Hasan Baltacı: 'Kastamonulular Gereken Cevabı Sandıkta Verecektir'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı, Candaroğulları Mahallesi'nde gerçekleştirilen halk buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

Yağmura rağmen mahalle buluşmasına gelen kalabalığa kararlılığından ötürü teşekkür eden Hasan Baltacı, Kastamonu’nun önünü açacak olanın bu kararlılık, umut ve heyecan olduğunu dile getirdi. Baltacı, “Kastamonu’nun önünü açacak olan şey işte bu umut, kararlılık ve heyecandır. Bu umut, heyecan ve kararlılığın 31 Mart günü sandıktan çıkacağına inanıyorum” dedi.

‘Bizim Söylediklerimizden Rahatsız Olan Küçük Mutlu Bir Azınlık Var’

Kastamonu Belediyesi’ni vicdanlı, merhametli, hamiyetli ve erdemli bir belediye yönetimi ile buluşturacaklarını söylediğinde bir avuç mutlu azınlığın rahatsız olduğunu vurgulayan Hasan Baltacı, “ Her mahallede, her sokakta, her toplantıda bu şehri adaletle, vicdanlı, merhametli, hamiyetli ve erdemli bir belediye yönetimi ile buluşturacağımızı söylüyoruz. Bizim bu söylediklerimizden rahatsız olan küçük mutlu bir azınlık var. Belediyeyi avucunun içine almış, arsalarına musallat olmuş, ihalelerine çökmüş, belediyenin bütçesine kene gibi yapışmış olan o mutlu küçük azınlığı uyku tutmuyor. Biz adalet, dürüst yönetim dedikçe kaygıları artıyor. Saldırganlaşıyorlar” ifadelerini kullandı. 

‘Yalanla İftirayla Kastamonu’yu Zehirlemeye Çalışıyorlar’

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı; “Bu şehirde nifak tohumu ekmek ve insanımızı ayrıştırmak için yapmadıkları şey kalmıyor. Yalanla iftirayla Kastamonu’yu zehirlemeye çalışıyorlar, bir de bizi taklit etmeye çalışıyorlar. Bazen sahte bildiriler dağıtıyorlar, bazen vatandaşı tehdit ediyorlar bazen de Kastamonu’ya aslı astarı olmayan yalan propagandayı zerh etmeye çalışıyorlar. Bakıyorlar yapacak bir şey yok bizleri taklit etmeye çalışıyorlar. Biz ‘sarı otobüs gelecek’ diyoruz. Onlarında yeni aklına gelmiş ‘otobüs gelecek’ diyorlar. Biz etüt merkezi diyoruz, onlarda etüt merkezi diyorlar. Bizi taklit etmelerinde zerre sorun yok. Ben diyorum ki yiğit, mert Kastamonu’yu kimse tehdit edemez, kimse korkutamaz. Kastamonulular yiğittir, merttir ve gereken cevabı sandıkta verecektir” dedi.

‘Ruhsatı Hangimiz Satacağız Yarışı İçine Girmişler’

Hasan Baltacı son olarak; “Her konuşmalarında ‘Kastamonu’ya yatırım gelmez’ diyorlar. Bu şehir size 20114-2019 yılları arası belediye başkanlığı verdi. Vekil verdi. Bakanınız da var. Yapsanıza yatırımı. Hemen şimdi yapın. Bu şehirde Eti Bakır gibi bir maden vardı, yandaşınıza sattınız. Bu şehirde Şeker Fabrikası vardı. Biz yürümesek onu da satacaktınız. Seka vardı Seka. Bu şehrin en büyük yatırımlarından biriydi. Kapattılar. 25 yılda bölge hastanesini çürüttüler. Her seçim dönemi Uğurlu Hastanesi’ni kullanmaktan geri durmuyorlar. Şimdi ruhsat mahkemeden geri gelmiş. Hangimiz satacağız yarışı, kavgası içine girmişler. O ruhsatla Kastamonu’ya iyi işler yapacağız. 31 Mart’ta bir dönemi kapatacağız. Belediyenin sırtına kene gibi yapışmış olanları teker teker ayıklayacağız. O Kültür Müdürlüğü’nden yaptıkları bütçe transferlerinin ortaya çıkmasından, kapalı kapılar arkasında yaptıkları pazarlıkların ortaya çıkmasından korkuyorlar. Her belgeyi, evrakı kaldıracağız. Hepsini birer birer açıklayacağız” şeklinde konuştu.

‘Yalçın’ı Babaş Aday Yaptı’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Hikmet Erbilgin, Candaroğulları’nda  gerçekleştirilen mahalle buluşmasında hedefine bu kez İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Kadir Yalçın’ı koydu.  

AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş’ın adaylık belirleme sürecinde İYİ Parti İl Başkanı Faruk Ataşalar’ı günlerce kapıda beklettiğini ifade eden Erbilgin, “Tahsin Babaş Faruk Ataşalar’a ‘Bekleyin AK Parti olmazsa İYİ Parti’den aday olacağım’ dedi. Tahsin Babaş’ın AK Parti adaylığı kesinleşince Faruk Ataşalar dönüp sayın Galip Vidinlioğlu’na adaylık teklifinde bulundu. Oradan da sonuç çıkmayınca Tahsin Babaş Kadir Yalçın’ı İYİ Parti’den aday yaptı” ifadelerini kullandı.

Hikmet Erbilgin, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Kadir Yalçın’ın kendilerine gelerek Azdavay Belediye başkan adaylığı istediğini, bu istediği karşılık bulmayınca Tahsin Babaş’ın aracılığıyla İYİ Parti’den aday olduğunu söyledi.

‘Bu Meseleyi Milletimize Emanet Edelim’

Açıklamalarına devam eden Erbilgin; “Öyle yalana sarılmış ki, henüz Ramazan ayı başlamadan Çatalzeytin’deki toplantımızı gösterip ‘Bunlar Ramazan ayında sofra kurdular’ dedi. İnşallah orucunu tutarken bunlarında affını isteyecektir. Bir eline belediye başkanımız Turhan Topçuoğlu’nun oğlunun fotoğrafını alıp, diğer eline de gayrimeşru fotoğrafları alan bir anlayışı gördük. O anlayışı biz Açıksöz Gazetesi’nde de görmüştük. TV 366’da yayın yapan arkadaşlar biran bile ‘bu yayıncılık ilkelerine aykırı’ diye müdahale bile etmediler. Tel örgülerin arkasından çekilmiş bu kayıt dışı fotoğrafları bir yalanla topluma servis etmeye çalışıyorlar. Kendilerini öyle açığa veriyorlar ki sol eliyle tuttuğu Turhan Topçuoğlu’nun oğlunun fotoğrafı ile bunlar MHP’ye oy istedi deyip diğer eliyle tuttuğu güya HDP’lilerin fotoğrafları ile de ‘bunlar beraber çalışıyor’ diyorlar. Biz bu meseleyi milletimize emanet edelim” dedi. 

‘Belediyede ‘Ruhsatı Satalım mı, Satmayalım mı?’ Kavgası Vardı’

Erbilgin son olarak; “Diğer taraftan ilk mitingini gerçekleştiren Yüksel Aydın acayip derecede saldırgan. Biz onun Emin Çınar’a, Sayın Maşalacı’ya ve Sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu’na neler yaptığını biliyoruz. Dünde belediyede ‘ruhsatı satalım mı, satmayalım mı?’ kavgası vardı. Sayın Vidinlioğlu giderayak ruhsatı satmak istiyor, Yüksel Aydın’da sattırmamak için kavga ediyor. Bunlar kavgaya daha şimdiden başlamış. Bunlardan vatansever, milliyetçi olmaz. Bunlardan rant için kavga eden, bir birini yiyen adamlar olur. Bunlar Bizim Hasan’a, İlke başkana kötü laf söyleyerek bir yere varacaklarını sanıyorlar. Lakap takmaya çalışıyorlar. Millet onlara nasıl sesleneceğine çoktan karar verdi. Birine ‘İlke Başkan’ diyor, diğerine ‘Bizim Hasan’ diyor. Onun için sizin kötü sözünüzden, kem gözünüzden uzak duruyoruz” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme