• Haberler
  • Siyaset
  • Hasan Baltacı: 'Kastamonu Belediyesi'ni Ayağa Kaldıracağız'

Hasan Baltacı: 'Kastamonu Belediyesi'ni Ayağa Kaldıracağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı'nın mahalle buluşmaları kapsamındaki dördüncü durağı İnönü Mahallesi oldu.

Elçibey Parkı’nda açık havada gerçekleştirilen İnönü Mahallesi Buluşması, soğuk havaya rağmen büyük ilgi gördü ve miting havasında geçti. Merkez İlçe Başkanı Serkan Yılmaz, İl Başkanı İlke Karabacak, Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin ve Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı’nın konuşma yaptığı İnönü Mahallesi Buluşması’nda vatandaşlar Hasan Baltacı’ya mahallenin sorunlarını aktardı.

‘Adalet ve Vicdanla Yöneteceğiz’

İnönü Mahallesi sakinlerine programa gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür eden Merkez İlçe Başkanı Serkan Yılmaz, “31 Mart’tan sonra Kastamonu’nun adaletle, vicdanla yönetilmesini isteyen tüm Kastamonuluları Belediye Başkan Adayımız Hasan Baltacı’yı desteklemeye davet ediyorum” dedi.

‘Cami Yıkıp Yerine Avm Yapanlar Bize Maneviyattan Bahsedemez’

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi belediye başkan aday ve yöneticilerinin kirli ve kara bir propaganda yürüttüğünü dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İlke Karabacak ise “Suudi Arabistan Kralı öldüğünde Milli Yas ilan edip, 12 vatan evladı şehit olduğunda kafasını kuma gömenler, askerimize kelle diyenler bize Milliyetçilik dersi veremezler. Bu ülkenin vatandaşlığını 400 bin dolara satılığa çıkaranlar, buna ses çıkaramayanlar bize Milliyetçilik dersi veremezler. Oğullarına çürük raporu alıp askere göndermeyenler bize Milliyetçilik dersi veremezler. Bu kadim şehirde cami yıkıp yerine AVM dikenler bize maneviyattan, milliyetçilikten bahsedemezler” ifadelerini kullandı.

‘Şehrin Anahtarını Teslim Edeceğimiz Bir Tane Aday Var’

Mahalle buluşmasında AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş’a 2014 seçimleri öncesi yapmayı söz verdiği ama yapmadığı projeler üzerinden yüklenen Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin, “10 yıldır Kastamonu Belediyesi kötülerin elinde. Bu memlekete öyle kötülük yaptılar ki kendi yandaşlarının ceplerini doldurabilmek adına insanlara kurşun sıktırdılar. Bu memlekete öyle kötülük yaptılar ki bu şehrin çocuklarına, gençlerine kreş, kültür merkezi yapılabilecek arsaları gözlerini kırpmadan yandaşlarına sattılar. Eğer bizler, bu memleketi sevenler olmasaydı o arsalar üç otuz paraya satılacaktı. Bu memlekete öyle kötülük yaptılar ki, hepimizin kursağından ekmeği geçen Şeker Fabrikasını satmaya çalıştılar. İşte o gün yollara Şeker Fabrikası’nı savunmak adına Saadet Partisi, İyi Parti’nin il başkanlarıyla birlikte Hasan Baltacı düşmüştür. Hasan Baltacı öyle yürekli durdu ki ‘satılacak dönüş yok’ diyen Ak Parti temsilcileri ‘biz sattırmadık’ yalanına sığındılar. Öyle kötülük yaptılar ki bu memlekete, Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğumuzda belediyenin kültür bütçesi pudra şekerine gitti. Bu memlekette liseli çocukların mezuniyetini bastılar, gençleri tehdit ettiler. Bugün aynı anlayış sahte videolarla, tıpkı 14 Mayıs’ta olduğu gibi bu memleketin evladı Hasan Baltacı’yı kirletemeye çalışıyorlar. Bu memleketin evladını kimse kirletemez. Bu memleketin pırıl pırıl insanlarına yalanlar söylediler. 2014-2019 döneminde belediye başkanı olan Tahsin Babaş şurada, karakolun önüne battı çıktı yapacağız dedi ama yapmadı. Sunta Kavşağı’nda ihtiyacı olanlara Toplu Konut yapacağım dedi. Peki yaptı mı? Yapmadı. Kuzeykent’e şehir stadyumu yapacağım dedi. Yapmadı. Mezarlıkların bakımını bile yapamayanlar, Kuzeykent’e yeni mezarlık yapacağını söyledi. Ama yapmadı. Şimdi çıkmış bu milletin gözünün içine baka baka 156 projem var diyor. Bir belediye başkanının görev süresi 5 yıl. Buna göre Tahsin Babaş’ın her 11 günde bir proje yapması gerekiyor. Bunlar 10 yıldır Maslak Sanayi Sitesi’ni tamamlayamadılar. Bunlar verdikleri sözleri tutmazken, Hasan Baltacı özümüzde, sözümüzde Kastamonu dedi. Hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun herhangi bir yurttaşımızı kapısından çevirmedi. Başı dara düşen herkes gündüz olsun gece olsun Hasan Baltacı’ya kendi evladı gibi bir telefonla ulaştı. Bu kadim şehrin anahtarını teslim edeceğimiz bir tane aday var. O da bizim Hasan’dır, Hasan Baltacı’dır. Memleketin anahtarını Bizim Hasan’a teslim etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

‘Bu Şehrin Özlemini de Ne İstediğini de Biliyorum’

İnönü Mahallesi sakinlerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Hasan Baltacı ise Kastamonu halkının ne istediğini ve neyi özlediğini bildiğini söyledi. Kastamonuluların Kastamonu’nun parasına, puluna, malına, mülküne, arsasına, konağına sahip çıkacak bir belediye başkanı bir belediye yönetimi istediğini ve bunun özlemini çektiğini dile getiren Hasan Baltacı, “16 gün sonra sandığa gidip oylarınızı kullanacaksınız. 16 gün sonra hepimize ait kadim bir şehrin, Cumhuriyet’in kurucu şehrinin geleceğini belirleyeceksiniz. Kadınların, çocukların, mahallelerin kaderini belirleyeceksiniz. Ben Kastamonu ne istiyor biliyorum. Kastamonulular ne istiyor biliyorum. Kastamonulular Kastamonu’nun parasına, puluna, malına, mülküne, arsasına, konağına sahip çıkacak bir belediye başkanı bir belediye yönetimi istiyor. Bunu biliyorum. Kastamonulular adil bir yönetim istiyor. Kastamonulular vicdanlı bir yönetim istiyor. Kastamonulular hamiyetli bir belediyecilik istiyor. Kastamonulular ufku açık, vizyon sahibi, gönlü açık, erdemli bir belediyecilik bekliyor bunu biliyorum. Kastamonulular neyi özlediler biliyorum. Kastamonulular neyin özlemini çekiyor biliyorum. Kastamonulular kapısına gittiğinde geri dönmediği bir belediye başkanının özlemini çekiyor. Kastamonulular halkından, milletinden korkmayan, sokakta, çarşıda, pazarda dolaşmaktan korkmayan bir belediye başkanı özlemi çekiyor. Telefon ettiğinde telefonuna cevap veren bir belediye başkanının özlemini çekiyor. Şimdi biz nasıl buraya size geldiysek, onlarda gelecekler. 10 yıldır size nasılsınız diye sormayanlar, selam vermeye gelecekler. Tutacak bir el aradığınızda elinizi tutmayanlar ellerine yapışmaya gelecekler. Sözler verecekler, projeler diyecekler, onlar gelirse diyecekler, sakın ha diyecekler, iktidara oy vermezseniz yatırım gelmez diyecekler. Diyeceklerde diyecekler. Buyursunlar gelsinler hepsini dinleyin. Ama onlara şunu hatırlatın 22 yıldır iktidarda olduklarını, bu şehir can çekişirken bu şehrin insanları sedyenin üzerinde can çekişirken Bölge Hastane binasını niye çürüttüler onu hatırlatın. Bizim çocuklarımız işsizken, bizim çocuklarımız evde diplomasıyla çaresizken hangi ailelerin çocukları işe girdi onu hatırlatın. Onlara sattıkları Küre Etibakır’ı hatırlatın, onlara sattıkları SEKA’yı hatırlatın. Biz yürümeseydik, biz mücadele etmeseydik Şeker Fabrikası’nın canına nasıl okuyacaklardı onlara bunu hatırlatın. Hatırlatın onlara. Süt içemeyen çocukları, dershaneye gidemeyen evlatlarınızı hatırlatın” ifadelerini kullandı.

‘Kültür Denildiğinde Aklınıza Pudra Şekeri Gelmeyecek’

Konuşmasının devamında nasıl bir yönetim anlayışı benimseyeceklerine ve projelerine değinen Hasan Baltacı; “31 Mart’ta takdir eder ve bize görev verirseniz bir zihniyeti değiştireceğiz. Biz göreve seçilirsek imar denildiğinde aklınıza 3-5 müteahhit gelmeyecek. Tarihi konaklar denildiğinde aklınıza milyonluk arsa takasları gelmeyecek. Kültür sanat denildiğinde aklınıza pudra şekeri gelmeyecek. Ulaşım denildiğinde aklınıza lüks makam araçlarına kurulmuş, seçildiği gün ayakları yerden kesilmiş belediye başkanı gelmeyecek. 31 Mart’ta siz takdir eder biz seçilirsek, aman ha üç beş oy kaybederiz, aman ha seçilemeyiz diye sözümüzden geri durmuş insanlar değiliz. Öyle 5 yıl sonra kağıt üzerinde kalacak projeler hazırlamış insanlar değiliz. Neye inanıyorsak, neyi yapabileceksek, senin benim, kadının çocuğun, gençlerin ihtiyacı neyse hep onları söyledik, inşallah da yapacağız” şeklinde konuştu.

‘Belediyeye Ait Sarı Halk Otobüsleri Olacak’

Projelerine değinerek sözlerine devam eden Baltacı; “Başta bu şehirde ulaşımı sorun olmaktan çıkaracağız. Öyle dakikalarca dolmuş duraklarında beklemek yok. Öyle balık istifi dolmuşlarda yolculuk etmek yok. Bundan sonra öyle 3 durak içinde, 30 durak içinde aynı parayı ödemek yok. Ne yapacağız biliyor musunuz? Kastamonu Belediyesi’ne ait sarı halk otobüsleri ile Kastamonu’ya hizmet vereceğiz. Mesafeye göre ücret sistemine geçeceğiz. Bu şehrin parasını pulunu öyle çöp projelere harcayıp çarçur etmeyeceğiz. Emek emek büyüttüğümüz, gözünün içine baktığımız, okusun ceketimi satarım dediğimiz çocuklarımız var ya, 70-80 bin lira verip dershaneye gönderemediğimiz o çocuklarımız için Etüt Merkezi kuracağız. Onları liselere geçiş ve üniversite sınavlarına ücretsiz biz hazırlayacağız.    6 Şubat’ta büyük bir acı yaşadık. Deprem hayatın bir gerçeği. Kastamonu’da yeni bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatacağız. Öyle müteahhitler zengin olsun diye değil, 2 kat sana 2 kat bana demek için değil, Allah göstermesin bu şehirde bir deprem olduğunda hiç birimizin burnu kanamasın diye kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz. Bu şehirde sağlık sistemi çöktü. Allah göstermesin bir hastanız Ankara’ya gittiğinde, işiniz orada o gün bitmediğinde kimse arabasının içerisinde yatmak zorunda kalmayacak. Kimse yatacak yer aramak zorunda kalmayacak. 31 Mart’tan sonra Ankara’da Kastamonu Belediyesi’ne ait olan ve hastalarımıza hizmet veren bir Derman Evi, bir misafirhane göreceksiniz. Hiçbir Kastamonulu açta kalmayacak, açıkta kalmayacak. Belediyemize ait doktorda göreceksiniz, hemşirede göreceksiniz, hasta nakil araçları da göreceksiniz. Kastamonu Belediyesi’nin bütçesini pudra şekerine yatıranlara inat Kastamonu’ya bir Kültür Sanat Merkezi kazandıracağız. Bu kadim şehir kültür ve sanattan nasibini alacak.  Gönlümüz razı değil. Bu şehirde süt içemeyen tek bir çocuk kalmasın istiyoruz. Biz bunu İstanbul’da başardık. Bundan sonra bu şehirde 5 yaşına kadar çocuğu olup da ben süt alamıyorum diyen annelerimize, ailelerimiz ayda 8 litre süt dağıtacağız. Kastamonu’da da bunu başaracağız” ifadelerini kullandı.

‘Bu Şehrin Bir Kuruşuna Dokunmak İsteyenin Alnını Karışlarım’

Hasan Baltacı son olarak; “Belediye iktidar partisinde olmazsa yatırım gelmez algısı yaratmaya çalışıyorlar. Ben 6 yıldır şerefle, onurla, gururla bu memlekete milletvekilliği yaptım. Ola ki bu şehrin bir kuruşuna dokunmak isteyenin alnını karışlarım alnını. Bu şehrin parası gelecek ve biz her kuruşunu bu şehrin insanlarına harcayacağız. Karanlık bir tane sokak bırakmayacağız. Kadınların, çocukların güvenle yürüyemediği sokaklar var. 31 Mart’tan sonra ışıl ışıl, pırıl pırıl, tertemiz bir Kastamonu göreceksiniz. Şunu göreceksiniz. Hak korkusu olan bir belediye başkanı ve belediye başkanı göreceksiniz. Bir adım atacağı zaman, birisini işe alacağı zaman, bir yatırım yapacağı zaman 130 bin Kastamonulunun onda hakkının olduğunu bilen ve bu haktan korkan bir belediye başkanı göreceksiniz. İnşallah sizin tercihinizle Kastamonu Belediyesi’ni ayağa kaldıracağız. İnşallah Kastamonu Belediyesi’ne saygınlığını, haysiyetini iade edeceğiz. Kimse bu şehirde yaşamaktan mağdur olmayacak, mutlu olacak” dedi.

Bakmadan Geçme