Hayvanseverlerden Sert Tepki

Nasrullah Meydanı'nda Sokaktaki Canlar İçin El Ele Derneği ile Kimsesiz Hayvanları Koruma Derneği tarafından geçtiğimiz günlerde duvara çivilenen sokak kedisiyle ilgili basın açıklaması yapılarak olayın takipçisi olunacağı bildirildi.

Nasrullah Meydanı’nda Sokaktaki Canlar İçin El Ele Derneği ile Kimsesiz Hayvanları Koruma Derneği tarafından geçtiğimiz günlerde duvara çivilenen sokak kedisiyle ilgili basın açıklaması yapılarak olayın takipçisi olunacağı bildirildi. 

Kastamonu’da duvara çivilenen sokak kedisiyle ilgili ortaya çıkan görüntüler, kentte büyük infiale yol açtı.

Basın açıklaması gerçekleştiren KİHAYKO İl Temsilcisi, Sema Kırkbeşoğlu; “Arkadaşlar, hepiniz hoş geldiniz. Değerli basın mensupları, değerli emniyet mensupları, çok sevgili hayvanseverler ve dernek arkadaşlarımız, Kastamonu'nun duyarlı yurttaşları… 02.12.2025 günü yerel basında ve Minipatililer topluluğu sayfasında, sosyolojik içerikli bir sayfada, bir sokak kedimizin duvara çivilendiğine dair haberi Türk vatandaşlarımızla birlikte öğrendik. Bu haber, evliyalar şehri Kastamonu’da hepimizin vicdanında onarılması güç yaralar açmıştır. Her ne kadar yapılan otopside hayvanın doğal yolla öldüğü basında belirtilmiş olsa da, henüz bilimsel rapor kamuoyu ile paylaşılmamıştır. Kaldı ki doğal ölüm gerçekleşmiş olsa bile, kedinin duvarda asılı hâlde görüntülenmesi, bunu yapan kişinin hunhar bir vicdana sahip olduğunun göstergesidir. Biz hayvanseverler olarak konunun hukuki sürecinin sonuna kadar takipçisi olacağız. Ayrıca sahipsiz ve kimsesiz, Allah’ın emanetinde olan canların her platformda ölüme, işkenceye ve açlığa mahkûm edilmesi kabul edilemez. En son çıkan yasa ile ‘yasaklı ırk’ ve ‘saldırgan’ adı altında hayvanlarımızın sorgusuz sualsiz ötenazi yoluyla öldürülmesini asla kabul etmiyoruz. Çünkü saldırgan kategorisinde belirtilen hayvanlara yönelik zihniyet, bu kediyi bu şekilde katleden ruh hâliyle aynıdır; aynı paranoyak düşüncenin eseridir. Bu nedenle, ailelerden başlamak üzere örgün ve yaygın öğretim kurumlarının, dinimizi insanlara öğreten kurumların ve ilim sahibi insanların bu konuda hassasiyetle eğitim ve bilinçlendirme görevlerini en üst seviyede yerine getirmesi gerekmektedir. Özellikle cuma hutbelerinde insanları bilinçlendirmeye yönelik vaazlar verilmesini talep ediyorum. Toplum içinde kendi zayıflıklarını en alt zincir olan sokak hayvanlarından çıkaran bu hastalıklı zihniyetin tespit edilmesini, rehabilite edilmesini ve en ağır cezalarla cezalandırılmasını istiyoruz. Sahipsiz sanılan sokak hayvanları sahipsiz değildir; biz dernekler olarak onların sahibiyiz ve adalet istiyoruz. Kastamonu halkı olarak tüm hayvanseverleri burada görmek isterdik. Nerede bizim insanlarımız? Nerede hayvanseverlerimiz? Biraz merhamet, biraz vicdan… Kirli gazetelerde tüm iller reklam oluyor. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hayvanseverlerden Sert Tepki

Hayvanseverlerden Sert Tepki

Hayvanseverlerden Sert Tepki
 

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme