’ dedi. Hatta dedi ‘10 kişi de biz protokole fazla alabilir miyiz?’ dedi. Hay hay bizim kontenjanımızdan veririz buyurun gelin dedim.”

“Geldiler. Biz aynı gün Vali Bey'in başkanlığında müdürümüzün, temsilcilerimizin bulunduğu bir anda toplantıdayım. Stada geldikleri anda belediyeye geçmişler. Belediye başkanımız beni aradı biz de statta konuşuyoruz. Tedbirleri konuşuyoruz, neler olur neler olmaz diye Tabii çıkabilir birkaç kardeşimiz çıkabilir. Kastamonu milliyetçidir, Kastamonu muhafazakar, benim gibi. Dolayısıyla çıkabilir olabilir bir takım olaylar yaşanmasın ilimizde niye yaşansın? Karşılayalım, ağlayalım maçımızı oynayalım gönderelim. Çünkü bizim yolumuz var da bizim futbolda. Yolumuz devam edecek. Yenersek lideriz, yenilirsek de Play Off'a gireceğiz. Play Off'ta da ikinci durumdayız yani yarı finalden gireceğiz yolumuz var. Niçin savaşalım, kimle savaşalım? Bir de gelenler de yani kimle savaşacağız bu ilde 5 bin 500 Güneydoğulu var. Kastamonu'da yaşayan 5 bin 500 Güneydoğulu var, bu insanlar bizim, içimize girmiş içimize yerleşmiş, bizden biri olmuş, dükkanları var, şirketleri var, var oğlu var. Kimle kavga edeceğiz, savaş mı yapacağız? Hayır. Benim tek amacım ilimde herhangi bir sorun olmadan Amedspor'u karşılayalım, ağırlayalım ve gönderelim.”

“Belediyeye gittik, Belediye Başkanım dedi ki ‘Burada bir CHP vekilimiz var.’ Nerenin vekili onu da bilmiyorum. Diyarbakır vekilimiz var ve Amedsporlular burada bana ziyarete geldiler, ‘Başkanım gelir misin?’ Tabi dedim, Sayın Baltacı gelirim. Benim üstüme düşen görev bu. Orada belediye başkanı, sayın Baltacı, bu halkın seçtiği, onu seçtiği belediye başkanımız. Tabii ki gideceğim kendisine. Gittim ben de katıldım. Hem kutlamam yapmamıştım daha bu vesileyle kutlamam yaptım. Sonra da mevcut orada gelen misafirlerle bir arada olduk. Onlarla sohbet ettik, muhabbet ettik, hoş geldiniz dedik. Bu arada Aziz Bey çok güzel bir konuşma yaptı, teşekkür konuşması. Dedi ki ‘Bizi bu şekilde karşıladınız, bu şekilde bizi kırmadınız, incitmediniz ve Kastamonu gerçekten hak ediyor çıkmayı, inşallah el ele çıkarız. El ele çıkamazsak da dedi biz çıkarız birinci siz çıkarsınız birinci biz peşinizden geliriz, siz gelirsiniz.’ Bu kadar yapıcı güzel bir konuşma yaptı Amedspor Başkanı Aziz Bey. Ben de bunun üzerine kendilerine cevap verdim. ‘Futbolunuzu takdir ediyorum. Oynadığınız futbolu takdir ediyorum. Güzel futbol oynuyorsunuz. Benim için Diyarbakır'la Bursaspor arasında bir fark yok. O da ilimin bir takımı o da ilimin takımı. Yani neyi ayrıştırabiliriz, kimle niye kavga edecektim?”

“Bazı insanlar PKK ile Amedspor’u karıştırıyorlar. PKK ile yıllarca savaş vermiş bir insanım, kendi dünyamda. Ben milliyetçi bir insanım. Muhafazakar bir insanım.Ben böyle bir insanım ve dolayısıyla ama burada reel bir takım, Diyarbakır'ın incisi bir takım. Amedspor gelmiş bizle mücadeleye. Yasal resmi bir takım. Yani gelenler de aslanlar gibi gelmişler. Ticaret Odası Başkanı gelmiş, Sanayi Odası Başkanı gelmiş, OSB başkanları gelmiş, Baro başkanı gelmiş, Borsa başkanları gelmiş, iş adamları gelmiş. İçinde AK Partilisi var, CHP’lisi var. Sonuçta bana bir Aziz Başkan gelmiş gayet kibar naif düzgün bir adam gelmiş karşıma çıkmış ‘Ben sizi böyle bilmiyordum, Kastamonu'yu zaten seviyorduk ama korkuyorduk çekiniyorduk yani ilden korkmuyoruz ama bir kardeşlik havasının bozacağından korkuyorduk ama burada geldik sokakta yürüdük gezdik, insanlar bizle resim çektirdi’ dedi.”

“Sahaya çıktığımızda oradaki yetkililer benden rica ettiler dediler ki başkanım maç başlamadan önce atmosfer dolu, saha dolu, dışarısı kalabalık. İnsanlar içeri girmeye çalışıyor. Öyle bazılarının yazdığı gibi 4 bin 500 kişi falan değil 10 bini aşkın insan var. Dışarıdaki konulan ekran dahil yaklaşık 10 bin kişi maçı orada izledi. Ekran dahil yaklaşık 10.000 küsur kişi orada izledi maçı. Dolayısıyla bir rekor tabii çok da güzel. Kastamonu'ya yakışır bir şey, Kastamonu halkıma yakışır bir şey. Öyle olunca ben de takımımızın bundan sonraki maçlarını da düşünerek -ki maalesef belki hiçbir şey olmadığı halde- birkaç hakeme hakaret olmuş herhalde. Orada sahada da biz bir yazı aldık. Yani muhtemelen önümüzdeki maçı, sahamızdaki maçı seyircisiz oynayacağız. Çok da önemi değil. Biz Kastamonu olarak Şerife Bacı'nın torunları olarak gereğini yaptık. Orada da konuşmama başlarken sahanın içinde şunu söyledim: Geldiler hoş geldiler sefa geldiler. Ben de bütün Türkiye'ye belki bütün dünyaya oradaki gelen misafirler için dedim ki ‘Gelişiniz güle güle gidişiniz güle güle olsun. Ama tabii ki biz maçı kazanalım öyle gönderelim sizi. Bu da futbol. Bunu bile o lafımı bile eleştirenler oldu. Eleştirenler yazanlar çizenler olmuş. Hala sözlerimin sonuna kadar arkasındayım.”

‘Yine Olsaydı Yine Yapardım’

Aygün: “Mağlubiyetle ilgili başarısızlık değil. Ama yaşananla ilgili evet sorumlu ararım hesap sorarım ama gelip de Cengiz Aygün çıktı sahaya orada böyle bir anons yaptı, keşke bunu yapmasaydı. Hayır, yarın olsa yine yaparım. Biz geldik orada da bir yasal temsilcilerin ricası bu bana. Onları da kırmadım çıktım oraya. Kastamonu'ya teşekkür ettim, ilimin insanlarına güzel insanlar teşekkür ettim. Bu stadı geldiniz doldurdunuz diye. Keşke o benim güzel hemşerilerim 7 puan öndeki Kastamonuspor 7 puan öndeyken keşke o stadı bin kişiyle bin 500 kişiyle bırakmasaydı. Keşke 7 puan öndeyken benim hemşerilerim her maça şimdi Amedspor maçında Iğdır maçında olduğu gibi sahip çıksaydı. Ama biz o stadı dolduramadık. Hatta hepiniz biliyorsunuz bunu yani parasında pulunda değil isteyen gelsin stada girsin dedik, serbest dedik. Dolduramadı. Bin kişiye 2 bin kişiye oynadık. Bir Iğdır maçında stadımız doluydu, bir de bu maçta. Belki arada birkaç maçta da kısmen doluydu yine boşluklar vardı. Yani Kastamonu halkımız oturacak o sosyal medyadan paylaşım yapan ya da yazan çizen değerli gazeteci kardeşlerim oturacak, düşünecek. Biz ne verdik kulübe, kulüp bize ne verdi? Bu kulübe hiçbir şey vermedi sevginin dışında. Ben de başka bir şey istemedim. Zaten tek istediğim şey sevgiydi, ilgiydi alakaydı. Muhteşem Kastamonu'ya layık o isme layık o ilin o evliyalar diyarına layık o Kastamonu'ya layık takıma sahip çıkmalarıydı, başka da bir şey istemedik. Dolayısıyla kırgınım ve kızgınım. İki gündür yazılanlardan çizilenler de kırgın ve kızgınım. Cevap vermedim, izledim hatta.”

“Yazmışlar ‘Başkan niye susuyor?’ Susmam. Beni kimse susturamaz. Benim hayatta beni susturabilecek Allah'tan başka bir Allah'ın kulu yoktur. Çünkü o kadar rahat ve huzurluyum ki. Hayatım boyunca yazmış. Yazmış, ‘İkinci devre başkan neredeydi, protokolde yoktu?’ Ey gafil, onu yazan gafil. Eğer beni takip etse her maçın ilk yarısını protokolde izlerim, ikinci devresini de diğer tribünleri gezerek izlerim. Dışarıdaki o dev ekrana gidip bir de oradaki oradaki hemşerimlerimle sohbet ettim onlarla beraber izledim ikinci yarıyı. Bizim Kastamonu olarak kimseye eğilecek halimiz yok, bizim Kastamonu olarak kimseye böyle bir kimsenin bir şeyine de ihtiyacımız yok. Dolayısıyla ben ezerim ama ki futbolcularım da kimseyi ezdirmem. Abdullah için de aptal suptal yazan yazılar yazanlar çıktı o çocuk iğneyle sakat olmasına rağmen ‘Çıkacağım oynayacağım’ dedi ve öyle çıktı oynadı, yani iğnelerle oynadı o çocuk, o sahaya çıktı. Evet hatalı bir gol yedi ona hepinize katılıyorum. Hatalı bir gol. Bir kalecinin, Abdullah gibi bir kalecinin yememesi gereken bir gol ama yedi ondan sonra da çok da güzel kurtarışları da oldu. Yani o teknik heyetin, hocanın bir sorumluluğu. Hoca o sorumluluğunu kabul etti, ‘Ben Abdullah'la çıkacağım’ dedi, yaptı. Ben hocanın ne bundan önce Levent Eriş Hocamın ne Fırat Gül hocanın hiçbir zaman hiçbir şeyine karışmadım, müdahale etmedim. Sorumluluğu ona yükledim, hatta sabrettim dönem dönem. Ne yaptıysa onların sorumluluğu. Daha ben maç kadrolarını sormadım maçlardan önce. Hiç kimseye, hiçbir hocaya. Nedir maç kadron diye. Çünkü benim işim değil. Benim işim, elimden geldiğince üstüme aldığım onurla üstüme aldığım Kastamonuspor başkanlığını yürütmek. Ne lazım para onu halletmek ne lazım düzen onu halletmek. Benim başka bir yapacağım bir şey yok. Gerisi teknik heyetin, hocaların. ‘Hocalar yanlış taktik yaptı, hocalar yanlış kadro kurdu, hocalar yanlış çıktı.’ O onların hesabında onlarla konuşuruz. Kastamonu’nun dinamiklerini hiç kimse bozamaz. Hiç kimseye de bozdurmam. Aslanlar gibi devam edeceğiz yolumuza. Çünkü önümüzde biz yine verdiğimiz sözü tutacağız. Şampiyon olacağız.”

‘Amedspor’u Tebrik Ediyorum’

Aygün: “Amedspor’u da tebrik ediyorum. Niye kızıyorsunuz tebrik ettiğim zaman, niçin kızıyorsunuz? Tebrik ediyorum arkadaş. Adam ikinci yarıda bir tane maç kaybetmeden iki beraberlikle aslan gibi yürüdü gitti. Biz yapamadık. Bu bizim hatamız. Benim onları tebrik etmemde bir yanlışlık yok. İçeride dönüp hocalarıma futbolculara hesap sormuyorsam o zaman yanlışlık var ama maalesef ikinci yarıda maalesef ikinci yarıya başlarken hatalarımız oldu. Evet oldu, ikinci yarıya başlarken biz maalesef hatalı başladık. Hocamız orada bir inisiyatif kullandı takımı bir hafta geç kampa soktu. Evet ben de bunları eleştiriyorum o gün ve 7 puan önde girmenin rehavetine kapıldık. Alabileceğimiz net maçları ya berabere bitirdik ya da Etimesgut maçı gibi kaybettik. Bazen de şanssızlık oldu girmedi. Etimesgut maçında yüzde 70 oynadık ama girmedi, bir tane gol yedik çıkaramadık. Kadro kuruluşlarında yanlışlıklar olabilir. Hocaların taktiklerinde hatalar olabilir. Yeri geldi dedik ki Levent hocaya ‘Hocam hakkını helal et.’ Ama belki geç kalmış da olabiliriz, belki o gün daha önce yapmış olmamız gerekirdi.  Ondan sonra da 7 maç galibiyet serisi yaşadık Fırat hocayla. Sonra işte geçen hafta Derince maçında berabere kaldık ve ondan sonra bu maçı da yüzde 60 üstün oynamamıza rağmen maalesef kaybettik.”

‘Liderliği Kaçırdılar, Şampiyonluğu Kaçırmayacaklar’

GMG Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün: “Bu takım Kastamonuspor öyle bir takım kurduk ki her bir futbolcunun arkasında kefilim. Yanlışlıklar vardır devre arasında yapılan transferlerde hatalar vardır. Evet ben de Allah'ın kuluyum. Önüme getiriyorlar hocalar diyorlar ki bu bunu alacağız biz de tamam alalım diyoruz alıyoruz yani.  Belki benim de hatalarım var. Buna da eyvallah varsa bir hata benim üstümde bir sonuç varsa kötü benim sorumluluğumda, hepsini de üstleniyorum ama çocuklarımın hepsine de kefilim bu çocuklar aslanlar gibi. Liderliği kaçırdılar ama şampiyonluğu kaçırmayacaklar. Çıkacaklar aslanlar gibi Play-Off’larda, o döneme kadar gidip 3 maç yapıp 3 maçın sonunda da aslanlar gibi Allah'ın izniyle liderliği alacaklar. Her zaman Allah'ın izniyle dedim. Bu kelimemi hiç eksiltmedim. İşte gördüğünüz gibi iki kere kalenin içinden top çıktı. Ondan sonra aynı şey ikinci yarıda işine girdi çıktı.”

‘Hakem Düzgün Değildi’

Aygün: “Hakem asla düzgün değildi. TFF başkanımızla iki gündür konuşuyorum. Yanlıştı hakem. Hakem tamamen takdir haklarını Amedspor'a kullandı. İki tane bize göre verilmeyen penaltımız var. Maç bitmiş, neyi konuşuyoruz? Düdüğü çaldıktan sonra hiç bitti. Hani bundan sonra ben bunu binlerce kere konuşsam bir şey ifade etmeyecek. İşte federasyon başkanı da anlattık. Böyle böyle dedik. Yani hakemimiz en azından iyiydi demeyin. Çünkü düdük çalınmış bitmiş yapacak hiçbir şey kalmamış. Bundan sonra aynı hatalara düş düşülmemesi için üstüne gideceğiz. Bu dediğim biz üstündük, iki tane penaltımız verilmedi filan. Bu Amed’in galibiyetini engellemiyor. Açık ve net söylüyorum. Çünkü orada insanlar şu anda Güneydoğu'da Kastamonuspor bekliyoruz diyor. Güzel bir duygu. Niye güzel bir duygu biliyor musunuz, bir Güneydoğu takımı Amespor diyor ki Kastamonuspor'u bekliyoruz. Layık onlara layık diyor. Okuyorum yorumlarını. Güzel bir şey. İnşallah Allah da nasip edecek, onlar dedi diye biz oraya çıkmayacağız, nasipse kısmetse rabbim izin verirse çocuklarım o gün gününde olur futbolunu güzel oynarsa, çıkacağız oraya. Allah nasip ederse çıkacağız. Dolayısıyla yine aynı şeyleri söylüyorum barış ve kardeşlik adına söylediklerimin hepsinin arkasındayım. Arkasında da olmaya devam edeceğim. Ama bu demek değil ki başka yerlere çekmek isteyen, olayı başka türlü yerlere almak isteyen insanlar çıkabilir. Onlar varsa onlara söyleyeceğim çok şey var. O kadar çok şey var ki.”

‘Bana Hesap Soracağınıza Protokolde Eksin Olanlara Hesap Sorun’

Aygün: “Bakın Amedspor bir uçakla 170 kişi 130 kişi falan geldi. Hepsi iş adamı hepsi STK başkanı, arada tane de milletvekili var. Şimdi bu adamlara nasıl hayranlık duyup takdir etmem arkadaş ya? Takdir ediyorum, saygı duyuyorum. Bizim bir tane deplasmanımıza bir deplasmanımıza kim geldi ya? Bana bir isim verin. Ben maçtan önce iki vekilimiz de aradım iki vekilimize de bir vekil gelmiş Diyarbakır'dan bizi yalnız bırakmayın siz de olun dedim. Vekilim biri Antalya'daydı. Serap vekilim gelemem yetişemem dedi, bir program için. Halil vekilim de gelirim dedi gelemedi. Evet yani protokolü gördünüz. Hatta şimdi arkadaşlar ben her zaman seçimden önce şunu söyledim, dedim ki bu ilde kim seçilirse, halkı kimi seçerse ona saygı duyarım onunla da elimden geldiğince beraber hareket ederim hep bunu söyledim. Kastamonu halkımızda Sayın Baltacı güzel büyük bir oyla seçti. Ben ne CHP'liyim ne de başka bir partiliyim, yani öyle biri değilim. Hepinize her zaman bunu ilan ettim dedim. Dedim ki ben ilimde tarafsızım. İstanbul’da ya da başka bir yer olduğu zaman gönlümde bir aslan var bunu da bilmeyen yok zaten. Ne oldu il? Seyirci bin 500 kişi geliyor maçlara, bu maç dışında. Şimdi beni eleştirenlere soruyorum, genelde protokolde Serap vekilim sağ olsun arada bir geliyor, Halil vekilim bir kere geldi. Sayın valim ilk zaman bir geldi, sayın valim futbolu çok sevmiyor, onun için saygı duyuyorum ona yani ama elinden gelen neyse yapıyor Allah razı olsun asla eleştirmiyorum. Nerede benim protokolüm? Allah bin kere razı olsun, Emniyet Müdürümüz,  Jandarma Alay Komutanımız, onlar hiç eksilmiyor var olsunlar. Onlar dışında nerede benim protokolüm? Bana hesap soracağınıza protokolde eksik olanlara sorun hesabı. Gelmeyenlere sorun hesabı. Yani sahip çıkmayanlara sorun. Kendinize sorun hesabı Kastamonu kendinize sorun. En önemli sözüm bu. Kastamonu kendisine sorsun. Bin 500 kişiyle 2 bin kişiyle maç yaptık. Oturup sorun kendinize. Ama ben yine de söylüyorum, ben sözümün arkasındayım. Bu takım şampiyon olacak. Bana Allah nefes verdiği dakikaya kadar hiçbir şekilde aksini söylemiyorum. Allah nasip ederse bunun gereğini yapacağız. Bazen şunu söylüyorlar: ‘Eğer bu sene takım şampiyonu olmazsa Cengiz abi çeker gider’ Ya Cengiz abi nasıl gitsin bu Kastamonu'dan. Cengiz abi bu Kastamonu'ya bir bağlandı ki gidemiyor istese de gidemiyor. Bir tek Kastamonu spor yok ki yaptığımız diğer şeyleri görmüyor musunuz veya bilmiyor musunuz? Dolayısıyla da benim hiçbir yere gidecek halim yok, ben bu memleketin evladıyım ben buradayım hiç kimse de beni bir yere gönderemez. Yani bir yere de gidemem gitmem bu saatten sonra onu da hepinize açık açık açık açık söylüyorum. Allah nasip edecek bu sene yine çıkacağız biz 1’inci Lig’e. Aksi bir şey olsa olsa buradayım seneye çıkarız ama biz bu sene çıkacağız bu sene Allah'ın izniyle Play-Off’lardan 1’inci Lig’e çıkacağız. Eksiğimizi de gediğimizi de tamamlayacağız, çıkacağız. Futbolcularım da evet eksikleri noksanlar her şeyi var kabul ediyorum. Düzeltecek ama hepsine güveniyorum. Hepsi Aslanlar gibi delikanlı çocuklar. Çıkacaklar futbolunu oynayacaklar. Bu sene bu ile bu şampiyonluğu tattıracak.”

‘Hep Beraber Sonuca Ulaşacağız’

Aygün: “Bazı basın organlarında okuyorum. Herhangi bir şekilde vatanıma, devletime, milletime, iktidar olduğu için sayın cumhurbaşkanıma, seçilmiş herkese saygılı insanım. Sayın Cumhurbaşkanımı ayrı seviyorum. Sayın cumhurbaşkanıma saygım bambaşka Sayın Cumhurbaşkanımızın da Kastamonu’ya sevgisi bambaşka, bunu da unutmayalım. Onun için ben Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman yanımızda olduğunu biliyorum. Bundan sonra biraz daha dinamikleri güçlendireceğiz. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız, savunacağız. Konuşturacağız, gideceğiz, hep beraber sonuca ulaşacağız.”

Baltacı’ya Teşekkür

Aygün: “Sayın belediye başkanıma teşekkür ediyorum. Ben CHP'li değilim ama seçilmişe saygılıyım. Halkımın seçtiği kim varsa saygılıyım. Sayın Baltacı’yı halkım seçti sonuna kadar yanındayım. Sayın Baltacı’ya yüzlerce teşekkür ediyorum. Ben ilk defa soyunma odamda maçtan sonra bir Belediye Başkanı gördüm. Şimdi bunu söylerken Sayın Baltacı methediyor değilim ama hakkı hakka vereceksin, hak edene vereceksin. Sayın Baltacı ilk defa gördüm bir Belediye Başkanı olararak ben soyma odasında bir belediye başkanımız maçtan sonra geldi futbolcularım üzülmeyin yanınızdayız dedi. Allah razı olsun.”

‘Hiçbir Şeyden Pişman Değilim’

Aygün: “Bazı basın organlarında da bu Amedspor’un gelmesi gitmesi konularında da yazılan çizenlere, Güneydoğu halkından bana gelen müspet eleştirilere, saygılı güzel eleştirilere, tebriklere onlara çok teşekkür ediyorum. Amed’e 1’inci Lig hayırlı olsun. Hayırlı uğurlu olsun, hak ettiler. Ben Süleyman Seba’nın yetiştirdiği adamlardan biriyim. Ben Beşiktaşlıyım. Benim Süleyman Seba Başkanım hep şunu söylerdi, derdi ki, hak edilen helal ikincilikler olsun. Biz önemli değil şampiyon da olmayalım. Ha tabii ki biz şampiyon olalım çünkü bu ilin buna ihtiyacı var ve bu ilin hakkı. Benim hemşerimin şampiyonluk hakkı. Biz ama şerefli, namuslu, -başkaları ne yaptı beni ilgilendirmez- namuslu bir şekilde gidelim, Allah'ın izniyle gidelim ve yolumuza devam edelim. İnşallah da 1’inci Lig’e çıkalım. Çünkü yüce Mevlam doğrunun her zaman yanındadır. Biz doğruyuz. Yanlış bir şey yapmadık. Doğru yolda gidiyoruz. Gittiğim yolda da hiçbir şekilde söylediğim hiçbir şeyden de yaptığım hiçbir şeyden de pişman değilim.”

‘Şimdi Oturun Bekleyin’

Cengiz Aygün son olarak: “Şimdi oturun bekleyin. Bekleyin ki bu takımın neler yapacağını görün. Kaybedilmiş bir şey yok. Yolumuza devam ediyoruz. Yolumuza da devam edeceğiz.”

Bakmadan Geçme