Hasan Baltacı: 'Kastamonu İçin Gece Gündüz Çalışacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanlığı tarafından Aktekke Mahallesi'nde halk buluşması gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, Aktekke Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk buluşmasında açıklamalarda bulundu. 

Seçime sayılı günler kaldığını ve kaybedecek olanların hırçınlaşıp, çirkinleştiğini ifade eden Karabacak, “4’ü bağımsız 21 aday var. 1’ini tercih edeceksiniz. Aralarında biri var ki onu tercih eder, ondan yana karar verirseniz sadece bu şehrin geleceğini aydınlatmakla kalmayacaksınız. Son 10 yıldır bu şehrin karanlığa hapsedilen geçmişini de aydınlatmış olacaksınız, ışık tutmuş olacaksınız. 5 liralık kaldırım taşını kaç paraya değiştirmişler bileceksiniz. Kimler çocuklarını, yeğenlerini belediyede işe yerleştirmiş bileceksiniz. Biz Kastamonululara ait olan arsalar kimler üç beş paraya çökmüşler bileceksiniz. Kimler belediyenin doğrudan teminleriyle servetlerine servet katmış bileceksiniz.  Belediyenin parasını kim hortumlamış hepimiz bileceğiz, gereğini de tüm Kastamonulular adına yapacağız. Seçim yaklaştı, kaybedecek olanlar hırçınlaştı, çirkinleşti. Gerçeği yüzlerine vurduğumuzda hakaret ediyorlar, tehditler savuruyorlar” dedi.

‘Kastamonuluların Sorunları Konuşulmasın İstiyorlar’

Kaybedeceğini anlayan adayların Kastamonuluların sorunlarının konuşulmasından rahatsızlık duyduklarını ifade eden CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak; “Onlar Kastamonuluların sorunları konuşulmasın istiyorlar. Çünkü onlar sorunlara çözüm sunan projelerimiz halka ulaşmasın istiyorlar. Biz, sarı otobüsleri getireceğiz, herkes mesafeye göre ücret ödeyecek diyoruz, onlar milli değilsiniz diyorlar. Biz çocuklarımıza ayda 8 litre süt dağıtacağız diyoruz, onlar milli değilsiniz diyorlar. Biz imkânı olmadığı için dershaneye gidemeyen evlatlarımız için etüt merkezi yapacağız diyoruz, onlar milli değilsiniz diyorlar. Biz evlatlarımıza yardımcı kaynaklarını belediye verecek diyoruz, onlar milli değilsiniz diyorlar.  Biz darda olan zorda olan hanelere her ay 2 bin liraya kadar alışveriş yapabilecekleri halk kart vereceğiz diyoruz, onlar milli değilsiniz diyorlar. Biz kültür merkezi yapacağız diyoruz, onlar aynı şeyi söylüyorlar. Biz kreşler yapacağız diyoruz, onlar ezberleri üzerinden algı yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

‘Hepimizin Hakkını Hukukunu Koruyacak Bir Başkan İhtiyacı Var’

Karabacak son olarak; “Bu ülkenin vatandaşlığı 400 bin dolara satılırken neredeydiniz diyoruz, vatan hainisiniz diyorlar. Şehitler için milli yas ilan etmeyip Arap kralı için yas ilan edenlere neden tek laf edemediniz diyoruz, siz teröristsiniz diyorlar. Şeker Fabrikasını satmaya çalışırlarken neredeydiniz diyoruz, bu memleket sizin yuvanız olmayacak diyorlar. Kastamonu’nun göbeğinde cami yıkıp, alışveriş merkezi dikenlere neden tepki göstermediniz diyoruz, siz manevi değerlere yabancısınız diyorlar. Tüm adaylar çıktıkları kürsüleri, çıktıkları programları sadece Hasan Baltacı’yı karalamak için kullanıyorlar. Çünkü korkuyorlar. Ama korkunun ecele faydası. Böyle bilsinler. Kastamonu’nun artık belediyenin her kuruşuna sahip çıkacak, Kastamonu’nun hakkını masaya yumruğunu vurup alacak bir belediye başkanına ve yönetimine ihtiyacı var. Hepimizin hakkını hukukunu koruyacak bir başkan ihtiyacı var. Parti gözetmeksizin her vatandaşa hizmet götürecek bir başkana ihtiyacı var.  O başkan Bizim Hasan’dır, Hasan Baltacı’dır. O nedenle 31 Mart’ta öyle bir karar verin ki bu şehir hep ileri gitsin, hep gelişsin. Bir karar verin, Hasan Baltacı’yı belediye başkanı seçin, Yuvamız Kastamonu’muzun geçmişini de geleceğini de aydınlatalım diyor, evladınız, kardeşiniz, arkadaşınız Hasan Baltacı’yı size emanet ediyorum. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” dedi.

‘Bu Memleketi Kemiğine Kadar Sıyıracaklar’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Hikmet Erbilgin, Aktekke Mahallesi’nde düzenlenen halk buluşmasında yaptığı açıklamada Tahsin Babaş ve Yüksel Aydın için sert ifadeler kullandı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın’ın CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak için söylemiş olduğu ‘Paçavra ederim’ sözlerine ağır tepki gösteren Erbilgin, “Bu memleketin kadınına, bu memleketin İlke Başkanına, bu memleketin kız kardeşlerine ‘seni paçavra ederim’ diyen dili ayıplıyorum. Bu dili millete emanet ediyorum. Millet gereken cevabı verecektir. Yüksel Aydın gözlerinin içine baka baka sen İlke Başkanı paçavra edemezsin, onun erkek kardeşleri var, arkadaşları var, bu memleketin evlatları var” dedi.

‘Polis Okulundan Uzak Durun’

Kastamonu Valisi Meftun Dallı ve bürokratlara seslenen Erbilgin, “2014 seçimleri 200 oyla sonuçlanmıştı. O dönemde polis okulunda okuyan gençlerimizin üzerinde konuşmalar olmuştu. İktidarın o çocuklara meslekleri üzerinden baskı yaptığı konuşulmuştu. Sayın Hayati Hamzaoğlu bununla ilgili açıklamalar yapmıştı. İşte tamda bugün polis okulu müdürü görevden alındı ve Başbakanlıkta koruma müdürlüğü yapmış birisi Kastamonu’ya atandı. Bürokratlara ve sayın valimize buradan ifade ediyorum. Bu milletin iradesini sakatlayacak tutum ve baskılardan uzak durun. Bu milletin demokrasi geleneğine güvenin. Seçimi kaybetme korkusundan bu tür girişimlerden uzak durun. Seçim günü bizim gözümüz Pervaneoğlu Ali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde olacak. Her birimizin dikkati orada olacak” ifadelerini kullandı. 

‘Ben Osmanoğlu Hikmet’

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Kadir Yalçın’ın açıklamalarına da cevap veren CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin; “İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Kadir Yalçın benim çok üzüldüğüm açıklamalarda bulundu. Benim ailemin nereden gelip gittiği ile ilgili ifadelerde bulundu. Kendisi duyarsa söyleyeyim. Benim sülalem Osmanoğulları. Ben Osmanoğlu Hikmet. Dedem Bekir. Dedemin dedesi de Bekir. O Bekir ki, 24 Mart 1915 yılında Seddürbahir’de şehit düştü. Bu memlekette hiç kimse şehitlik üzerinden, vatan sevgisi üzerinden bir birine not vermeye kalkışmasın. Kurtuluş Savaşı’nda da biz vardık, 6. Filoya karşı mücadele ederken de biz vardık. Biz bu memleketin sevdalılarıyız. Sakın ha bizi vatan sevdası ile sınamaya kalkmayın” dedi.

‘Bu Memlekette Ne Faydan Dokundu?’

Açıklamalarına devam eden Erbilgin; “Günlerce Milliyetçi Hareket Partisi’nden yedek MYK üyesiyken bu ilin protokollerinde MYK üyesi olarak yer aldı. Cumhur İttifakı’nın partilerinden birinde önemli bir görevde olduğunu iddia etti. Dönüp dönüp Bizim Hasan’a ‘Milletvekiliyken hangi çiviyi çaktın?’ diye soruyor. Ya sen MYK üyesiyim diye gezdin bu memlekette arkadaşlarının ayağını kaydırmaktan başka ne faydan dokundu. Sen MYK üyesiyken sayın Emin Çınar’ın ayağını kaydırmış adamsın. Sayın Maşalacı’yı harcamış adamsın. MYK üyesiyken sayın Vidinlioğlu’nu kötü kötü anlatmış adamsın. Belediyeye hizmet vermiş mal vermiş esnafın paraları ödenmiyor. Neden ödenmiyor biliyor muşunuz? Yüksel Aydın’ın seçim propagandası belediyenin yani hepimizin parasından sağlanıyor. Birde ‘Ben bu memleketin evladıyım’ diyor. Evet sen bu memleketin evladısın ama hayırlı evladı değilsin” ifadelerini kullandı. 

‘Tahsin Babaş’ın Kulakları Duymuyor’

AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş’ın 2014 yılında söz verip yerine getirmediği projeleri hatırlatan Erbilgin; “Tahsin Babaş’ın kulakları duymuyor. ‘Hikmet Erbilgin benim yaptıklarımı anlatıyor’ diyor. Ya Tahsin Babaş ben senin söz verip yapmadıklarını anlatıyorum. Sayın Tahsin Babaş ve sayın Galip Vidinlioğlu bu memlekette sata sata arsa bırakmadınız. Bunlar sattıkları arsaları memleketin hizmetine vermek yerine kendi aralarında pay ettiler. Bu memlekette kimin evladı varsa işsiz gördüğü yerde iş sözü veriyor. Kimin bir evi varsa, ‘Buraya kentsel dönüşüm yaparız’ diyor. Milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Tahsin Babaş hiçbir şey yapmadı dersek yalan söylemiş oluruz. Tahsin Babaş bol bol pastırma ve helva faturası kesti. Şimdi marketçi abi ben yeraltı deyince kızıyor. Ama bu adamın uzmanlık alanı yer altı. Bu memlekette tarihi her neresi varsa hepsini kurcaladı. Böyle olduğu için genel merkezleri ‘Bak Tahsin geçmişte yanında yörende yer alanların hiçbiri milletin gözüne gözükmesin’ dediler. Ama onlar kaybolmadı. Kuzeykent’te bir kitapçı da toplanıyorlar. Onların başında da Kastamonuspor’a başkan yaptığı oğlu Metehan Babaş var. 2014 yılında Tahsin Babaş neyse bugünde aynı Tahsin Babaş var. Sakın milletin aklı karışmasın. Bunlar bir kez daha bu belediyeye gelirlerse bu memleketi kemiğine kadar sıyıracaklar. O nedenle gencinden yaşlısına bunları anlatın” dedi. 

‘Biz Bozkurt’u Tepeden Tırnağa Temizliyorduk’

