Hasan Baltacı: 'Kastamonu'nun İstediği Hizmeti Getireceğiz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanlığı tarafından Kuzeykent ve İnönü mahallerinde Mahalle Buluşmaları gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, Kuzeykent ve İnönü’de gerçekleştirdikleri mahalle buluşmalarında 2014-2019 döneminde belediyede yapılmayan işin yapılmış gibi gösterildiği iddiaları üzerine gitmeye devam etti. Yüksel Aydın’ı, kamuoyuna yansıyan bu açıklamaları üzerinden sert cümlelerle eleştiren CHP İl Başkanı Karabacak, Tahsin Babaş’a “yapılmayan işi yapılmış gibi göstermek belediyeyi hortumlamak değil mi?” sorusunu yöneltti. 

‘MYK Üyesi Olarak Neden Gereğini Yapmadın?’

Kastamonu Belediyesi’nde son 10 yılda hangi usulsüzlükler yapılmış bunu açıklamanın kendilerine nasip olacağını belirten CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak:  “Seçimlere 6 gün kaldı. Haftaya bugün sandık önümüze gelecek ve bu şehrin geleceğiyle ilgili bir karar vereceğiz. Toplam 21 aday var. Bunlardan biri MHP Belediye Başkanı Adayı Yüksel Aydın. Bakın dün gazetelere açıklama yapmış. Açıklamasını aynen okuyorum: ‘2019’da belediyeyi devraldığımızda adeta enkaz devraldık. Esnafa milyonlarca lira borç yapılmış. Yapılmayan işler yapılmış gibi gösterilmiş.’ Yüksel Aydın aynen böyle söylemiş. Tahsin Babaş döneminde yapılmayan işlere para ödendiğini açıklamış. 2019’da her yerde beytülmal diye bağıran Yüksel Aydın’a soruyorum: Yapılmayan işlere para ödendiğini tespit ettin de bunu açıklamak için niye 5 yıl bekledin? Bu şehirde MYK Üyesiyim diye yıllarca gezdin de neden gereğini yapmadın? Niye sustun, niye dilini yuttun. Ben size niye sustuğunu söyleyeyim değerli hemşerilerim. Yüksel Aydın’da Tahsin Babaş’ın ayak izlerini takip ettiği için yapılan usulsüzlükleri açıklayamadı. İnşallah tüm bu usulsüzlükleri açıklamak bize nasip olacak” dedi.

‘Bu Yaptığın Belediyeyi Hortumlamak Değil Mi?’

Tahsin Babaş’a da sorular yönelten Karabacak; “Peki her yerde ben projeciyim diyen Tahsin Babaş. Yapılmayan işi yapılmış gibi göstermek belediyeyi hortumlamak değil mi? Yapılmayan işlere bu halkın paralarını aktarmak belediyeyi hortumlamak değil mi? Ben hatalarımdan ders aldım diyen ve bu milletin karşısına yeniden gelen Tahsin Babaş çık bunu millete açıkla. Değerli hemşerilerim MHP’nin AKP’nin bize reva gördüğü adaylar işte bunlar. Biri yemiş, biri hani bana hani bana deyip suyuna ekmek banmış. Şimdi belediyeyi kemiklerine kadar sıyırmak istiyorlar. Ama biz buna asla müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

‘Tahsin Babaş Neyse Yüksel Aydın Odur’

Kastamonu’nun insanlarına efelenenlerin karşısında zalim gördüğünde, para gördüğünde sustuğunun altını çizen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Hikmet Erbilgin; “Tahsin Babaş görev yaptığı süre boyunca millete verdiği sözleri tutmadığı gibi bu memlekette ne kadar yolsuzluk hikayesi varsa onların bir parçası oldu. O gün ‘hesabını soracağız’ diyenler. Cumhur İttifakı nedeniyle dilini yuttular. Bu memleketin insanlarına efelenenler karşılarında zalim gördüğünde, para gördüğünde susuyorlar. Tahsin Babaş neyse Yüksel Aydın odur” dedi.

‘Her Türlü Gerilimi, Karalamayı Yapmaya Çalışacaklar’

Seçimi kaybedeceğini anlayanların önümüzdeki günlerde her türlü gerilimi ve karalamayı yapmaya çalışacağını vurgulayan Hikmet Erbilgin; “Ama unuttukları bir şey var. Bu evliyalar, cumhuriyet şehrinin şehitler diyarının insanları çok vakurdur. Sağduyuludur. Bu memleketin insanları sessiz ama çok adaletlidir. Doğruyu ve yanlışı ayırmasını bilir. Döner son 10 yıla bakar ‘Bunlar bu milleti kandırdı’ der” şeklinde konuştu. 

‘Birisi Projesi Yok Diyor, Diğeri De Projeleri Karalamaya Kalkıyor’

Açıklamalarına devam eden Erbilgin; “Tahsin Babaş dün akşam İnönü Mahallesi’ndeydi. Konuşmasını şöyle bir dinledim. Konuşması boyunca o kadar çok yalan söyledi ki, biz bu yalanlarına alışkınız. Yine o toplantıda sayın il başkanı Yağcıoğlu’nun da sesinin duymak nasip oldu. Sayın il başkanının sesi güzel, onunda daha çok çıkıp anlatması gerekiyor. Ama şöyle bir yalan söylüyorlar. Sayın Tahsin Babaş, “Onlar projeden ne anlar?’ diyor. Sayın il başkanı da sayın Hasan Baltacı’nın bu milletin derdine derman olsun diye önerdiği sarı otobüsleri küçümsemeye çalışıyor. Birisi projesi yok diyor, diğeri de projeleri karalamaya kalkıyor”dedi.

‘Devlet Projelerini Takip Edeceksen Milletvekili Neden Olmadın?’ 

Tahsin Babaş’ın devlet projelerini kendi projeleriymiş gibi gösterdiği belirten Erbilgin; “Sayın Tahsin Babaş’ın proje kataloğunu inceledim. Burada sağlık birimi kuracağına dair bir şey yok. Yıllardır bu memlekette sağlık sorunlarının kötürümleşmesine neden olanlar, Bizim Hasan’ın sesinin millete ulaştığını görünce ‘Sağlık birimi kuracağız’ demeye başladılar. Birde ‘Onlar benim projelerimi aldılar’ diyor. El insaf seçim broşürlerinde sağlık birimi ile ilgili hiçbir şey yok. Milletin bam telinin burası olduğunu fark edince ‘2 tane tam donanımlı ambulans yapacağız. Poliklinik yapacağız. Orada 250 kişiyi istihdam edeceğiz’ diyor. Birde o konuşmalarda ‘şehir stadyumunu yapacağız’ diyor. Bu devletin projesi. ‘Maslak’ı takip edeceğim. Orayı tamamlayacağız’ diyor. Oda devletin projesi. ‘Kırık Barajı’nın yapacağız’ diyor. Bu da devletin projesi. Ey Tahsin Babaş onları sen takip edeceksen neden milletvekili olmadın da, belediye başkan adayı oldun? Eğer bunları sen takip edeceksen sayın Halil Uluay ve sayın Serap Ekmekçi ne yapacak? Onlar kendi işlerini takip ettikleri için milletin işlerini takip etmiyor” şeklinde konuştu. 

‘Bu Şehir 22 Yıldır Hak Ettiğini Alamadı’

Erbilgin konuşmasının devamında,“Gittiğim yerlerde Tahsin Babaş’ın söz verip yerine getirmediklerini anlatıyorum. O da ‘Benim yaptıklarımı anlatıyorlar’ diye cevap veriyor. Biz senin yaptıklarını değil söz verip yapmadıklarını anlatıyoruz. Bunları vatandaşlarımıza iyi bir şekilde anlatmamız lazım. Yoksa yalancı arsız olur. Bunlar arsız yalancılar. Bu memlekete bakanlar geliyor. Sözler veriyorlar. Allah söyletecek ya Turizm Bakanı buraya gelip ‘Kastamonu turizmde hak ettiğini alamadı’ diyor. Tabi alamadı. 22 yıldır alamadı. Sizin dönemizde, Tahsin Babaş’ın döneminde alamadı. Şimdi ne oldu da turizmde bunlar Kastamonu’nun hak ettiklerini alacaklar” dedi. 

‘Gözlerinin Gördüğü Ne Varsa Sattılar’

Erbilgin son olarak; “Bu memlekette hem Rahmi Galip Vidinlioğlu hem de Tahsin Babaş gözlerinin gördüğü ne varsa sattılar. Bu memlekete neredeyse bir çivi bile çakmadılar. Bir işte kar varsa, yolsuzluk varsa gereğini yaptılar. Ama bu memleketin çocukları için hiçbir şey yapmadılar. Bu memleket için tek kuruşluk hayrı olmayanlar hep kendi yandaşlarını düşündüler. Elbette kendi kadrolarını kurma hakkına sahipler. Elbette kendileriyle beraber çalışacak arkadaşları seçme hakkına sahipler. Ama onlar hep kendi ceplerini düşündüler. Onlar bu memlekette bizim başımızı yere eğdirecek pudra şekercilere yol açarken, Hasan Baltacı bizim başımızı dimdik gezdirecek işler yaptı. Şeker Fabrikası’nın yolunu adım adım yürüdü. ‘Sattırmam’ dedi. Sattırmadı. Öyle bir belediye meclis listemiz var ki; en çok kadının olduğu, en erdemli, en liyakatlı liste Cumhuriyet Halk Partisi’nin listesidir. Bizim listemiz bir parti listesi değildir. Halkın listesidir. Sayın Turhan Topçuoğlu’nun oğlu bizim meclis listemizde. Millet Kastamonu’yu ayağa kaldırmaya karar verdi. Hasan Baltacı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı değildir. Bu memleketin yani milletin adayıdır” ifadelerini kullandı. 

‘Bu Memleket Yalana İtibar Etmiyor’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı ise; “Şimdi ranttan mahrum kalanlar 2019’da halkın elinin tersiyle ittikleri, bu halkın reddettikleri intikam almaya geliyor. Ama bu halk Kastamonu o intikama imkan vermeyecek. Bunlar bu şehrin hiçbir sorununu çözemez. Korkanlar var. Onları da biliyorum. Gece yataklarında rahat uyuyamıyorlar. Onlar şimdi o kadar rahatsızlar ki; iftiraya başvuruyorlar. Olmuyor. Bu memlekete iftiraya teslim olmuyor. Yalana başvuruyorlar. Olmuyor. Bu memleket yalana itibar etmiyor. Korsan bildiriler dağıtıyorlar. İstedikleri sonucu alamıyorlar. Çünkü Kastamonu korsan bildirilere teslim olmuyor” diye konuştu.

‘Kastamonu’nun İstediği Hizmeti Getireceğiz’

Bizim Hasan’ın projelerini kendi projeleri gibi anlatmaya kalktıklarını ifade eden CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı; “‘Belediyecilik bizim işimiz. Proje yapmak bizim işimiz’ diyenler bizi taklit etmeye başladılar. 31 Mart’tan sonra bunlara projeciliği de öğreteceğiz. Bunlara siyaseti de, sokağa çıkmayı, halkın arasına karışmayı, çözüm üretmenin ne demek olduğunu da öğreteceğiz. Dillerini ısıracaklar. Gözleri kamaşacak. ‘Bunlarda yapılabiliyor muymuş?’ diyecekler. Ama göreceksiniz hepsini bir bir Kastamonu’ya yapacağız. Kastamonu’nun istediği hizmeti getireceğiz. Bunların trolleri, tavşan adayları, satılık kalemleri var. Şimdi ‘projeyi anladık. Parayı nereden bulacaksın?’ diye soruyorlar. Paraları cukkaladıklarını, kasaya hırsız dadandığını biliyorlar. Şimdi bize ‘parayı nerden bulacaksınız?’ diyorlar. Biz parayı nereden bulacağız? Biz bu halkın parasına çökenlerin burnunda fitil fitil getireceğiz. İsrafı bitireceğiz, yolsuzluğu bitireceğiz. Çünkü Kastamonu’nun öz kaynakları Kastamonu’ya yeter. Sizin alın terinizle, sizin paranızla bu projeleri yerine getireceğiz” dedi. 

‘Yine Gelseler Kastamonu Belediyesi’ni Rantçılara Teslim Ederler’

Açıklamalarına devam eden Baltacı; “Bu milletin emeklilerini, işçilerini, gençlerini açlıkla tehdit edenler. Bu memleketi yönetemezler. Dün olduğu gibi yine gelseler Kastamonu Belediyesi’ni rantçılara teslim ederler. Bizim projelerimiz taklit ediyorlar. Çünkü halktan mahcuplar. Sokakta, pazarda yoklar. Ancak seçim dönemi geldiğinde kampanya yönetiyorlar. Onların kampanyaları 1 Nisan’a kadar geçerli. Bizim kampanyamız ise hep geçerli. Biz konuşana kadar kör olanlar, sağır olanlar, dilsiz olanlar, milletin çektiği çileyi bilmeyenler biz söyledikten sonra ‘ulaşım master planı yapacağız’ diyorlar. Şimdiye kadar neredeydiniz? Ben adaylığımın açıklandığı ilk gün ‘bu caddelerde sarı halk otobüslerini göreceksiniz’ dedim. Mesafeye göre ücreti getireceğiz. Annelerimize kolaylık sağlayacağız. 4 yaşına kadar çocuğu olan her annemiz ulaşımdan ücretsiz faydalanabilecek” ifadelerini kullandı. 

‘Kastamonu’ya Yakışır Bir Kültür Sanat Merkezi Yapacağız’

Hasan Baltacı son olarak; “Bu kültür müdürlüğünün bütçesini pudra şekerine yatıranlara inat, bu kültür müdürlüğünün bütçesini reklam şirketleri üzerinden servet transferleri yapanlara inat. Kastamonu’ya yakışır bir kültür sanat merkezi yapacağız. Bu şehirde kültür sanat eğitimi almayan hiçbir çocuk kalmayacak. Bunun gibi projelerimizin tamamını. Broşürümüze yazdığımız bütün projeleri hayata geçireceğiz. Bir taraftan da yoksullukla mücadele edeceğiz. Halk kart uygulamasına geçeceğiz. Ayda en az 2 bin TL yükleyeceğiz. Bu memlekette tenceresi kaynamayan hiçbir ev bırakmayacağız. Kimseyi de kimseye muhtaç etmeyeceğiz. Ne istedilerse bu Kastamonu onlara verdi. ‘Vekil dediler’ verdi. ‘Belediye’ dediler verdi. ‘Bütçe’ dediler verdi. Ama onlar bugüne kadar dönüp Kastamonu’ya bakmadılar. Yalnızca kendilerini düşündüler. Ama onlara hesap nasıl sorulur onu öğreteceğiz. Bizden sonra bu belediyenin bir kuruşuna dokunmaya kimse cesaret edemeyecek. Burunlarından fitil fitil getireceğimizi bilecekler” dedi.

Bakmadan Geçme