GMG Kastamonuspor'da Cengiz Aygün Dönemi

Hasan Doğan Tesisleri'nde bulunan Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurul toplantısında, görevini bırakan mevcut başkan Burak İzbeli'nin yerine başkanlık görevine Onursal Başkan Cengiz Aygün seçildi.

Toplantıya CHP Kastamonu Milletvekili ve Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, İYİ Parti İl Başkanı Faruk Ataşalar, AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, MHP Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Kadir Yalçın, çok sayıda ilçe belediye başkanı, siyasi parti temsilcileri ve genel kurul üyeleri katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan GMG Kastamonuspor Asbaşkanı Erkan Yılmaz, 2022-2024 yılları arasında 217 milyon 403 bin TL ödeme yapıldığını açıkladı. 

‘Siyaset Üstüyüz’

Genel kurulda açılış konuşmasını gerçekleştiren Burak İzbeli; “Bugün şampiyonluğa yakınız. Kulübümüz zor durumdaydı, maddi ve manevi olarak eleştiriliyordu.  Cengiz abi zaten her zaman Kastamonu’nun abisiydi. Kastamonuspor bu şehrin ‘markasıdır’ diyerek destek olmaya başladı. Sözünü tuttu. Maddi manevi hiç kimseye hiçbir yük düşürmeden evlatlarıyla beraber biz de ailesinden insanlar olarak, gerekli çabayı gösterdi, göstermeye de devam. Eleştiriler oluyor. Elbette olacaktır, insanlar haklıdır, eleştirilebilir. Bilet alan internetler seyreder. Hatta gönül veren herkes eleştirir ama eleştirirken, lütfen benim şu anlatacaklarımı dinleyin. Hiçbir mecburiyeti yok. Değerli dostlar bunu övmek için anlatmıyorum, malumu ilan ediyorum. Hiçbir mecburiyeti yok. Memleketim dedi geldi. Napolyon'un bir sözü var, ‘Ordular karınlarının üzerinde yürüyor’  diyor. Yani elbette ki Kastamonuspor’un başarılı olması hepimiz istiyoruz. Fakat o başarıların arkasında, maddi ve manevi bir çaba gerek. Maddi çaba; şu ana kadar değerli dostlarımız birkaç istisna dışında Cengiz bey haricinde hiç kimseden görmüş değil bu takım. Ben Kastamonu'daki eleştirilere böyle cevap vermek istiyorum. Bir kez altyapımıza bir bakın, bir inceleyin bakın. Yani orada pırıl pırıl delikanlılar. Spor yapıyorlar. Yani ülkemizin gerçeği işte uyuşturucu vesaire vesaire iken onlara el uzatılmış. Bir inceleyin bakalım neler yapılıyor? Bunun maddi olarak şeylerini söylemiyorum. Eleştirileri yaparken lütfen dikkat edin. Kastamonu'daki iş adamlarımıza sesleniyorum. Kastamonu'daki işadamları çoğunlukla çoğu zaman zaten Kastamonuspor ile ilgili mutlaka bir şekilde yönetim kurulunda destek noktasında vesaire de olmuşlardır. Kastamonuspor bugün birinci lige çıkmaya en yakın noktada. En azından ‘Biz kastamonuspor destekliyoruz’ deyin. Kastamonu sıfatını taşıyan işadamlarımız bugün burada olmayacaksınız da ne zaman olacaksınız? Yani birinci lige çıkıyoruz. Yani çok mu zor? Bu kulüp siyasete bulaşmamış vaziyette. Siyaset üstüyüz” dedi. 

‘Kastamonu Çok Büyük Bir İl’

Kastamonuspor’un yeni Kulüp Başkanı Cengiz Aygün ise; “Kastamonuspor bu ilin gerçeği, değeri. Kastamonuspor sevdam, spor sevdam bugün değil. Yaklaşık 32 kulübe sponsor olmuşum. Kastamonuspor hepimizin. Yeni yasaya göre A.Ş.’ye dönüşmek zorundayız. Ben Kastamonu çocuğuyum. Annem ve babamda Kastamonulu. Kastamonulu olmaktan da onur ve gurur duyuyorum. Kastamonuspor yine Kastamonu’nun olmaya devam edecek. Bu çok net bir şekilde söylüyorum. Onur ve gururla Kastamonuspor’a başkan olmayı kabul ettim. Ben Kastamonu’nun kardeşi olmaya talibim. Sizlere layık olmaya çalışacağım. Kastamonu çok büyük bir il. Bende bu büyüklüğün farkındayım. Kastamonu büyük bir taş. Kastamonu ile birileri uğraşmaya kalkarsa o taşın altında kalır. Kastamonu milliyetçidir, Kastamonu demokrattır, Kastamonu sosyal demokrattır,  Kastamonu insanıyla, özüyle, sözüyle çok farklı bir il. Şehitleriyle, gazileriyle Çanakkale Türküsü’nü söyleten il” dedi.

‘Bu Güzel Şehre Şampiyonluğu Tattıracağız’

Kastamonuspor’un gidişatına değinen Aygün; “Maalesef son zamanlarda çok güzel sonuçlar almadık. Futbol bu, zaman zaman düşüşler yaşanabilir. Bizimde hatalarımız olabilir. Hocamızın da, çocuklarında hataları olabilir. Hepsiyle tek tek konuştu. Hepsi Iğdır maçına kenetlendi. Iğdır maçına çıkıp, aslanlar gibi kazanacaklar. Fakat bazen bazı yanlışlıklar görüyorum. Türkiye Futbol Federasyonu bazı noktalarda dikkatli ve hassas davranmıyor. Özellikle hakem atamaları olsun. Hakem hatalarının arkasına sığınmıyoruz. Çıkacak kazanacaksın, hakemi de yeneceksin. Şampiyonluklar böyle gelir. Fakat farklı dokunuşlar olunca, ister istemez bizimde motivasyonumuz bozuluyor. Bizim derdimiz ‘Kastamonuspor’u şampiyon yapın’ değil. Bizim derdimiz Türk futboluna çirkinlik koymayın. Hak edersek kazanalım, hak etmezsek de olmayalım şampiyon. 1 sene sonra oluruz. Hak eden kazansın, başarılı olan kazansın. Bu güzel şehre şampiyonluğu tattıracağız” ifadelerini kullandı.

‘Kastamonuspor’a Destek Vermeye Devam Edeceğiz’

CHP Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı ise; “Bu şehrin gururusunuz, kimliğisiniz, şahsiyetisiniz. Kastamonuspor’u bugüne kadar getiren herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Şampiyonluğu yaşamak istiyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada Kastamonuspor’a destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘Kastamonu Olarak Hepimizin Taşın Altına Elimizi Koymamız Lazım’

AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş; “Kastamonuspor, Kastamonu’nun bir marka değeridir. Bu değeri ayakta tutmak için birçok kişi, yönetim bu işi gerçekleştirdi. Çok zorlu zamanlardan geçildi. Bizim artık ileriye bakmamız lazım. Cengiz Aygün ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bu büyük bir cesarettir. Başarılar diliyorum. Kastamonu olarak hepimizin taşın altına elimizi koymamız lazım” şeklinde konuştu.

‘Kastamonuspor’a Sahip Çıkmamız Gerekiyor’

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Kadir Yalçın katılımcıları selamlayarak; “Burak kardeşime zor günlerde Kastamonuspor’a sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Kastamonuspor bizim gerçekten markamız, bu markamıza sahip çıkabilirsek ayakta tutabiliriz. Cengiz Başkanım elini taşın altına koydu, sahip çıktı. Yalnız mı bırakacağız? Hepimiz gücümüz ölçüsünde Kastamonuspor’a sahip çıkmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Cengiz Aygün başkanlığında şekillenen yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Ali Aygün, Mustafa Erkan Yılmaz, Necdet Emre Aygün, Barış Kılınçkıran, Tolgahan Özcan ve Kadir Ay.

Özel Haber

Bakmadan Geçme