Erbilgin son olarak; “Bunlar dağıtılan korsan bildirilerin toplatılmasına karşı çıktılar. ‘Bunları CHP’liler dağıtıyorlar’ diyorlar ama orada sorulan sorulara da cevap vermemizi istiyorlar. Bize ‘Afyon’da size hırsızlar dediler’ diye soruyorlar. Ben Afyon’da 400 kişinin oyunu alarak divan başkanlığı yaptım. O salondaki bütün delegenin iradesiyle divan başkanlığı yaptım. Bizim oradaki mücadelemiz Türkiye’ye umut olabilmek için parti içerisindeki değişim mücadelesiydi. Bunlar bana çamur atma adına ‘Selde gelen yardımları ne yaptınız?’ diye soruyorlar. Bu AKP’nin ilçe başkanı Kızılay başkanı değil miydi? Bunlar çadırları satmadılar mı? Bunlar gelen yardımları kendi depolarında depolamadılar mı? Biz Hasan Baltacı ile birlikte Cide’ye seyyar ekmek fırınları kurduruyorduk. Bozkurt’u İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin araçlarıyla tepeden tırnağa temizletiyorduk. Çatalzeytin’e İzmir, Şenpazar’a Muğla Belediyesi ile hizmet ediyorduk. Dağ köylerine kadar yardımları ulaştırmaya çalışıyorduk. Biz bunları yaparken AKP iktidarı bu memlekette hiç iş adamı kalmamış gibi bütün ihaleleri Trabzon’dan Erdoğan’ın akrabalarına veriyordu. Bu memleketin hiçbir iş adamı ihale alamadı. Biz bu memleketin evladıyız. Ömürleri rantla geçmiş. Bu memleketin arsalarını satmış. Bu memlekette yolsuzluk yapmış, gençlik kolları başkanlarını belediyeye alıp işe gitmeden maaş ödemiş, milletvekilleri danışmanlarını özel kalem marifetiyle memur yapıp işe göndermemiş zihniyet bize bu soruları soramaz. Yüksel Aydın’a buradan çağrı yapayım. Yerel seçimlerde hangi parti geride çıkarsa tasarrufta bulunsun. Cumhuriyet Halk Partisi geride çıkarsa Hikmet Erbilgin siyaset sahnesinden çekilsin, Milliyetçi Hareket Partisi geride çıkarsa Yüksel Aydın siyaset sahnesinden çekilsin. Geride çıkan Kastamonu’nun siyaset sahnesinden çekilsin. Ben bu sözü veriyorum” şeklinde konuştu.

‘Onlara Siyaseti de Belediyeciliği de Öğreteceğiz’ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı, Aktekke Mahallesi’nde düzenlenen halk buluşmasında konuştu. 

Milletin artık kararını verdiğini ve Kastamonu’nun 31 Mart’ta bir sayfayı kapatıp, yeni bir sayfa açacağını söyleyen Baltacı, “Ben ve arkadaşlarım, partililerimiz, Kastamonu sevdalıları, değerli belediye ve İl Genel Meclisi üyelerimizle Kastamonu için gece ve gündüz çalışacağız” dedi.

Kastamonu’nun 31 Mart’tan sonra mazeret üreten değil marifet gösteren bir belediye yönetimi göreceğinin altını çizen Hasan Baltacı, “Seviyeyi öyle bir düşürdüler ki kendilerini anlatamayanlar tavşan adaylarını konuşturuyor. Ama göreceksiniz bu kampanya dönemi de bitecek. Onlar ya yalan ve iftiraya başvuruyorlar yada bizi taklit ediyorlar. ‘Belediyecilik bizim işimiz’ diyenler bizi taklit ediyorlar. Size söz veriyorum. Onlara siyaseti de öğreteceğiz. Belediyeciliği de öğreteceğiz” dedi. 

‘Bu Milletin Parasını Söke Söke Geri Alacağız’

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı; “Biz adalet, şeffaflık, dürüst ve erdemli belediyecilik dedikçe uykuları kaçanların olduğunu görüyorum. Tir tir titreyen bir avuç azınlık olduğunu görüyorum. Onlar korkmaya devam etsinler. Gece yataklarında rahat uyumasınlar. Çünkü biz geldiğimizde hentbol takımının üzerinden kimlere servet aktardıklarını Kastamonu bilecek. Bu memleketin ihalelerine kimlerin çöktüğünü, belediyenin üzerindeki kenelerin kimler olduğunu Kastamonu bilecek. Virane konaklarla, milyonluk arsaların kimler arasında takas edildiğini Kastamonu bilecek. Bunların 31 Mart’tan sonra bütün Kastamonu’ya ifşa edeceğiz. İşte onlar korksunlar. Çünkü biz bu halkın bir tek kuruşuna helal getirene hesap soracağız. O evrakları kaldıracağız, o ihalelere bakacağız ve gerekirse bu milletin parasını söke söke geri alacağız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme