Güneş Çarpmasına Karşı Bitkisel Çözümler

Hafız Bey Baharat ve Aktar İşletmecisi Tuğba Sak, vatandaşlara yazın güneş çarpmasına iyi gelen doğal ürünler hakkında bilgi verdi.

Son günlerde özelikle sıcak havaların artmasıyla birlikte doktorlar tarafından sıcak havalara maruz kalmamız sonucu oluşabilen komplikasyonlar hakkında vatandaşlara sık sık güneşe karşı korunmaları ve güneş çarpmalarına karşı dikkat etmeleri konusunda uyarı geliyor.

Yazın en sıcak günlerini geçirirken, birçoğumuz tatile sıcak beldelere giderken bu tehlike hepimiz için her zaman geçerli. Yazın sıcak havalarda güneş çarpmasına iyi gelen çözüm önerileri arasında doğal bitki ve yağlar bulunuyor. Hafız Bey Baharat ve Aktar İşletmecisi Tuğba Sak vatandaşlara yazın güneş çarpmasına iyi gelen doğal ürünler hakkında bilgi verdi.

‘Lavanta Yağı ve Nane Yağı Vücuda İnanılmaz Etkileri Vardır’

Hafız bey Baharat ve Aktar İşletmecisi Tuğba Sak; “Güneş çarpması, güneş altında uzun süre korunmasız bir şekilde kalma sonucu oluşan, vücutta anormal derecede ısı artışına bağlı olarak meydana gelen yaz aylarına özgü bir sağlık sorunu. Özellikle güneş ışınlarının en dik geldiği saatlerde, korunmadan güneş altında uzun saatler kalmak ve vücudun normal sıcaklığına dönebilmek için yeterince sıvı kaybedememesi güneş çarpmasına yol açabilir. Bitkilerden önce vatandaşların beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Doktorlarımızın dediği gibi bol su tüketip, sütlü tatlılara ağırlık vermeli. Güneş ışınlarından mümkün mertebe kaçınılmalı. Tüm bu etkenlerden sonra bitkilere başvurmalı. Unutulmalı ki bitkiler bir noktaya kadar ağrı ve sızılara iyi gelir. Tüm bu aşmaların yanında lavanta yağları kullanılmalı. Lavanta yağı ve nane yağı vücuda inanılmaz etkileri vardır. Rahatlatır serinletir. Güneş yanıklarına kantaron yağı ve aloevera yağları çok iyi ve cildi yenileyici özelliği bulunmaktadır. Lavanta yağları özelikle antimikrobial özellikleri ile güneş yanıklarını etkili bir biçimde iyileştirebilir. Yeni cilt oluşumunu teşvik eder. Esansiyel içeriği sayesinde vücutta aniden soğumalara neden olmaktadır. Vücuttaki iltihabı yatıştırmada büyük rol oynar. Güneş yanıkları üzerine pamuğa 3-4 damla damlatılarak cildimize nazikçe masaj yaparak uygularsak etkisini hızlı bir biçimde göreceğiz. Elma sirkesi, güneş sebebiyle ciltte eksilen elektrolitleri yenileyeceğinden güneş çarpması etkilerini hafifletmekte kullanılabilir. Bir bardak suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyip bu karışımı tüketmeyi deneyebilirsiniz. Vücudu rahatlatıp bulantı ve kusmayı kesen kişniş bir diğer rahatlatıcı bitkilerden biridir. Güneş çarpmasına karşın kişnişi ezip suyunu çıkardıktan sonra içine bir tutam şeker eklemeniz ve karıştırdıktan sonra tüketmeniz yeterli” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme