Hasan Baltacı: 'Sandıkta Güçlü Bir Şekilde Buluşalım'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanlığı tarafından Akmescit Mahallesi'nde mahalle buluşması düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, Akmescit Mahallesi’nde düzenlenen mahalle buluşmasında açıklamalarda bulundu.

Her Ramazan ayında olduğu gibi bu senede ellerinden geldiğince ihtiyaç sahipleri ile dayanışma içinde olmaya gayret gösterdiklerini söyleyen Karabacak, “İmkânlarımız ölçüsünde vatandaşlarımıza omuz vermeye çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, düne göre bugün zengin daha zengin, fakir daha fakir. Ve bu dayanışmayı örerken; alan elin, veren eli görmemesi gerektiği anlayışıyla hareket ediyoruz. Bugün evinizde ocağınız yanmıyorsa, sofraya bir kap koymakta zorlanıyorsanız, çocuklarınıza süt içiremiyor, işsiz evlatlarınız sizin elinize bakmak zorunda kalıyorsa bunun tek sebebi 22 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP iktidarıdır.” dedi.

AKP’nin 22 yıldır Türkiye’yi yoksullaştırdığını ve yardıma muhtaç bıraktığını söyleyen Karabacak, “Ama birileri var ki önce bizi yoksullaştırıyor, sonra da sözüm ona bize yardım ediyorlar. Kim bunlar? Yönettikleri belediyelerde kendi oğullarını müdür yapanlar, sofralarından kuş sütü eksik olmayanlardır. Kaç daireleri var, banka hesaplarında kaç paraları var bilmediklerimiz, kollarına değeri 38 bin avro, yani 1 milyon 320 bin lira olan saatler takanlardır. Kollarına o saatleri takıp, Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi’nde seçim startı verenlerdir” diye konuştu. 

‘O Çeklerdeki Her Kuruş Sizden Çalınandır’

CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak konuşmasının devamında; “Sizi unutanlar, ne halde olduğunuzu sormayanlar, parti binalarına sizleri almayanlar, seçim yaklaştı sizi hatırladılar. Kapı kapı gezdiler, ayağınıza geldiler Tahsin Babaş adına market çeki dağıttılar. O çekleri alın güle güle harcayın. O market çekleri ananızın ak sütü gibi helaldir. Çünkü o çeklerdeki paranın her kuruşu sizindir, size aittir. O çeklerdeki her kuruş para, bu şehrin parsel parsel satılan arsalarının parasıdır. O çeklerdeki her kuruş para aslında sizin, eşinizin, evladınızın hakkından çaldıkları paradır. Çatır çatır harcayın, helali hoş olsun” dedi. 

‘Seçim Geçtikten Sonra Şatafatlı Hayatlarına Geri Dönecekler’

Her zaman vatandaşların yanında olacaklarını söyleyen Karabacak; “Ama lütfen şunu unutmayın. Seçim geçtikten sonra onlar yine şatafatlı hayatlarına geri dönecekler, sizi yine unutacaklar. Siz yine ocağınızı yakmakta, tencerenizi kaynatmakta zorlanacaksınız. Size işsizliği, yoksulluğu reva gören, kendi çocukları söz konusu olduğunda her türlü dalavereyi çevirenlerin düzenini değiştirmek için önümüzde önemli bir fırsat var değerli hemşerilerim. Bu fırsat 31 Mart’tır. Bu fırsat Pazar günü sandığa atacağınız oydur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak söz veriyoruz. İnsan onuruna yaraşır, yaşanabilir bir Kastamonu oluşturacağız. Belediyemizin imkânlarını ve gelirlerini adil ve hakça bölüştürecek, imkânı olmayanlardan yana kullanacağız. Her yurttaşımızın belediye hizmetlerinden eşit şekilde yararlanmasını sağlayacağız. Söz veriyoruz, biz her zaman yanınızda olacağız, yardımlaşma içinde olacağız, dayanışma içinde olacağız. Gelin Pazar günü Bizim Hasan’ı Hasan Baltacı’yı bu şehre belediye başkanı seçelim.  6 yıldır AKP’li, MHP’li, CHP’li İyi Partili diye ayırmadan herkesin derdine koşan ve bu şehrin başını bir kez olsun öne eğdirmeyen Hasan Baltacı’ya Kastamonu’yu emanet edelim. Hasan Baltacı’yı belediye başkanı seçelim ve vatandaşı yoksullukla hizaya çekmeye çalışan bu kirli, zehirli anlayışı Kastamonu’dan değiştirmeye başlayalım. Bu duygularla oyunuzu kullanırken vicdanınızın sesini dinleyeceğinize yürekten inanıyorum” dedi.

‘Pudra Şekerci İle Tahsin Babaş Eş Başkandı’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Hikmet Erbilgin, Akmescit Mahallesi’nde düzenlenen mahalle buluşmasında yaptığı açıklamada 2014-2019 yılları arasında pudra şekerci ile Tahsin Babaş’ın eş başkanlık yaptığını söyledi. 

2002 yılında Türkiye’deki ilk eş başkanlığı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığını hatırlatan Erbilgin, “Bu memlekette 600 milletvekilinden biri olan bu memleketin oyları ile seçilmiş Halil Uluay, ‘Hasan Baltacı seçilip ondan sonra bırakıp gidecek’ diyor. Sokakta bunun propagandasını yapan adamlar var ama sen milletvekilisin bu cümleleri nasıl söylersin? Birde ‘Bunlar Hikmet Erbilgin ile eş başkanlık yapacak’ diyor. Bu memlekette ilk eş başkan kimdir? Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kastamonu’daki eş başkan kimdir? Pudra şekerci ile Tahsin Babaş’tır. Bunlar belediyeyi beraber yönetmedi mi? Nereye ne kadar fatura kesileceğini pudra şekerci yönetmiyor muydu? Buradan kazandığı paralarla en lüks otellerde şampanya patlatıyordu. En lüks arabalara biniyordu. O pudra şekerci ile birlikte en lüks arabalara Metehan Babaş’ta biniyordu. Bir seçim önce kendi evladına ‘seçimi kaybettireceksin İstanbul’a çek git’ diye yollamadı mı? Yolladı” dedi.

‘Kastamonu Kalesine Yalnızca Türk Bayrağı Asılır’

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Hikmet Erbilgin; “Kıymetli kardeşlerim biz seçim kampanyası başlarken milletimize iki şey anlatmaya çalıştık. Bunlardan birisi Yuvamız Kastamonu’ydu. Bu Kastamonu’yu kendi kalesi olarak gören, her seçimde kaleye parti bayraklarını asan anlayışa karşı ‘bu Kastamonu hepimizindir oraya sadece Türk Bayrağı asılır’ dedik. Bu memlekete nasıl kötülük yapabileceklerini gördüğümüz için, Bizim Hasan’ın seçimi kazandığını gören anlayışın yapabileceği kötülükleri öngördüğümüz için bu seçim vicdan ve ahlak seçimidir dedik. Dün sosyal medyada bir video yayınlandı. O videoda Hasan Baltacı, bu memleketin evladı ‘Bir vatandaşı tehdit etti’ diye AKP yöneticileri tarafından organize edilen onların basını Yeni Şafak tarafından bir haber servis edildi. O videoda evladımız, kardeşimiz, arkadaşımız Bizim Hasan’ın karşısındaki kişi AKP milletvekili aday adayı Ümit Sağdıç. Orada yanında Tahsin Babaş’ın seçimi kazanırsa özel kalem yapma sözü verdiği bir vatandaş koltuğunun altından bir video çekiyor. Bu videoyu bölüp parçalıyor. Bunlar öyle utanmaz insanlar ki kötülüğe karşı bir gün bile eğilmemiş, bu memlekette kötülüğe karşı bir gün bile bükülmemiş Hasan Baltacı’yı kumpasa düşürebileceklerini zannediyor. Orada bizim arkadaşlarımızda bunların kötülük yapabileceğini düşündüğü için kendi videolarını çekiyor. Hasan Baltacı o videoda bu memleketin çocuklarını savunduğumuz gibi ‘benim evladım var’ diyor. ‘Benim eşim var’ diyor. Terbiyesizlik etme diyor. O gün Hasan Baltacı dik durdu, bugünde dik duracak, yarında dik duracak” dedi. 

‘Bu İşlerin Kompedanı Metehan Babaş’

Açıklamalarına devam eden Erbilgin; “O nedenle sadece bununla yetinmediler. Bu memleketin her tarafına bizim aleyhimizde yazı yazdırdıkları, her gün Ajans 37’de çıkan o gazeteci kılıklıları İstanbul’a gönderip bildiri bastırdılar. Bu işlerin kompedanı Metehan Babaş. Metehan Babaş bu işleri organize ederken Tahsin Babaş’ta millete geçmişteki yalanları anlatmaya devam ediyor. Bunların önüne gelen anketlerde Hasan Baltacı belediye başkanı. Meydanlarda Hasan Baltacı belediye başkanı. Milletin gönlünde Hasan Baltacı belediye başkanı. Ümit Sağdıç meselesi öyle kendiliğinden gelişecek bir iş değil. Oradaki kötülüğü AKP ilçe başkanı, gençlik kolları ve Tahsin Babaş paylaştı. Eğer Ümit Sağdıç’ı o partiden ihraç etmezlerse, her gün Halil Uluay’ı, Serap Ekmekçi’yi, il başkanını, ilçe başkanını geç zaten o Metin Çelik’le birlikte il başkanı olmak için her türlü işi yapan pespaye bir adam. Onun Kızılay başkanlığı dönemine de geleceğiz. Eğer bu adamı ihraç etmezlerse ‘o kötü dilin sahibi sizsiniz’ diyorum. Biz bu yola çıktığımızdan bu yana arkadaşlarımızla verdiğimiz bir söz var. Milletin derdi ile dertleneceğiz. Ama zulmedenlere karşı dimdik duracağız. Bizi bu zalimlerden bir kişi geri adım attıramaz” şeklinde konuştu. 

‘Hadi Yüreğin Varsa İstifa Ediyorum Diye Açıklama Yap’

AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu’nun ‘PKK terör örgütü değildir’ sözleri üzerine Akif Güzel’in ‘Bu adamı tanımıyorum Böyle bir şey varsa ben bunu onaylamıyorum’ diye açıklama yaptığını hatırlatan Erbilgin, “Eğer tanımıyorsa partinden haberin yok. Tanıyorsan yalan makinesi sensin. Hadi bunlar Ramazan ayındayız iyi niyetli söyledi tanımıyor. Ama artık tanıyorsun. Hadi yüreğin varsa 1 Nisan’dan sonra hakikatli bir siyasetçiyse ‘ben bu açıklamaları kabul etmiyorum. İstifa ediyorum’ diye açıklama yap. Diyebilir mi? Diyemez. Akmescit, Honsalar, İsmailbey, Atabey Gazi gibi yerler bizde yoksulluğun en yoğun olduğu yerler. Zaten bütün Türkiye’de Kastamonu en yoksul üç ilden biri. Bunlar kart dağıtıyor. Dağıtsınlar milletimize ulaşsın. Ama kartları dağıtan kolda ne var biliyor musunuz? Tam 38 bin Euro’luk saat var. O saat kaç para 1 milyon 320 bin 300 lira. Bir kolundaki saat. Bunun kolunda böyle bir saat varken daha nerede neleri olduğunu Hasan Baltacı belediyeye gidip dosyaları açtığında öğreneceğiz. Onun için Akmescit ve Honsalar bir birlerine daha çok sokulsunlar. ‘Bizim yarınımızı kurtarmamız lazım’ desinler. Bu memlekete hakikatli hizmeti el birliği ile getirmeye, işsizliği bitirecek projeleri uygulamaya başlayalım. Bu mahallelerde tam mutabakat ile kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirelim. Bu mahallelerde süt ulaşmayan çocuk, sarı otobüslerin girmediği sokak kalmasın” dedi. 

‘Sandıkta Güçlü Bir Şekilde Buluşalım’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı, Akmescit Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk buluşmasında açıklamalarda bulundu.  31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine iki gün kaldığını vurgulayan Baltacı, “O gün kalkacağız evladımızı, annemizi, babamızı, komşumuzu yanımıza alıp sandığa gideceğiz. Bu şehri bölmek isteyen bir avuç mutlu azınlığa, bir avuç rantiyeciye, bir avuç çeteye karşı çok güçlü cevap vereceğiz. O günden sonra hep birlikte yeni bir sayfa açacağız. O yeni sayfada herkesin payı olacak ve herkesin hissesi eşit olacak” dedi.

Ekibinin, enerjik ve işinin ehli olduğunun altını çizen CHP Belediye Başkan Adayı Baltacı, “O kadrolar yeni dönemde sizin içinizde sizin problemlerinizi çözecek ve Kastamonu’ya değer katacak projelerimizi hayata geçirecek” diye konuştu. 

‘Bizim Sokağımız İftiraya, Yalana, Komploya Çıkmadı’

CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı: “İki gün kaldı. İki gün sonra sandığa gideceğiz. Elbette bir belediye başkanı ve belediyeyi yönetecek belediye meclisini seçeceğiz. Ben Kastamonu’nun çoktan kararını verdiğini düşünüyorum. Pazar günü öyle bir şey yapacağız ki, öyle güçlü bir cevap vermemiz lazım ki; bizlerin huzurunu bozanlara, mutluluğumuza kastedenlere, arkadaşlığımıza, dostluğumuza, komşuluğumuza nifak tohumu ekenlere karşı güçlü bir cevap vermemiz lazım. O gün kalkacağız evladımızı, annemizi, babamızı, komşumuzu yanımıza alıp sandığa gideceğiz. Bu şehri bölmek isteyen bir avuç mutlu azınlığa, bir avuç rantiyeciye, bir avuç çeteye karşı çok güçlü cevap vereceğiz. O günden sonra hep birlikte yeni bir sayfa açacağız. O yeni sayfada herkesin payı olacak ve herkesin hissesi eşit olacak. Pazar günü sandıkta güçlü bir şekilde buluşalım istiyorum. Aklın yolunda Kastamonu’yu buluşturalım. Milletin yolunda Kastamonu’yu buluşturalım. Bizim sokağımız iftiraya, yalana, komploya çıkmadı. Bu sokakta birlikte yürümeye devam edeceğiz. O kadar büyük, o kadar enerjik ve işinin ehli bir kadromuz var ki; o kadrolar yeni dönemde sizin içinizde sizin problemlerinizi çözecek ve Kastamonu’ya değer katacak projelerimizi hayata geçirecek. Biz bu güne kadar zulme asla boyun eğmedik. Zalimin karşısında bir milim geri adım atmadık. Kötülüğe karşı iyiliği asla elden bırakamadık. Bundan sonrada böyle olacak” dedi.

‘Bunların Burnundan Fitil Fitil Getireceğiz’

Hasan Baltacı son olarak; “Bu şehrin sizin, bizim, evlatlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin malına, mülküne kimler çökmüş o evrakları kaldıracağız. Bu düzenden kimler beslenmiş, çoluğunu çocuğunu zengin etmiş, hangi yandaşlar zengin olmuş onlara bakacağız. Bunun sözünü bir kez daha veriyorum. Halkın parasına sahip çıkacağız. Bunların burnundan fitil fitil getireceğiz. Geçmişte de olsa bunlardan söke söke alacağız ve Kastamonu’nun hayrına kullanacağız. Sokak sokak anlattık. Sarı otobüslerimiz gelecek. Etüt merkezlerimiz olacak. Çocuklarımıza ücretsiz dershane hizmeti vereceğiz. Bu şehrin her mahallesinde çocuklarımızı kreşlerle buluşturacağız. Okul öncesi eğitimle buluşturacağız. Aklınca dalga geçenler var ama çocuklarımıza süt dağıtacağız. Hiçbir anne ‘çocuğuma süt veremedim’ diye dertlenmeyecek. Bu şehre kültür sanat merkezleri de, spor okulları da kazandıracağız. Öyle duvar bahçe değil, her yere bahçe yapacağız. Kastamonu yemyeşil olacak. Temizliği de, altyapısı da bizden sorulacak. Karanlık tek bir sokak kalmayacak. Bu şehrin kadını da, çocuğu da güvenle yürüyebilecek. Bunları meydan meydan, sokak sokak anlattık. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Önümüzde 48 saatlik bir zaman var. 48 saat sonra bu şehri huzura kavuşturacağınıza inanıyorum. Şuna inanın bu şehrin bütün mahalleleri bizim mahallemiz. Öyle para buldukça bütün yatırımı tek bir mahalleye yapmayacağız. Bütün mahallelerimizi ayağa kaldıracağız. Herkesi omuz hizamıza getireceğiz. Biliyoruz ki biz ancak eşit ve adil Kastamonu’da mutlu olabiliriz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme