Harun Acar'dan Birlik ve Beraberlik Çağrısı

Gelecek Partisi'nin Taşköprü Belediye Başkan Adayı Harun Acar, 6 Şubat depreminin birinci yıldönümünde bir mesaj yayımlayarak, depremde hayatını kaybeden vatandaşları anma ve depremle mücadele konusunda birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Acar mesajında, “6 Şubat'ta yaşanan ve hepimizin yüreğini derinden sarsan depremin üzerinden bir yıl geçti. Bu süre zarfında acımız hiç hafiflemese de, kayıplarımızın anısını yaşatma ve gelecekte benzer felaketlere daha hazırlıklı olma konusundaki kararlılığımız artarak devam ediyor” dedi.

Gelecek Partisi Taşköprü Belediye Başkan Adayı, depremin bölgede yarattığı yıkımın ve acının hala taze olduğunu belirterek, kaybedilen canların hatırasına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Acar, “Depremde hayatını kaybeden her bir vatandaşımızı saygı ve rahmetle anıyor, geride kalan yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

‘Afet Bilincinin Artırılması İçin Çalışmalarımızı Aralıksız Sürdüreceğiz’

Acar, depremin yıldönümünde, Taşköprü'nün ve etkilenen tüm bölgelerin yeniden inşası ve rehabilitasyonu konusunda birlikte çalışmanın önemine dikkat çekti. “Deprem bize doğal afetlere karşı ne kadar hazırlıklı olmamız gerektiğini acı bir şekilde hatırlattı. İlçemiz ve çevre bölgelerdeki altyapının güçlendirilmesi, binaların deprem yönetmeliklerine uygun hale getirilmesi ve afet bilincinin artırılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” diye konuştu.

Harun Acar, Taşköprü ve genelinde deprem konusunda farkındalığı artırmak ve toplumu afetlere karşı daha dayanıklı hale getirmek adına yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla iş birliği içinde olacaklarını belirtti. Başkan Adayı Harun Acar son olarak; “Depremin yıldönümünde, bir kez daha birlik ve beraberlik içinde, geleceğe daha güvenli ve hazırlıklı bakabilmek adına hep birlikte çalışma sözü veriyoruz. Gelecek, hepimizin ortak çabasıyla daha aydınlık olacak” dedi.

Bakmadan Geçme